Šta je novo?

Novi Sad

mihajloboric87

Intermediate
Učlanjen(a)
24.02.2021.
Poruke
259
Pohvaljen
438
Bacaju pare,bez ikake veze,mogli su da štede za donji deo šetališta uz Dunav,ili za produženje parka na N. Naselju do budućeg muzeja železnice,ili da štede za obilaznicu oko Begeča,Futoga,i Veternika, da rekonstruišu pešačke i bici staze od F. pijace do bul. evrope. Ima mnogo boljih stvari za uraditi,npr. šetalište uz Dunav u Sr. Kamenici sa uređenjem dvorca,rekonstrukcija parka i dvorca u Futogu,uz prethodno izgrađenu novu zgradu polj. škole,gradnja novog odvojenog vodovoda NS- Futog,rekonstrukcija centra Veternika(uz proširenje ulice i pešačkih staza...
 

vladulns

Novice
Učlanjen(a)
27.07.2020.
Poruke
13
Pohvaljen
29
U Kaću se gradi jedna od najvećih Kontinentalovih fabrika

Završena je prva faza radova na izgradnji druge fabrike Kontinental grupe u Srbiji. Fabrika, koja se gradi u Kaću, kod Novog Sada, predstavlja drugi deo ulaganja ove kompanije, vrednog 140 miliona evra.
Radovi su počeli u junu, i planirano je da u potpunosti budu završeni do septembra sledeće godine.

U prvoj Kontinentalovoj fabrici u Novom Sadu, koja je otvorena u martu, već se proizvode tehnološki napredni i složeni elektronski proizvodi za automobilsku industriju.

Saša Ćoringa, generalni direktor, Kontinental Automotiv Srbija: „Automobilska industrija prolazi kroz duboku i brzu transformaciju. Mobilnost budućnosti će izgledati potpuno drugačije. Kako bi se smanjila zagađenost, povećala bezbednost i komfor, i kako bi se optimizovalo vreme trajanja vožnje, vozila će biti električna, potpuno povezana i autonomna, a iskustvo korisnika će biti fantastično."

Izgradnja nove moderne fabrike, koja će obezbediti posao za blizu 500 ljudi, još je jedan odličan dokaz odličnih ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije, izjavio je nemački ambasador Tomas Šib.

„Izgleda da je dinamičan razvoj naših ekonomskih odnosa nastavio nesmetano da se razvija i tokom pandemije Kovid-19. Nadam se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke, uopšteno posmatrajući, veoma dobri i bliski."

https://pannonrtv.com/rovatok/vesti-na- ... ih-fabrika
 

Вожд

Expert
Učlanjen(a)
15.04.2014.
Poruke
9.856
Pohvaljen
23.652
Ovako će izgledati zgrada Epic Gamesa i 3Laterala u Novom Sadu
epic-3lateral-novi-sad-02.jpg

https://www.gradnja.rs/epic-games-3lateral-novi-sad/
 

Igor

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
10.01.2007.
Poruke
16.693
Pohvaljen
27.914
Izvor: Ekapija

Novi Sad dobija poslovnu zgradu A klase u strogom centru - IQ Biznis Centar
iq_biznis_centar_061221_tw1024.jpg

Zastupnik za izdavanje CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe.

Novi Sad već dugi niz godina predstavlja pored Beograda najtraženiju lokaciju u Srbiji za razvoj poslovanja, sa zavidnom ponudom kancelarijskog prostora A klase koji prati sve veću tražnju i sofisticiranost zahteva kompanija zakupaca posebno kada je reč o IT industriji i start-upovima. Prema nekim analizama, Novi Sad se smatra gradom sa najviše IT stručnjaka po glavi stanovnika, ali i mestom iz kojeg dolazi, nesrazmerno njegovoj veličini, veliki broj kompanija sa sopstvenim proizvodom, što daje šansu da Novi Sad postane regionalni IT centar.

Renomirani domaći investitor Bulevar Invest, koji je tokom proteklih 16 godina stekao poverenje tržišta brojnim izgrađenim stambenim i poslovnim objektima na nekim od najlepših novosadskih lokacija, trenutno ubrzano napreduje sa radovima na najnovijem projektu, modernoj poslovnoj zgradi A klase u strogom centru Novog Sada - IQ Biznis Centar, na uglu Rumenačke i Bulevara kralja Petra. Zastupstvo u izdavanju je povereno vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine u Srbiji – CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe.

Činjenica da se IQ Biznis Centar gradi u skladu sa najvišim internacionalnim standardima enegetske efikasnosti – prestižnom Gold LEED sertifikacijom, dovoljno govori o kvalitetu gradnje ove trenutno najtraženije korporativne lokacije. Na 7.000 kvadrata i 12 spratova, uz maloprodajni prostor sa duplom spratnom visinom u prizemlju, kompanije zakupci na raspolaganju imaju kvadraturni opseg kancelarijskog prostora koji se prilagođava pojedinačnim potrebama poslovanja, već od 250 kvadrata, što je u zgradama A klase vrlo retko mogućnost.

