Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Čim se prođe ispod mosta na Adi u smeru ka Adi (prekoputa Knez Petrola), još pre 4-5 godina je prosuta veća količina betona. Pošto je vrv mešalica stajala u gužvi napravio se jedan lep ležeći policajac. Prošle sve ove godine, a to nikad nije uklonjeno, jedino su ga vozila "stanjila" pa sad ne ispada bubreg kad se pređe preko toga. Čak se vidi i na Google mapama :D

1745935545481.png

Да ли је Трамп Јуниор видео овај транспарент?

Moja greška onda, već po navici 'vatam krajnju levu da bih to izbegao.
Presvlačili su neke delove između Beogume i Ruske u oba smera pa me je to navelo da pomislim da su izgrebali te viškove...
Jesu, i to je najveća nebuloza naših službi. Traku pored, odmah do tog betona, su sastrugali gornji deo asfalta, nije im ni palo na pamet da ovo srede. Prosto mi je neverovatno da niko nije rekao daj i ovo da sastružemo kad su nam tu mašine. Drugi primer, skoro su kopali početak Lješke, kod MUPa, da bi postavili toplovod. Lješka je svakako propala celom dužinom, ali ovi majstori su sastrugali 2/3 širine puta, zakopali cevi, i asfaltirali te 2/3. Pa čekaj kad već tih 100 metara kopaš, šta je toliko teško da i tu 1/3 asfaltiraš? Ovako će da ulegne i napraviće se zazor, pritom u jednom delu je išao dijagonalno iskop na drugu stranu...

Mislim da je to "preko puta Knez peteol-a" ogrebano skoro, a danas sam video da je na raskrsnici Karađorđeve i Pariske takođe ogrebano nekoliko brda koja su dugo stajala na toj lokaciji.
Nije ogrebano, prolazim tuda svaki dan.

Evo snimak od juče, stoji i dalje, čak se i taj "ležeći" oseti na snimku kad se pređe preko

Замењени рукохвати на Бокељској петљи на Аутокоманди
25.04.2025

Екипе Службе за одржавање мостова и пролаза завршиле су ове недеље замену металних рукохвата на бетонском парапету око степеништа, као и гелендера на степеништу подземног пешачког пролаза испод улица Устаничка – Јужни булевар (Бокељска петља), на Аутокоманди. Дотрајали црвени рукохвати уништени зубом времена замењени су новим, сивим елементима.
Истовремено, извршена је замена металнoг дела ограде на парапету дуж Булевара ослобођења изнад пролаза код Бокељске улице у смеру ка Карађорђевом парку, од семафора до аутобуског стајалишта „Франше Д`Епереа“.
Уз несумњиви визуелни ефекат, уградња нових рукохвата важна је са аспекта безбедности пешака, нарочито код прометног аутобуског стајалишта „Јужни булевар“.
По завршетку овог посла, екипе Службе за одржавање мостова обавиле су и поправку дилатационе спојнице на Бокељској петљи, на изливној рампи код Устаничке улице.
https://www.beogradput.rs/vesti/XyqyAllQJmyIa6MKkB500w==
B petljavAK rukohvati finish.jpg

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ МОСТОВА И РУШЕЊЕ ОБЈЕКАТА
30.04.2025
НОВИ БЕОГРАД
Мост преко Булевара Арсенија Чарнојевића у улуци Народних хероја-чишћење од корозије и антикорозивна заштита ограде на пешачкој стази
https://www.beogradput.rs/arhiva-radova

Aleksandra Dubčeka

Na par mesta mi se već sad čini kao da postoje delovi podloge koji nisu ravni i gde će možda biti bare. Moguće da je optička varka.

Poslednja slika, nije mi jasno zašto su sužavali na dve, moglo je fino da ide 3 sve do ionako proširenja za buseve (iza kamere)
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Evo recimo u Ilije Garašanina na uglu sa Takovskom izgleda kao da je ravno, a redovno se pravi bara u smeru ka Tašu.​

Сливници су урађени као што су били пре радова, па ми то делује као логично објашњење, али наравно не и оправдање.

Vrh