Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Dobro veče!
Moze li neko od stanara da kaže svoje utiske za New Minel iz prve faze i da li cena opravdava kvalitet? Isplati li se kupovati porodican stan u drugoj fazi?
Hvala!
Mene ovo takodje zanima. Danas sam bila na prodajnom danu, a citajući celu temu zaista nisam sigurna da cena opravdava kvalitet.
 
Ista dilema i mene muči. Ono što me brine jeste njihov stav prema datumu završetka izgradnje. Kako su mi rekli na prodajnom danu ne žele sada da se obavezuju na neki datum, ali 2.5 do 3 godine. Postoji i popust ako se plaća unapred, i on se plaća odmah prilikom potpisivanja predugovora kod notara. Znam da ima dosta nezadovoljnih stanara prve faze zbog stvari koje su obećali a nisu ispunili. Takodje sam čuo od kolege koji žive tamo da kod jednog dela stanov ajoš uvek nisu ispravili nedostatke uočene prilikom primopredaje.

Od nekih tehničkih stvari koje se meni lično nisu svidele jesu relativno skromne terase, to što zidovi izmedju stanova i hodnika neće imati zvučnu izolaciju, rešenje multisplit klima za veće stanova gde se praktično dobijaju samo 2 klime, jedna u dnevnoj i jedna u hodniku ispred spavaćih soba. Cena parkinga kao i u svim projektima je relativno visoka, izmedju 18 i 20 hiljada bez PDV-a. Cena za stanove koje sam ja gledao jeste 3120 eur sa PDV-om, dok je u kuli veća za nekih 200-300 eur.

Ono čega se ja bojim jeste što će krenuti da grade i prekoputa Pupinovu palatu, i da nisu možda previše zagrizli sa tolikim projektima a samim tim kasniti sa završetkom.
 
Poslednja izmena:
Ja mogu samo da prenesem ono što sam ja čuo, tako da se ogradjujem. Gradnja kao gradnja solidna. Zvučna izolacija onako, mada oko stana poznanika nisu svi useljeni. Npr čuju kad komšija razvali tv pored, sve se čuje u Wc-u, izgleda da nisu dobro uradili zvučnu izolaciju ventilacione vertikale. Toplotna izolacija je odlična i jako je toplo zimi. Jedna bitna razlika izmedju prve i druge faze (po meni), jeste to što su u drugoj fazi pregradni zidovu izmedju soba od gipsa, dok u prvoj fazi su od blokova. Sad, to je neki današnji standard gradnje, iskreno nemam iskustva sa gipsanim pregradnim zidovima, po meni je to loše.

Što se tiče stambene zajednice, jako puno problema, od smene upravnika, do nerešenih stvari koje investitior u sklopu garancije treba da sredi.

To je ugrubo ono što sam ja čuo, e sad ako su lagali mene i ja lažem vas.
 
Bili na prodajnim danima, cene su 2900 ono što smo mi gledali, svidela nam se jedna strukutra ali je ta cela vertikala rezervisana do sprata gde možemo finansijski da dobacimo. S obzirom da smo kupci iz prvog objekta i da smo u globalu zadovoljni (naravno ima tu još svašta da se utegne) ovo je zanimljivo više nego bilo šta u okolini. E sad samo još da to bude u roku od 3 godine pa da i kod nas uđu baćuške, malo leba bez motike.
 
Gde se vaši gosti parkiraju?
Kako funkcioniše parking za goste?
 
Parkiraju se u tosinom bunaru, ne postoji parking za goste.
 
Plusevi prve faze:
Odnos investitora u pocetku izgradnje, pre uplate
Lokacija i uvucenost objekta
Spoljna stolarija
Cena je tada realno bila 10% niza od konkurencije, ali kvalitet je takodje losiji pa ko kako moze
Minusi prve faze:
Odnos investitora prema kupcima nakon primopredaje koji se tice otklanjanja nedostataka u garantnom roku.
Losa zavrsna obrada kako unutrasnjosti stanova tako i spoljasnjosti kompleksa (svakome ko razmislja kupovinu u drugoj fazi bih posavetovao da se proseta oko fontane koja se nalazi u kompleksu prve faze i vidi na sta lice "zelenilo", fontana i plocnik oko fontane).
Jako losa izolacija izmedju stanova i izmedju spratova.
Unutrasnja stolarija
Parket je ocajan
Komunikacija sa investitorom
Spoljna vrata na stanovima su sva losa (atos proizvodjac)

Realno, ispalo nama je veliko razocaranje, pre svega odnos Galensa nakon isplate stanova. Kompleks vec ima dosta falinki, o stanovima da ne pricam, ali nema ko da to popravi.
 
Ja sam pisao već detaljan tekst o mom iskustvu o kompleksu pre par meseci. Ako nekoga zanima može da pogleda u istoriji mojih postova.

Generalno ja sam zadovoljan za sad. Naravno da je moglo bolje i kvalitetnije u dosta segmenata, ali teško da će te naći bolji odnos cene i kvaliteta u bilo kojoj novogradnji na Novom Beogradu. I ovo pišem kao neko ko je odradio veoma detaljan “market research” pre kupovine stana u prvoj fazi.

