Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Hvala lepo svima na javljanju :mrgreen:

B92.net:

Beograd -- Kružni tok i pristupne saobraćajnice na raskrnici Ulice Slavka Miljkovića i Kružnog puta u Resniku, puštene su danas u saobraćaj.

Puštanju kružnog toka prisustvovao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je istakao da će ta okretnica obezbediti veću sigurnost i smanjiti gužve.

"Ovo je bila crna tačka i predstavljala je veliki rizik za mnoge građane koji su ovuda vozili, a postavljanjem kružnog toka, obezbeđena je veća sigurnost i smanjena šansa da dođe do nesreće", rekao je Radojičić novinarima u Resniku.

Dodao je da će na taj način biti i veći protok automobila, a manje gužve.

Napomenuo je da je u tom delu urađena kompletna instalacija i infrastruktura, te da ako dođe do većih problema, radnici neće morati da prekopavaju put.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova pozdravio je izgradnju kružnog toka u Resniku i dodao da svaka investicija u saobraćajnu infrastrukturu dovodi do povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Kružni tok će svakako dati doprinos tom cilju, ne samo za žitelje ovog dela Rakovice već za sve one koji prolaze tranzitom", kazao je Miličković.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zato što je jedan veliki posao završen na zadovoljstvo najpre građana Rakovice, ali i svih građana koji prolaze kroz taj deo Beograda. Istakao je da su građani Resnika danas dobili jednu modernu raskrsnicu - kružni tok umesto semafora.

Napomenuo je da je postavljanjem kružnog toka rešen jedan višegodišnji problem Rakovice.

:vops:
 
Izvor: Beobuild.rs

Otvoren kružni tok u Resniku

Završena je rekonstrukcija dela Kružnog puta kod skretanja za Resnik, čime je nekadašnja semaforizovana raskrsnica preregulisana u kružni tok. Kružni put koji u ovom delu funkcioniše kao deo Obilaznice i predstavlja jednu od najopterećenijih saobraćajnica u zemlji. Na njegovoj trasi nalazi se nekoliko opasnih ukraštanja, a ovo je prva intervencija koja bi trebala da unapredi regulaciju ovog puta. Izgradnja kružnog toka kod Resnika počela je u februaru ove godine i inicijalni plan je bio da se radovi završe do leta. Izgradnja se ipak i ovde odužila zbog izmeštanja kolektora, pa je rok pomeren za sredinu septembra. Tokom radova na novoj raskrsnici saobraćaj se odvijao privremenom devijacijom, sa zabranom skretanja ka Resniku u Ulicu Slavka Miljkovića.

Celu vest kao i fotografije kruznog toga mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/otvoren-kru%C5%BEni- ... p2810.html
180913-kruzni-tok-resnik-06.jpg

180913-kruzni-tok-resnik-10.jpg

Celu vest kao i fotografije kruznog toga mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/otvoren-kru%C5%BEni- ... p2810.html
 
Koja smo mi sprdnja od drzave...
Svecano otvaranje kruznog toka!
Mozes misliti dostignuca u 21. veku

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
Da se ne prezivaš ti kojim slučajem Koštunica? :)
Pre par godina je bilo svečano otvaranje pešačkog prelaza u Kumodražu.
 
Ovog propalog taksistu sa uvijenom rukom neko prevaspitavao ?

Ova raskrsnica je bila poprište stravičnih udesa ko zna koliko decenija unazad a oni tek sada pred rušenje za obilaznicu prave kružni tok. :bash:
Bacanje para.
 
Желим најискреније да честитам градоначелнику , министарству саобраћаја, влади РС, премијерки и посебно председнику на огромном успеху у магичној трансформацији семафоризоване раскрснице у кружни ток. Овим смо постали много ближи Европи, и показујемо још једном да смо лидер у региону.
 
Džaba smo krečili, kažu neki prethodnici.

Jutros sam prošao u oba smera (išao u B.Potok).
U povratku prođeš tužni tok pa tap - jopet semafor.


p.s.
Što je B.Potok poluprazan?
 
Vlasto, radi se direktna veza sa puta za Rakovicu sa Kružnim tokom, tako da će biti ukinut i taj semafor za dvadesetak dana, kako kažu izvođači...
Onda ćemo moći da sudimo da li je pomogao ili ne.
I sada je malo bolja situacija, ali da ne zaboravimo da će 1. avgust sledeće godine biti pravi test...

P.S. nije više tužni...
 
Izvor: N1

Obilaznica ili Potemkinova sela - nema ni bagera ni radnika
bageri.jpg

Čuvena fraza Potemkinova sela možda bi mogla da se primeni i na izgradnju obilaznice oko Beograda. Otkad je pre dva i po meseca, deonica od Ostružnice do Bubanj potoka svečano otvorena u prisustvu državnog vrha Srbije, ali i gradskih čelnika, na tom delu trase ne dešava se rečju - ništa.

Nema radnika, nema radova, niti tragova da je ijedan bager tuda prošao. Gde su naestali bageri sa svečanog otvaranja?

Veselo je bilo tog 24. jula ove godine, jer uprkos kiši, vrh Srbije imao je razlog da se raduje - počeli su radovi na deonici obilaznici od Ostružnice do Bubanj potoka.

