dragan
Professional
Umorio sam se od tog naftovoda za Madjarsku, a Transnafta odavno "radi" na njemu.
Poslednja izmena:
Slažem se, i mene kao srpskog državljana interesuje zašto bi mi samo gledali ruske interese, srpska država treba pre svega da gleda srpske interese. Ako je nama u interesu da se Rusi povuku iz vlasništva NIS-a onda treba naći način da se to uradi, a ne podilaziti ruskim interesima na našu štetu.Зашто би нама било у интересу да се то "разреши" на било који начин који не подразумева да се нама врате наш капитал и ресурси
To i radimo, jer mora da se vodi računa i o gasu i politici, a ne samo o NIS-u.. , srpska država treba pre svega da gleda srpske interese.
Проблем дозволе превоза смо имали расправу када су румуни забранили превоз Дунавом војне опереме. Међутим, испоставило се да је по међународном праву немогуће забранити превоз, могуће је забранити пристајање уз обалу. Размишљам, ако је танкер са више посаде и већом количином горива тј аутономије, што би то био проблем?Prevozi se baržama, ako imaš gde da ih napuniš i ako dozvole prevoz.
A dizel 215 dinara bato moj.. kako nas pljačkaju.. 400 milki ojra u plusu..
Nisam rekao da treba da budu na nuli, treba da zarade ali ne treba da gule kožu.. Nisu 400 miliki zaradili prodajući krompir nego gorivo. Znači da je njihova marža mnogo, mnogo veća nego što se predstavlja...Čekaj malo , da li treba da bude na nuli ?
u toj ceni najviše uzme država kroz akcize i porez
Daleko od toga. Najviše zarađuje država kroz akcize i PDV, kao što si i rekao. Ali ne mislim da zaista važi FOB MED +7 dinara na pumpi.Ne prodaje se samo gorivo, ima tu i drugih stvari.
ali da ne širimo. Ako stvarno misliš da najviše na ceni goriva zarađuje NIS, neka bude.