Ja sam pisao već detaljan tekst o mom iskustvu o kompleksu pre par meseci. Ako nekoga zanima može da pogleda u istoriji mojih postova.
Generalno ja sam zadovoljan za sad. Naravno da je moglo bolje i kvalitetnije u dosta segmenata, ali teško da će te naći bolji odnos cene i kvaliteta u bilo kojoj novogradnji na Novom Beogradu. I ovo pišem kao neko ko je odradio veoma detaljan “market research” pre kupovine stana u prvoj fazi.
Eto da ponovim neke prednosti i mane:
+
Lokacija i uvučenost- za mene lično veliki plus u odnosu ma recimo Eliksir i Savadu koji su bukvalno na putu i buka i promet je kud i kamo veći nego pored Minela. Sa zadnje strane kompleksa tu je i brdo sa zelenilom koje sigurno doprinosi kvalitetu života, ali treba biti oprezan pod tim pitanjem, jer kad krenu sa izgradnjom narednih faza biće previše betona a i sečenja zelenila.
Zvučna i toplotna izolacija- Ja za razliku od komšije koji je komentarisao iznad stvarno nemam zamerke za buku iz stanova pored ili od spolja. Ne čujem ništa, ali uzmite to sa rezervom jer moguće da moje komšije ne žive često tu ili su možda tihi.
Toplotna izolacija je isto fenomenalna. Iako je zima bila relativno blaga, nisam (osim u par navrata) imao potrebu da palim radijatore mnogo.
Generalni utisak u stanu- Keramika, alu stolarija (zameram jedino što nije alu-drvo), raspored stana a i način na koji sam opremio stan, čine ga poprilično komfornim za život. Živeo sam u mnogo novogradnji u Beogradu, i ovde se osećam sasvim fino i zadovoljno. Ima naravno i do rasporeda stana, sunčeve svetlosti, pogleda, itd.
-
Parket- Sa ovim mogu da se složim sa prethodnim postom. Moglo je i moralo je bolje. Nekako previše tvrd i nekvalitetan za cenu za koju je plaćen. Minus za investitora za ovo. Nadam se da će popraviti ovo u drugoj fazi, i savet za buduće kupce da obrate pažnju.
Bivši izvodjač radova- Pošto su koliko sam razumeo promenili izvodjače radova po završetku prve faze, nepravilnosti i greške koje je prvobitni izvodjač uradio su krajnje amaterske i sramotne. Ne bih da nabrajam šta sam sve morao da reklamiram, ali onoje bilo ispod svakog kriterijuma za jednog ozbiljnog investitora kao što je Galens. Firma koja je zamenila prethodnu, ruku na srce, radi dosta bolji posao.
Reklame na krovu- Za ovo se u ozbiljnim zemljama ide u zatvor. Malo šale naravno, ali onaj Galensov znak je stvarno katastrofalan. Mogli su to mnogo diskretnije i manje upadljivije da urade. Voleo bih jednog dana da se mi stanari izborimo da skinemo ono ruglo.
To je to od mene ukratko. Ako neko ima dodatna pitanja tu sam da pomognem sadašnjim i budućim komšijama.