astrodule
Professional
Možda je sada pravo vreme da ovde ukratko predstavim moje dopisivanje sa gradskim službama.
Već sam pisao o potezu Dr Huga Klajna uz pijacu gde se nepropisno parkiraju bahati između drveća, ali i na kolovozu a tu je i autobuska stanica i uvek je gužva.
Pošto je ulica krenula da se rekonstruiše pisao sam prvo JP Putevi Beograda da li su planirali da se postave stubići zbog nepropisnog parkiranja uz kolovoz, a ne uz biciklističku stazu.
Oni su mi rekli da uputim zahtev Sekretarijatu za saobraćaj. Pre toga sam isto pitao Beograd put, ali oni su izvođači pa su mi rekli da pitam Puteve Beograda, a ja sam im samo zatražio odgovor da li će da postavljaju stubiće (nisu znali da mi kažu)
Elem, rekli su mi da pitam Sekretarijat. Oni su mi odgovorili i rekli da ta površina nije za parkiranje. Evo i celog odgovora
Komunalnoj inače prijavljujem sa vremena na vreme tu lokaciju.
Elem, obratih se ja Zelenilu i oni kažu da ta površina nije u njihovom planu redovnog održavanja i da se obratim Katastru da mi kažu ko je zadužen. Katastar mi ne odgovara već nedeljama.
Bilo je tu još pisama, ali ne bih previše da gušim.
Sve u svemu, "muko moja pređi na drugoga"
Već sam pisao o potezu Dr Huga Klajna uz pijacu gde se nepropisno parkiraju bahati između drveća, ali i na kolovozu a tu je i autobuska stanica i uvek je gužva.
Pošto je ulica krenula da se rekonstruiše pisao sam prvo JP Putevi Beograda da li su planirali da se postave stubići zbog nepropisnog parkiranja uz kolovoz, a ne uz biciklističku stazu.
Oni su mi rekli da uputim zahtev Sekretarijatu za saobraćaj. Pre toga sam isto pitao Beograd put, ali oni su izvođači pa su mi rekli da pitam Puteve Beograda, a ja sam im samo zatražio odgovor da li će da postavljaju stubiće (nisu znali da mi kažu)
Elem, rekli su mi da pitam Sekretarijat. Oni su mi odgovorili i rekli da ta površina nije za parkiranje. Evo i celog odgovora
Обавештавамо Вас да предметна површина није намењена ѕа паркирање, односно да то нису паркинг места.
Ситуација на коју нам указујете представља пример непоштовања саобраћајних прописа односно Закона о безбедности саобраћаја и Секретаријат за саобраћај користи сваку прилику да апелује на све учеснике у саобраћају на важност поштовања овог Закона.
Такође, овом приликом Вас обавештавамо да је за кажњавање учесника у саобраћају који не поштују одредбе овог Закона надлежно је Министарство унутрашњих послова Републике Србије – Саобраћајна полиција и и Комунална милиција, те је потребно да се по пријави обратите овим институцијама.
Електронска адреса Комуналне милиције је komunalna.milicija@beograd.gov.rs
Поводом постављања стубића на зеленој површини потребно је да се обратите ЈКП „Зеленило Београд“.
Komunalnoj inače prijavljujem sa vremena na vreme tu lokaciju.
Elem, obratih se ja Zelenilu i oni kažu da ta površina nije u njihovom planu redovnog održavanja i da se obratim Katastru da mi kažu ko je zadužen. Katastar mi ne odgovara već nedeljama.
Bilo je tu još pisama, ali ne bih previše da gušim.
Sve u svemu, "muko moja pređi na drugoga"