Šta je novo?

Nove table za beogradske ulice

20250610_141944.jpg

Али по 1000ти пут, чему двојезичне табле? Доба је гугла, а имамо и туристичке водиче за информационо неписменије туристе.

Ja zaista nemam komentar. Tj imam ...al nije primeren ni za OnlyFans portal čak.

Po sred ulaza u KM stavio je ovaj palanački nepismeni stub..tako što je izvadio granit i betonirao jednu kocku ...

Goje, Igore, imam ideju za našu novu društvenu akciju...da im postavimo 10 ovakvih stubova sve od ispred ulaza kući do celim putem do omiljene kafane.

Negde sam video Dvadesetsedmog marta. Prilično sam siguran da se piše razdvojeno.

Naleteh danas na vest o novim tablama i setih se da je i ovde bilo reci o istim pre par meseci. Ne bi mi tesko i uputim mejl beocom-u. Odgovorili su mi u roku od 15-20 minuta. Prenosim pitanje i odgvor u celini:

Moje pitanje:

"Postovani,

Zamolicu vas da prosledite informacije i pitanje nadleznima u vezi ispisa ulica na engleskom jeziku.

Da li je ispis ulice Dzordza Vasingtona (i svih ostalih ulica koje nose imena stranaca) na engleskom jeziku u redu? Zar ne bi trebalo da pise George Washington St.!?"

Odgovor nadleznog sekreterijata:

"1751967977637.png

Meni je ovo njihovo objašnjenje glupost kakve nema. Ako su se i vodili principima pravopisa, znači da je taj pravopis nenormalan i da treba menjati.

Nema gram logike u tome da se ime ulice na engleskom napiše kao Dzordza Vasingtona st., pa makar me u to ubeđivala cela Matica Srpska.

Bu*ale bukvalno demantuju sami sebe, kažu ide bez kvačica, tako rade i tumači, a onda dole napišu da tumači stavljaju i sa kvačicama.

Vrh