Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

То може Драган, Земљани или неко други да направи...Ја сам само дао оквирни правац, који има логике! Јер БГ ће брзо постати " уско грло ".

Pa, otvori temu "Kosmajski koridor" u Radionici, da ne bi ovde pisali van teme.

Ako hoćeš mogu ja da je otvorim sa tvojim postom gde si predložio tu trasu.

Слободно...можда неко, још нешто паметније смисли!

Јесу ли подигли други сегмент и поставили? Јел може неко да потврди?

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

Danas sam prolazio od orlovace do surcina i mislim da nisu podigli. Mene najvise brine onaj veliki nadvoznjak u zelezniku gde samo stoje dizalice a nista se ne radi. Pa do orlovace nece biti gotovo 2 godine :|

evo svežih slika s obilaznice...
DSCN0191.jpg

DSCN0190.jpg

DSCN0189.jpg

DSCN0188.jpg

DSCN0186.jpg

DSCN0185.jpg

DSCN0183.jpg

pogled prema Železniku
DSCN0181.jpg

pogled prema Beogradu...
DSCN0173.jpg

i
DSCN0172.jpg

pogled prema Surčinu, asfalt
DSCN0171.jpg

Уххх,мислио сам да брже ово иде. Годину дана како раде и нису баш далеко одмакли , а део од Ресника до Бубањ потока нису ни започели.
Заиста сам мислио да је напредак већи...

Dok nisu završili put do Čačka (da računamo da je on izvesno gotov u bliskoj budućnosti), možda smo i mogli da polemišemo, ali je danas najvažnija nezavršena deonica u Srbiji upravo ova na Obilaznici. Ako ni zbog čega drugog, sklanjanje tranzitnog saobraćaja iz grada je dovoljan razlog za završetak.
Neka je greh na dušu svih vlasti u poslednjih 30 godina.

Kakve to veze ima sa deonicom Orlovača - Ostružnica i pripadajućim mostom na Savi?

Ovo je užasno sporo, ovim tempom neće ovo biti gotovo ni do kraja 2020.

Btw, što se mosta tiče, ovo zaista jeste jedintven metod izgradnje, ali u najgorem smislu. Imaju gotove stubove u vodi i evo već dve godine ne mogu da premoste reku. Nemojte samo priču o bombama...

Благодрим Плећко на одличним фотографијама, нажалост када ће обилазница бити готова само Бог зна!

Plećko - jesi li uspeo da zaključiš da li je podignut drugi segment ?
Na obali je isto neki segment, koji ?

:sesir:

Na slici sa strane 326 vidi se da pre podizanja poslednjeg segmenta (najveci raspon) moraju da se prikace po pet manjih segmenata sa obe strane. Meni upravo ovo na obali deluje kao jedan niz od tih pet segmenata.

Kako stvari stoje ako se u pricu ukljuci i deo od Bubanj potoka do Vince, plus drumsko zeleznicki most preko Dunava, to nece biti gotovo jos desetak godina. Oni umesto da prioritet daju tom delu puteva (veza sa PA i dalje plus teretni zeleznicki transport) izmisljaju neke skoro marginalne puteve. Zaista su u pitanju cudni mentalni sklopovi.

Када све у глобалу сагледам, схватам да намерно праве колапс у БГ-у. Сви радови који се изводе по БГ-у и углавном су мање потребни а трају вечно. Са друге стране уопште се нису ни почели радити или само деломично се раде кључне саобраћајнице...УМП , северна тангета. Обилазница која је толико ургентна да је то већ смешно се отаљава већ 30 година и ко зна колико још!

Tacno tako majstore.
Evo cime se oni zamlacuju umesto da zavrse obilaznicu oko BG.

" Gradiće se Moravski koridor, auto-put ka BiH, od Sremske Rače do Kuzmina, Ruma - Šabac i brza saobraćajnica Šabac - Loznica - najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. - Početkom naredne godine počeće i izgradnja prve deonice auto-puta Niš - Merdare - Priština... "

Gradimo albancima autoput a mi cekamo sat vremena da udjemo u Beograd zbog nezavrsene obilaznice i jos par desetina km pristupnih puteva ??? Sramotno u najmanju ruku !!

To je možda da se narod van Beograda ne ljuti "Srbija radi Beograd se gradi", ali ako gledamo ekonomski, potpuno je logično i normalno da se napravi puna obilaznica oko Beograda, kao i još neke saobraćajnice.

Vrh