ZAK
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.11.2019.
- Pohvaljen
- 1.757
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902703#p902703:1srk2ji8 je napisao(la):Veliki Vracar » Sub Nov 27, 2021 3:15 pm[/url]":1srk2ji8]Браво Срки за снимак, генијално као и до сада! :kk: :kk:
Коначно ми је после овог снимка јасније како ће под саобраћајем решити провлачење тунела Бели поток.
Прва етапа је био ископ и градња улазног портала из смера Бубањ потока до Авалског пута.
Друга етапа се сада одвија - премештање саобраћаја са Авалског пута девијацијом и укрштање на кружном току са Кружним путем. Предстоји ископ на месту трасе Авалског пута све до Кружног пута, изградња тунелске конструкције у ископу, затрпавање ископа и враћање саобраћаја на Авалском путу на своју трасу.
Трећа етапа - премештање саобраћаја Кружног пута делимично овом девијацијом, а онда полукружно новом девијацијом преко овог плаца са песком и утоваривачем, према пролазу испод надвожњака Авалског пута и даље својом трасом. Тиме се отвара могућност наставка ископа и градње тунела испод садашње трасе Кружног пута.
Четврта и завршна етапа - затрпавање претодно изграђеног дела тунела, пуштање саобраћаја Кружним путем својом трасом, ископ испод садашње девијације, завршетак последњег дела сегмента тунела Бели поток и финално затрпавање.
Наравно после свега следи и прокопавање земље из тунелских цеви, што је већ почело и види се на овом као што рекох генијалном снимку.
Мислим да су овако замислили...
Ja sam inženjera u onom videu u SAT emisiji razumeo da će da se napravi devijacija preko već izgraćenog dela tunela. Nešto kao ovako na slici.
Ovako štede ceo jedan korak. Kad vrate Avalski put u prvobitno stanje, uradiće i ovu devijaciju. Onda mogu sve nesmetano da prekopaju.