Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

20231003_163553.jpg
 
Плато на почетку Балканске

Поплочали су један део платоа и направили више камених клупа с обе стране, што је за похвалу:
Остаје стари ивичњак, старе плоче и нове плоче и коцке су различите:
 
Poslednja izmena:
Плато код Теразија

Добро је кад се сваки дан види да радови одмичу: тако је било и с Призренском, али, није на толико других места, укључујући Кнез Михајлову (оштећене плоче):

На делу где има највише решетки и поклопаца остало је највише посла:Овај додатак на тротоар изгледа баш тако - додато, докрпљено:Подземни пролаз најближи х. "Москва":Овде су средили један зид и плафон: сеСвиђа ми се идеја да се направи ходник десно који излази на Теразијску терасу:Призренска још није добила дрвеће у сандуцима:

И "Цептер" сада има своју баштицу у Коларчевој према Теразијама ...:

... и сетио се, после толико времена, српског језика и азбуке ...:
 
Poslednja izmena:
Kada ce da maknu ovaj debilni i nadasve retardirani sat? Taman se resismo onog na trgu , kad iakoci ovaj. Mici to. I sce da se makne i bilbord i sve. Kao deca da su stavljala sve to na likovnom u predskolskom kad crtaju grad. Kad bolje razmislim tako nam projektuju i parkove, nebitno gde je ljuljaska , klackalica mora da budu.
A o terazijskoj terasi da ni ne mastamo, ipak je to malo ozbiljniji projekat za gradjane koji ne donosi profit. Premda kakva im je radikalska estetika bolje i da nista ne diraju.
 
Takođe, planirani su radovi na proširenju Egipatske ulice na potezu od ulice Nikole Dobrovića do Gandijeve ulice, sa trenutnih dve trake po smeru na tri trake. Planirani početak radova je oktobar 2023. godine.
Ovo je OK


Planirani su i radovi na izradi dodatne trake po smeru u ulici Bulevar Mihajla Pupina od TC „Ušće“ do kružnog toka, kao i dodatne trake po smeru od raskrsnice sa novoprojektovanom ul. Bulevar Zorana Đinđića do ul. Antifašističke borbe.
Ovo nije jer je Brankov most usko grlo, a ne BMP

Koliko sam video, samo NDMBGD (ili kako se već zovu) organizuju narod protiv ovih odluka.
 
Ček da Šapić skonta da u Bulevaru, celom dužinom do Cvetka, postoji nešto što se zove tramvajska baštica, u roku od mesec dana ima da izađe u javnost i kaže da će da širi Bulevar na račun odvojene baštice.

Je*eš gradski prevoz, je*eš zelenilo,
u tvojoj ulici se nešto promenilo.

Od metroa biti neće ništa,
koga briga, evo nama parkirališta.

Za četvorotočkaše uvek biće mesta,
zato za Šapića glasaj smesta!

#asfaltizacijomuXXIIvek #malimetro
 
Danas rekose na Studio B da se zavrsetak obnove dela ulice Bulevar Despota Stefana planira za 20.oktobar. (Ranije je bio pominjan 31.oktobar)
 
Pa nije proširenje ulice rešenje za gužvu... dobićemo prepunih 8 traka sa automobilima koji stoje u mestu, umesto 6 kad je špic u saobraćaju...
Mora to malo konstruktivnije..!
Previše ''ulivanja'' u odredjene bulevare (kao i na ''gazelu''), premalo kružnih tokova umesto velikih raskrsnica, možda i promena određenih ulica u jedan smer...postoji način da se utvrdi koje je najbolje rešenje.
 
Vrh