IQ Biznis Centar raspolaže sa 40 parking mesta u podzemnoj garaži, a zaposlenima je na raspolaganju i parking za bicikle, kao i brojni uslužni sadržaji u prizemlju objekta. Planirani završetak gradnje je predviđen za početak 2023. godine.

iq_biznis_centar_1_061221_tw1024.jpg


https://www.ekapija.com/news/3503885/no ... -iq-biznis
 

nensav

Higher intermediate
Učlanjen(a)
16.01.2014.
Poruke
979
Pohvaljen
547
Nova kategorija - luksuzne zgrade

SVE PREDNOSTI LUKSUZNIH ZGRADA U NOVOM SADU?


Kako izgleda luksuzna zgrada u Novom Sadu?

Luksuzne zgrade su deo novogradnje i najčešće su u Novom Sadu deo novoizgrađenih kompleksa jer tako imaju još bolje uslove stanovanja.

Luksuzna zgrada ima brojne pogodnosti koje omogućavaju prijatnije stanovanje, uz mnogo više sadržaja koji olakšavaju stanovanje. Naravno, uslovi variraju, ali najčešće su to:


Lift
Prostrane stanarske jedinice
Dodatni sadržaj unutar zgrade

Lift nije neka novost i prema propisima svaka viša zgrada treba da ga poseduje, ali se u luksuznim on podrazumeva bez obzira na spratnost zgrade. Vrlo često nije u pitanju samo jedan lift već stanari imaju više njih na raspolaganju, ali to najpre zavisi od broja stanova u zgradi.

Luksuzne zgrade nisu samo luksuzne samo zato što imaju moderan izgled, već pre svega zato što je svaki stan komforan i ima idealne uslove za život. Velike prostorije, nekoliko kupatila, savršen pogled, su samo neke od opcija, ali nisu jedine. Visoki plafoni, velika kuhinja i prostrane terase su takođe vrlo često deo luksuznih stanova.


Novosadska novogradnja donosi svakakve strukture, a često su to stanovi koji imaju loš raspored prostorija, male prostorije i sve u svemu, skučen prostor za život. Luksuzni stanovi zapravo i nisu toliko luksuzni, koliko daju normalne uslove stanovanja višečlanih porodica. Ovo su neke od pogodnosti, ali su one još i veće kroz dodatni sadržaj koji je na raspolaganju svakom stanaru.


Dodatni sadržaji u luksuznim zgradama

Luksuzne zgrade ne bi bile luksuzne ako ne bi imale video nadzor iako je to nešto što je postalo standard u većini novogradnje čak i u malim mestima. Ipak, luksuzni objekti imaju nekoliko kamera za nadzor pa čak i kreiranje snimanja, a ne samo za direktan prenos video nadzora nad ulazom.

Velika prednost života u luksuznoj zgradi je i to što one imaju i nadzor 24h i recepciju kao dodatno osiguranje. Ovakve stvari su izuzetno korisne u velikim gradovima poput Novog Sada i jako puno pomažu da imovina i stanari budu bezbedni. To je jedno od najvažnijih pitanja svakom vlasniku stana i umesto da osigurava svoja vrata, luksuzne zgrade imaju i prvu liniju nadzora i odbrane. Čuvar, video nadzor i portirska služba će se pobrinuti da u zgradu uđu samo stanari i najavljeni posetioci.

Parking mesto i garaža u Novom Sadu su postali vredna imovina i nekretnine koje ih poseduju vrede mnogo više. Luksuzne zgrade svojim vlasnicima nude podzemne garaže ili jednu garažu sa parking mestima. Negde postoji mogućnost da se ona dokupe, a negde dolaze uz cenu stana. Najluksuznije zgrade uz svaki stan nude i dva parking mesta pa stanari zaista nemaju problem sa parkiranjem.

Kada govorimo o parkiralištu kod luksuznih zgrada govorimo o obezbeđenom zatvorenom parking prostoru koji je i natkriven i najčešće se nalazi u podzemnim delovima zgrade. Vozila su sigurna, obezbeđena, parkiranje nije problem, nema dosadnog čišćenja snega sa vozila, vozila su zaštićena i od kiše, sunca i grada… Podzemne garaže koje su fizički obezbeđene dolaze samo uz luksuzne komplekse zgrada.


Najluksuznije zgrade u Novom Sadu

Najluksuznije zgrade Novog Sada se nalaze i u centru i dalje od njega. Ono po čemu se izdvajaju je to što pružaju i sadržaje za uživanje, a koje su luksuzne čak i kod inostranih nekretnina.

Spa, teretana i zatvoren bazen su je jedna od dodatnih opcija koja je kupcima jako primamljiva i iako su cene luksuznih stanova u zgradama sa bazenom natprosečno visoke, interesovanje je veliko i kupaca ima.


