Šta je novo?

Novi Dorćol [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Igore da me ne shvatiš pogrešno, pisao sam ovde sticajem okolnosti, jer je bila tema o kvalitetu gradnje, Novi Dorćol u novom vremenu je sa projektom i dinamikom izvodjenja ispred mnogih projekata u Beogradu, verovatno i šire, nisu mnogo bolji projekti novogradnje po Austriji ili Nemackoj sa korišćenjem gipsa kartona i ostalih novotarija, tamo samo dolazi do nekih ogranicenja u emisiji u zatvorenom prostoru o čemu se kod nas ne misli puno za sada…
Novi Dorćol svako ceni po svojoj meri vezano oko lokacije i cene koju je spreman da plati…
 
Ova tehnika gradnje sa prenapregnutim betonom je čini mi se delo naših inzinjera, neki mostovi su tako gradjeni…u to vreme su tako gradjene “spvaonice” za radnicku klasu pre svega i zahtevi sa toplotnom i zvučnom izolacijom su bili na drugoj dimenziji…pa nema smisla porediti…ovo kako se gradi sad nije bas humano…nevezano za Novi Dorćol 😉
 
Pogled sa raskrsnice Francuske i Cara Dušana.
20221228_111907.jpg
 
Da li neko zna koje su aktuelne cene u ND?
Cini mi se po cenama na sajtu rgza da su opet podigli za 10% i stanove i garazna mesta?
 
Poslednja info koju sam ja imao je bila oko 4-5k EUR, u zavisnosti od stana, pozicije, orijentacije, itd.
 
4. sprat oko 60m2 kad sam ja gledala pre 3 nedelje je bio 4600 a najjeftinija garaza 26k.
 
Kupuju jer nemaju u šta drugo da ulože pare koje jede inflacija... Cena da pada neće, na žalost, samo će usporiti rast jer nema razloga da odjednom preplave tržište ljudi koji prodaju.
 
Jasno, i ja sam iz istog razloga potpisao ugovor pocetkom prosle godine.
I tada mi je bilo skupo, kad cena skocila jos 1000e po m2..
 
Interesantno je kako je 2. faza u začetku celog projekta trebala da ima 12 spratova, a skrasiće se na tričavih 20 (koliko sam izbrojao pre koji dan, možda 1 gore/dole). Ono je takva grdosija sada da se ni NBG blokovi ne bi postideli.
 
Interesantno je kako je 2. faza u začetku celog projekta trebala da ima 12 spratova, a skrasiće se na tričavih 20 (koliko sam izbrojao pre koji dan, možda 1 gore/dole). Ono je takva grdosija sada da se ni NBG blokovi ne bi postideli.

Zgrada jeste neukusno velika, al bas 20 spratova ne znam kako izbrojaste :D

1673447942081.png
 
U brzini sam brojao moguće da sam prebacio malo, baciću pogled večeras pošto živim u kraju.
 
Meni se mnogo dopada ND a mislim da mi se još više dopada njegova okolina
 
Sam sebi prosto neverujem ali tih 6 dvokrilnih paravana su arhitektura za ovaj nebulizni gigantski zid. Ovo je arhitektonsko urbanisticki i*****.
 
Ono sto je meni ozbiljno smetalo kod oba projekata(KD i ND) su ulazi u garažni prostor sa samo rampom, nema garaznih vrata, dakle u one polumracne garažne prostore može da udje ko hoće, od lokalnih meštana do drog..nih turista koje očekujemo da se znacajno vise pojave u narednim godinama…
 
Ето, кад нема висинске регулације какви ужаси се добију. Ово је, буквално, срамота, и то ако не највећа, а онда у врху агенде деградације Београда. Да сам купио стан у првој фази, мислим да бих пресавио табак и тужио их да ми врате паре - ако и без шансе, барем да се развуче хокејаш мало по нету и кроз покоји медиј ко пак у булију.

Да ли ће и за ову фазу да доведу проф. Љиљану Благојевић на промоцију, да прича о обнови платнаре и о урбаној историји овог дела града?
 
Kad se ovo vidi blokovski soliteri, tzv stepenice su cudo arhitekture. Dovoljno bi bilo nalepiti danas popularne "ventilisane" panele sa vunom po fasadi i lagano traziti 4 hiljade po kvadratu. Em imaju lepse okruzenje, em i malo zelenila.... Bog da te vidi.
 
. Да сам купио стан у првој фази, мислим да бих пресавио табак и тужио их да ми врате паре - ако и без шансе, барем да се развуче хокејаш мало по нету и кроз покоји медиј ко пак у булију.

Па имао би велике шансе да ти врате паре, јер би сада продали тај стан по далеко већој цени.
 
Vrh