"Neka nam je sa srećom početak radova", rekla je tada ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

I počeli su. Orio se zvuk bagera sve do Orlovače i sve dok ministarka, predsednik države i ambasadori Kine i Azerbejdžana nisu otišli.

Improvizovana klapa za improvizovani početak radova, jer dva i po meseca od svečanog otvaranja, nema ni jednog dela stare scenografije. Duž cele deonice na kojoj su radovi navodno zvanično počeli, nema niti jednog radnika. Deo koji su tog 24. jula bageri preorali posut je tucanikom, a znak na kom je pisalo da za 800 metara vozači nailaze na radove, prekriven je crnim najlonom.

Da sve bude još zamršenije, na gradillišnoj tabli 1. februar ove godine navodi se kao početak radova. Taj, prvi početak radova otvorila je u kampanji ministarka Zorana Mihajlović, ali se na drugom, svečanom otvaranju u julu pravdala da su to tada bili samo pripremni radovi.

Mihajlović: Prvo pripremeni radovi, a sada sve ovo ostaje i nastavljaju se radovi u punom kapacitetu.

N1: Šta od pripremnih radova s obzirom na to da su postojali samo kampovi?

Mihajlović: Pa to je jako važno i to pripada grupi pripremnih radova.

Sudeći po odgovoru Puteva Srbija, na pitanje N1 "kako napreduju radovi na svečano otvorenom delu obilaznice", čini se da pripremni radovi na ovom delu obilaznice ulaze u istoriju najdužih.

"Izvođač radova "Power Construction Corporation of China Ltd." i podizvođač "AzVirt" izvode radove na formiranju gradilišta, tj. u toku su pripremni radovi i geodetska snimanja. Radi Vaše informacije, trenutno se izrađuju radni crteži i utvrđuje stanje na postojećim objektima u eksploataciji", navodi se u odgovoru Puteva Srbije.

Praktično, u Putevima Srbije priznaju da još "crtaju", pa ostaje nejasno šta su bageri 24. jula kopali iza leđa predsednika Vučića, jer biće da obilaznicu nisu.

Video prilog mozete pogledati na linku http://rs.n1info.com/a420243/Biznis/Nes ... grada.html
 
Da, neko upita prezivam li se Kostunica...

A ja se pitam dal mi gledamo neku nafilovanu emisiju "verovali ili ne" ili gledamo nasu svakodnevicu?

Izgradnja beogradske obilaznice traje 30 godina.
Trasa je siroko oko grada. Valjda su racunali da ce gradnja trajati pola veka i da ce se grad za to vreme prosiriti ;)
Eh, kakvi su to bili vizionari

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
Лажу ови, на бога не мисле. Међутим, неки припремни радови се обављају код тунела Стражевица на улазу из правца Орловаче.
 
Ti radovi najverovatnije nemaju veze sa obilaznicom. Jednostavno, ostalo je prilicno zapusteno zemljiste pored gradilista, koje je dodatno unisteno erozijom i korovom.
Neko se konacno setio da to upristoji.
Voleo bih da nisam u pravu.

Inace, juce vodja izjavio da se priprema sporazum sa kineskom Eskim bankom o finansiranju izgradnje obilaznice !?


Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
Kakvi su to prevaranti i olos stari. A najgore je kako ne znaju da se vade, jer ih jednom godisnje neko pita neko pitanje nezgodno. Uzasni likovi.
 
Valjalo bi ispratiti ali trebalo bi da se paralelna saobraćajnica koja je u izgradnji od semafora posle tunela Straževica do kružnog toga prikjuči kao četvrti krak.
 
Kuda bi išla ta ulica , obzirom da tunel izbija na Sunčani breg?
 
Mislim da ce biti ovako nesto, postojece ukrstanje sa semaforom (crno) se ukida.

Juce sam bas prolazio i kad se ceka na semaforu vidi se pravac vec da je ociscen paralelno sa postojecim putem.

Bolje je i bezbednije nego semafor, pogotovo s obzirom da isti 50% vremena i ne radi ali nisam siguran da ce nesto specijalno pomoci oko guzvi koje ce se sad praviti na kruznom toku.

 
Gledano od kruznog toka ka semaforu kod tunela Strazevica.
180913-kruzni-tok-resnik-12.jpg
 
Kako će se taj krak uklopiti sa planiranom trasom obilaznice? Na planu cele obilaznice put ka Rakovici treba da se penje na onaj nadvožnjak.
 
Micko157":1137se00 je napisao(la):
Kako će se taj krak uklopiti sa planiranom trasom obilaznice? Na planu cele obilaznice put ka Rakovici treba da se penje na onaj nadvožnjak.
Upravo to i htedoh reći...čemu bi onda služio nadvožnjak...
 
Nece obilaznica skoro, kako mi se cini...

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk
 
Pa vodja sutra potpisuje ugovor za obilaznicu pred kineskim predsednikom, danas je rekao da izgradnja kreće za tri dana..Ako se ne varam, pre dva meseca kada su svečano otvorili radove rekli su da početak gradnje zapravo zavisi od konačnog sklapanja ugovora sa Kinezima i definisanja načina finansiranja. Tada su i rekli da će se sve konačno ugovoriti pri vodjinoj poseti Kini u septembru.
 
Vrh