Šta je novo?

Novi gradski arhitekta Milutin Folić (očekivanja, planovi..)

486425_10151160217595148_1981026429_n.jpg

Ko ne zna, na slici je sa Stanijom, tako da ne znam šta treba da uradi da bih imao pozitivno mišljenje o njemu...

Pa mozda mu je slabost to sto voli da bude sa 'prominentnim' (polu)svetom,
ali je u svakom slucaju vec sa ovom prvom fotkom pokupio simpatije dama i gejeva :D

Ne volim da robujem stereotipovima, ali poći ću od jedne stvari koja možda uopšte nije bitna sa njegov posao, ali...

Sinoć je Milutin Folić zaključao profil na Fejsu, pa sad ne može svako da vidi njegove slike. A čitajući po netu, tu su bile slike na jahtama, raznim cicama, pa i sa Stanijom. Zaključao ga je pošto su se pojavili tekstovi o njemu (kako je malo ulepšao bigrafiju, kako mu je ćale vlasnik arhitektonskog studija i slično).

Šta ja sad da mislim o takvoj osobi. Naime, znao je da će biti izabran, nije sam uklonio slike, nego kad je "šteta" već bila učinjena. To (mom mišljenju) znači da nije razmišljao o posledicama, da ga baš briga ili nešto treće.

Sve u svemu, loš početak bivstvovanja na jednoj (valjda važnoj) funkciji.

To sto voli jahte i starlete ne mora nista da znaci. Licno bih vise voleo da je u pitanju neki streber-zaludjenik sa izvesnom dozom entuzijazma sto se uredjenja grada tice, mada ni to ne mora nista da znaci (citataj ministar prosvete).
Problem nastaje kada kroz neki njegov uticaj neka od tih starleta otvori folkoteku na Kalemegdanu ili slicno.

Siguran sam da nije onako kako izgleda i da postoji sasvim logično objašnjenje :)
(a i da nije tako, ipak je to njegova privatna stvar)

Poplava izmišljenih biografija: Ovako je gradski arhitekta Siniše Malog 'napumpao' CV

Zvanična biografija novog arhitekte Beograda zvuči impresivno. Međutim, ukoliko proverite sve reference koje se navode, dolazi se do zaključka da je sve to, u najmanju ruku, preuveličano.

Kao jedan od svojih velikih uspeha u karijeri, Folić u svojoj biografiji navodi idejno rešenje za Ho Chi Min kulu u gradu Ho Ši Min (Sajgon), Vijetnam. Međutim, pogledate li zvanične podatke o tome ko je projektovao ovu kulu, nigde nećete naći ime Milutina Folića.
http://dnevno.rs/vesti/beograd/127441-p ... ao-cv.html

JA sam u potpunom soku....

Ne mogu da verujem da u jednom Beogradu ne postoji covek sa malo boljim kvalifikacijama za tu duznost... Eh, dokle smo dosli, ponekada mi je stvarno muuuuuuka!

Verovatno je samo dosao na slikanje i da se promuva malo ... nista ovaj nece uraditi...

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

relja":py5nwut0 je napisao(la):
Siguran sam da nije onako kako izgleda i da postoji sasvim logično objašnjenje :)
Pokazuje joj Beograd na vodi :D :D

Sto se tice biografije, stvarno je nespretno formulisana. Ako se kaze da je neko autor, koautor ili odgovorni projektant, onda to mora da ima potvrdu na projektno tehnickoj dokumentaciji. Druga stvar je ako se kaze rad u projektom timu te i te firme na projektu tog i tog objekta. Zaista jako puno ljudi ima koji rade na projektima, a koji nisu potpisani, pogotovu ako se radi o praksi i u nekim velikim internacionalnim biroima.

Inace stvarno mislim da je Deki Vasovic ozbiljniji i strucniji bio za to mesto.

Poplava izmišljenih biografija: Ovako je gradski arhitekta Siniše Malog 'napumpao' CV

Zvanična biografija novog arhitekte Beograda zvuči impresivno. Međutim, ukoliko proverite sve reference koje se navode, dolazi se do zaključka da je sve to, u najmanju ruku, preuveličano.

Više na http://dnevno.rs/vesti/beograd/1274...adski-arhitekta-sinise-malog-napumpao-cv.html

Iskreno nije neki izvor, ali vredi razmisliti.

Nas dragi forumas i gradski arhitekta danas ugasio fejsbuk profil.

YEAAAAAAAAAH !!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y5NQlpZp238[/youtube]

Ja u francuskoj ne mogu da gledam video!!!! Zabranili su ga!!! Buuuuuuuu!!!!

