Ne znam zaista šta je u Kosovskoj fantastično, cela ulica je zakrčena bahatim seljacima sa 4 žmigavca od 0 do 24h, bučna i siva. Isto važi i za nekoliko poprečnih ulica. Gustina naseljenosti na Podbari/Salajci se diže iznad nivoa Grbavice ranije, a infrastrukture nema ili je mnogo jadnija nego tamo, ljudi prosto nemaju trotoar, jedni drugima gledaju u sobe i kuhinje kroz prozore, u sve zgrade se guraju lokali, i gde treba i gde ne treba, pa je tu naravno po ceo dan teretna dostava, dobavljači, kupci koji parkiraju po kolovozima, raskrsnicama itd. Provizorna dečija igrališta se guraju bukvalno nekom pod prozor, a imaju po 20ak kvm, bez jedne travke i drveta. Ako te loži par stotina metara behatona u Zlatne grede, i nešto zafarbanih fasada, ok zaista, jer to se renovira, a recimo vodovod i kanalizacija npr će ostati isti, nedovoljnog kapaciteta i zapušeni posle svake malo jače kiše. Marka Miljanova će postati isto što i Kosovska čim se završi kompleks sa 1000+ stanova Galensa, neko bi očekivao da se u ovom periodu procvata i življenja van "crvene tamnice" i "komunističkog jarma", više ne grade kutije šibica u koje će se nasilno uguravati mnogo više ljudi nego što lokacija može da podnese po mnogim parametrima, međutim to se zapravo sad radi mnogo jadnije nego pre, a što je još smešnije, pod izgovorom nekog LuKsUzNoG stanovanja. Zaista mi izmet ne može biti sladak, samo zato što je moj. sorry, no očito postoji veliki broj ljudi čiji su standard i kriterijumii ili katastrofalno pali, ili nikada i nisu bili na nekom većem nivou. To mi postaje sve jasnije kada vidim šta sve zapravo ljudima ne smeta, možeš im bukvalno usmeriti stadionske reflektore u prozore ili im pod terasu nabiti 5 kontejnera za smeće, niko ništa. Uostalom zato i svaki kriminalac, cvećar, poslastičar, pekar, danas postaje investitor i štanca zgrade, a da pre toga potkupi urbaniste koji planove kroje po idejama takvih diletanata. No, sve je to tranzicioni urbanizam na teškoj zaostaloj periferiji civlizacije.