Eto da ponovim neke prednosti i mane:

+

Lokacija i uvučenost- za mene lično veliki plus u odnosu ma recimo Eliksir i Savadu koji su bukvalno na putu i buka i promet je kud i kamo veći nego pored Minela. Sa zadnje strane kompleksa tu je i brdo sa zelenilom koje sigurno doprinosi kvalitetu života, ali treba biti oprezan pod tim pitanjem, jer kad krenu sa izgradnjom narednih faza biće previše betona a i sečenja zelenila.

Zvučna i toplotna izolacija- Ja za razliku od komšije koji je komentarisao iznad stvarno nemam zamerke za buku iz stanova pored ili od spolja. Ne čujem ništa, ali uzmite to sa rezervom jer moguće da moje komšije ne žive često tu ili su možda tihi. 😀 Toplotna izolacija je isto fenomenalna. Iako je zima bila relativno blaga, nisam (osim u par navrata) imao potrebu da palim radijatore mnogo.

Generalni utisak u stanu- Keramika, alu stolarija (zameram jedino što nije alu-drvo), raspored stana a i način na koji sam opremio stan, čine ga poprilično komfornim za život. Živeo sam u mnogo novogradnji u Beogradu, i ovde se osećam sasvim fino i zadovoljno. Ima naravno i do rasporeda stana, sunčeve svetlosti, pogleda, itd.


-

Parket- Sa ovim mogu da se složim sa prethodnim postom. Moglo je i moralo je bolje. Nekako previše tvrd i nekvalitetan za cenu za koju je plaćen. Minus za investitora za ovo. Nadam se da će popraviti ovo u drugoj fazi, i savet za buduće kupce da obrate pažnju.

Bivši izvodjač radova- Pošto su koliko sam razumeo promenili izvodjače radova po završetku prve faze, nepravilnosti i greške koje je prvobitni izvodjač uradio su krajnje amaterske i sramotne. Ne bih da nabrajam šta sam sve morao da reklamiram, ali onoje bilo ispod svakog kriterijuma za jednog ozbiljnog investitora kao što je Galens. Firma koja je zamenila prethodnu, ruku na srce, radi dosta bolji posao.

Reklame na krovu- Za ovo se u ozbiljnim zemljama ide u zatvor. Malo šale naravno, ali onaj Galensov znak je stvarno katastrofalan. Mogli su to mnogo diskretnije i manje upadljivije da urade. Voleo bih jednog dana da se mi stanari izborimo da skinemo ono ruglo.


To je to od mene ukratko. Ako neko ima dodatna pitanja tu sam da pomognem sadašnjim i budućim komšijama.
 
Pošto nema teme još, da li je neko bio na prodajnom danu Pupinove palate?
 
17.7.2023.

minel.png
 
Komšije, kad ćemo početi da dobijamo Infostan na naše ime, a ne na Galens? Jel zna neko u čemu je problem?
 
Reklamiraju se: "Rezervisi sad a plati na kraju". A u stvarnosti je fazno placanje u 5 rata. Takodje za skoro 4k sa PDV-om po m2 daju samo jednu klimu za recimo 2 ili 3 spavace sobe. Kakav nonsens. Moraju se stalno drzati otvorena vrata soba. To nema verovatno nigde na svetu. Zgrade za 21 vek a klasicne klime i radijatori ?
 
Reklamiraju se: "Rezervisi sad a plati na kraju". A u stvarnosti je fazno placanje u 5 rata. Takodje za skoro 4k sa PDV-om po m2 daju samo jednu klimu za recimo 2 ili 3 spavace sobe. Kakav nonsens. Moraju se stalno drzati otvorena vrata soba. To nema verovatno nigde na svetu. Zgrade za 21 vek a klasicne klime i radijatori ?
4k sa PDV-om? Za koji stan?
 
Stanovi u kuli 3530 + PDV 10%=(3883e),
i visi spratovi 3630 + PDV 10%=(3983e). To je kako sam naveo skoro 4k. Ima na visim spratovima jos skupljih. Pa ko voli?
 
To je kula, visi spratovi i da se razume, ali ocekujem da su u ovim nizim cca 3500 sa pdv-om.. svakako prava sitnica, da.. Zanimljiv novi sistem na sajtu za izbor stanova...
 
Takodje za skoro 4k sa PDV-om po m2 daju samo jednu klimu za recimo 2 ili 3 spavace sobe. Kakav nonsens. Moraju se stalno drzati otvorena vrata soba. To nema verovatno nigde na svetu. Zgrade za 21 vek a klasicne klime i radijatori ?
Ja bih licno uvek radije izabrao klime i radijator u odnosu na centralnu klimatizaciju, ako si na to mislio. A ovo sto daju samo jednu klimu, to je stvarno jadno. Jedino ako ne bude da traze doplatu (sto opet nije mnogo bolje).
Ne znam kakva je situacija sa brojem klima bila u prvoj fazi?
 
Vrh