Ne znam čoeka, nek mu je znanje i nula sigurno mora da je vece
ako ga i ole zanima nesto da valjano išta uradi u Bgdu
dovoljno je da pogleda Beobuild
ako uradi makar 10 % od onoga sto je sve ovde napisano
smatrću da je uradio i više od predhodnih na toj poziciji :)

boca-ica":1jqzsltk je napisao(la):
dovoljno je da pogleda Beobuild
ako uradi makar 10 % od onoga sto je sve ovde napisano
smatrću da je uradio i više od predhodnih na toj poziciji :)

Ovde neki pisu teske gluposti tako da ako radi prema onome sto cita na Beobuildu to moze biti mac sa 2 ostrice.

Gradski ahitekta smatra da Beograd nema dovoljno splavova i noćnih klubova
Folić smatra da će povećanje broja noćnih klubova Beograd staviti na svetsku mapu

BEOGRAD, 13. jun 2014, (Njuz) – Milutin Folić (35), novi gradski arhitekta grada Beograda, izneo je planove za poboljšanje funkcionisanja glavnog grada, pri čemu je istakao da Beogradu trenutno najviše nedostaju noćni klubovi i splavovi.

Na konferenciji za medije u Skupštini grada, koja je kasnila sat vremena jer se Folić uspavao zbog toga što je, kako je objasnio, „imao neki neodložan posao do rane zore“, gradski arhitekta je otkrio na čemu će prvo raditi na svojoj novoj funkciji.

- Beograd je lep grad. Nisam dugo bio ovde jer sam još pre nego što sam diplomirao počeo da radim na velikim projektima u svetu kao licencirani arhitekta, ali kada sam se nedavno vratio i poželeo da proslavim svoj povratak u prestonicu, desilo mi se da sam jednu noć obilazio klubove i nigde ništa nije radilo – požalio se gradski arhitekta – Na svu sreću, poplave su prošlost, vanredna situacija je ukinuta i noćni život po kojem je Beograd poznat širom sveta može ponovo da funkcioniše punom parom – rekao je novi gradski arhitekta.

Na pitanje da li bi veći broj splavova možda povećao stopu ubistava kojih je u poslednje vreme ispred noćnih klubova sve više, prvi arhitekta Beograda je rekao:

- To je glupost. Ako se recimo ispred 100 splavova desi jedno ubistvo, to je 1 odsto, a ako se ispred 200 splavova desi jedno ubistvo, to je onda 0,5 odsto. Tako da bi se povećanjem broja splavova ta stopa čak i smanjila, a Beograd postao bezbednije mesto za život – ocenio je Folić.

- Nisam još ni seo za sto u novoj kancelariji i uključio Fejs, a već mi se ljudi javljaju i kukaju o raznim problemima. Te ovi nemaju kanalizaciju, te ovi drugi koji je imaju žale se da im fekalije preplave kuće čim padne veća kiša. Svi samo pričaju o rupama po ulicama umesto da to reše tako što će kupiti dobar auto sa dobrim amortizerima. Ljudi mi se žale i na nekvalitetnu stanogradnju i ružne zgrade koje niču po gradu, a ja im kažem da danas svako ko sebe naziva arhitektom može da lažira biografiju – kaže Folić – Razumem ja sve to, ali ‘ajde prvo da postavimo Beograd na mapu sveta. A kako se to radi? Pa tako što pojačate noćni život, a turisti koji nam dolaze počnu da pričaju prijateljima kako su se ovde proveli – objasnio je Folić.

Na pitanje kako mu sada, nakon dugogodišnjeg rada po inostranstvu, izgleda Beograd, Folić je odgovorio:

- Pored noćnog života, najviše mi se dopada hrana. Ali ono što izdvaja ovaj grad su lepe devojke, posebno one koje mi u nekim emisijama na televiziji nisu delovale toliko privlačne kao uživo – zaključio je gradski arhitekta.

dr arh. Miroslav Vujović

Read more: http://www.njuz.net/gradski-ahitekta-sm ... z34YZG60hH

Sad mi je sinulo da sam na ovom forumu prvi put video kolike su Stanijine sise (...i ko je Stanija).
:gobb:

Hahahaha
Relja + za ovaj komentar :grin:

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Da li je doticni gospodin dao igde ikakavu izjavu za javnost od kako je stupio na "funkciju"?

Nije...
Zauzet je 'trazenjem' doktorata ! :D

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Jeste bio je na studiju b u jutarnjem programu

Неке колеге су се бавиле истраживањем...

10371454_10203488647648065_152233549326209747_n.jpg

Vrh