Svako od nas bi voleo da živi u takvom komforu. Ljudi koji kupuju luksuzne stanove su u finansijskoj mogućnosti da pruže sebi i luksuz i normalne uslove stanovanja. Novi Sad je metropola koja postaje sve komplikovanija za kvalitetno stanovanje, naročito u centru gde je parking prostor retkost. Treba znati da ovakvi kompleksi imaju samoodrživost, blizinu tržnog centra, prodavnica, škole i vrtića i dobru putnu infrastrukturu. Stanari nemaju potrebu odlaska na druge krajeve grada radi zadovoljavanja osnovnih potreba. Ovakve prednosti u prenaseljenim gradovima poput Beograda i Novog Sada vrede jako mnogo!

https://www.srbijaspace.com/blog/Sve-prednosti-luksuznih-zgrada-u-Novom-Sadu-138.html
 

mihajloboric87

Intermediate
Učlanjen(a)
24.02.2021.
Poruke
259
Pohvaljen
438
Ovaj IQ centar se nalazi odmah ispred manje stambene zgrade koja je tu 40+ godina,baš su ga nagurali na taj ćošak,svaka čast! Mogli su jenostavno na mestu stambenog dela kompleksa da naprave jednu zgradu sa više spratova,koja bi bila podeljena na poslovni i stambeni deo,a na mestu na kome se sada gradi poslovna zgrada,mogli su napraviti mali plato,sa drvećem,klupicama,cvećem i sl. ,a ovi iz grada bi parking koji se nalazi sa druge strane trebali što pre ukloniti,i napraviti podzemnu gražu,da taj deo ,,prodiše'',a na ploči garaže mali parkić ili trg...
 

Прле

Advanced
Učlanjen(a)
29.11.2018.
Poruke
3.307
Pohvaljen
4.008
Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
 

Posejdon

Higher intermediate
Učlanjen(a)
13.08.2021.
Poruke
607
Pohvaljen
2.009
Lokacija
Vračar
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912401#p912401:hiysf72i je napisao(la):
Прле » Uto Dec 28, 2021 11:10 am[/url]":hiysf72i]Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
Jel ti krivo što grade most? :)
 

Mali Princ

Beginner
Učlanjen(a)
23.06.2020.
Poruke
94
Pohvaljen
258
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912474#p912474:knw8iwc2 je napisao(la):
Posejdon » Uto Dec 28, 2021 1:49 pm[/url]":knw8iwc2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912401#p912401:knw8iwc2 je napisao(la):
Прле » Uto Dec 28, 2021 11:10 am[/url]":knw8iwc2]Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
Jel ti krivo što grade most? :)
Dokle ide ludilo nekih ljudi je cinjenica da imaju izjave tipa "ovaj most je nepotreban!" :|
 

НенадЦ

Beginner
Učlanjen(a)
22.04.2020.
Poruke
37
Pohvaljen
199
Lokacija
Нови Сад
Прле":3d22mwwb je napisao(la):
Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
Одговор ћеш наћи тако што ћеш уписати, студирати и дипломирати на грађевинском факултету… у супротном, пљување нечега што није твоја струка само говори о твом образовном и културном нивоу.


Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
 

Bulbulderac17

Advanced
Učlanjen(a)
04.01.2015.
Poruke
3.377
Pohvaljen
10.092
Lokacija
Zvezdara
Mali Princ":2jepeecm je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912474#p912474 je napisao(la):
Posejdon » Uto Dec 28, 2021 1:49 pm[/url]":2jepeecm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912401#p912401 je napisao(la):
Прле » Uto Dec 28, 2021 11:10 am[/url]":2jepeecm]Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
Jel ti krivo što grade most? :)
Dokle ide ludilo nekih ljudi je cinjenica da imaju izjave tipa "ovaj most je nepotreban!" :|
Ne bih rekao tako, svaki je potreban samo je pitanje da li ovaj treba da bude veći prioritet od onog ka BP


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Прле

Advanced
Učlanjen(a)
29.11.2018.
Poruke
3.307
Pohvaljen
4.008
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912575#p912575:3pddybah je napisao(la):
НенадЦ » Уто Дец 28, 2021 7:56 pm[/url]":3pddybah]
Прле":3pddybah je napisao(la):
Волимо да развлачимо жице и трошимо паре. Шта фали гредама?
Одговор ћеш наћи тако што ћеш уписати, студирати и дипломирати на грађевинском факултету… у супротном, пљување нечега што није твоја струка само говори о твом образовном и културном нивоу.


Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

Пљување!?

Значи питање због чега се користе априори скупља решења је пљување? Од чега су замешене данашње генеарције?
 

Вожд

Expert
Učlanjen(a)
15.04.2014.
Poruke
9.856
Pohvaljen
23.652
 

nensav

Higher intermediate
Učlanjen(a)
16.01.2014.
Poruke
979
Pohvaljen
547
svečana ceremonija je bila tako dosadna da nisam mogao da je gledam u kontinuitetu. Od mene ima negativnu ocenu, previše pretenciozno i razvućeno
 

Вожд

Expert
Učlanjen(a)
15.04.2014.
Poruke
9.856
Pohvaljen
23.652
 
Vrh