Moj komšija okačio zastavu štipaljkamama između simsa i klime, i to naopako. Sada kreće kiša, zastava ne sme da bude istaknuta na kiši. Stvarno ta podela bez ikakve kontrole i smernica je smešna, da zastave stoje kao krpe svugde okolo.
Trebalo je raspodeliti opštinama i da se skupštine stanara jave da preuzimaju zastave, i to da ih dobiju isključivo uz dokaz da su obezbedili uslove za isticanje zastave - držač, barjak i pristupačno mesto, da se zastava može skinuti kada ne treba da bude istaknuta i da se lako može zameniti / oprati. A mislim da postoji i obaveza da bude osvetljena (?), ali da budemo bliže realnim uslovima pa da se na to zažmuri.
Ali kad se malo osvrnemo oko sebe možemo da vidimo da su i na javnim institucijama pokacene zastave koje su prljave i pocepane, na kraju cinično je zabavno posmatrati samoproklamovane patriote kako omogućavaju široko rasprostranjeno narušavanje dostojanstva simbola države, i to u vreme kada čitav narod aktivno i očigledno ponizavaju. Više bih se ljutio da su delili narodne zastave, pa da se tako tretiraju. Ovako, s obzirom da se radi o državnoj zastavi mogu da tumačim da mi je komšija anarhista, jer ju je postavio naopako. To mi dobro zvuči, bolje nego da je SNS-ovac.