Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Откуда ти идеја да све беспоговорно подржава? То што они званично пишу, то еј за њихове унутрашње потребе. Уосталом, кад је Захарова очепила Вучића за његову лицемерност, овде недељу дана нису могли да се смире.

То што је Вучић продавао џебану, исто је плани ФСБ?

Људи, више својом главом мислите а не бибисијевском

Nije, to je genijalni plan Nelecenog po sistemu "dao sam im nesto pa ce i oni meni progledati kroz prste", isto kao za Generalstab i Trampa
A Rusija se juče rodila pa da prihvati to
Pa prihvatila je, spali su sa preko 50% na 10% snabdevanja Evrope (za par godina i manje), ostaju bez Lukoila, NISa, zamrznuta imovina se meri stotinama milijardi, isterani su sa Bliskog istoka i Juzne Amerike.

A mi inače treba da verujemo novinama, tabloidima i raznim magazinima na spagheti jeziku.

Znači ako nije na "spagheti" jeziku onda verujemo izvoru, ko god da je. Sada je to nadaleko čuveni analitičar Vladan Pavlović, referenca - zaposlen u poljskoj konsultantskoj firmi (koji su inače poznati kao veoma objektivni u vezi svega što ima veze sa Rusijom), od jutros se njegova izjava prenosi kao sveto slovo svuda. Gde samo ovi analitičari i stručnjaci izranjaju zadnjih meseci...

- Rusija je verovatno pokušala sama sebi da proda NIS preko ruskog entiteta koji je tamo (Abu Dhabi) osnovan.
Ovo realno ne bi prošlo ni u Diznilendu, zašto bi iko tako nešto pokušao pri zdravom razumu, ako nije konkretna kompanija o kojoj je reč direktan kupac akcija jasno je da je sve ostalo dimna zavesa, vrlo živopisna tvrdnja zasnovana na smatranju.

- Pavlović kaže da Srbija već uvozi oko 30 odsto naftnih derivata i da je moguće da se povećaju količine od istih dobavljača u narednom periodu.
Znači sa 20% Srbija je podigla uvoz na čak 30%, kad presuši ono što je rafinerija preradila baš će biti lagano skočiti sa 30% na 100% uvoza, tako da biće sve ok što se tržišta tiče jer stručnjak zna.

- Tvrdi da Srbija ima i određene rezerve sa kojima bi mogla da izdrži još dva ili tri meseca.
Ne zna ni on koliko ima zaliha, koje su mesečne potrebe i kada će sve to da presuši, pri tom tvrdi da će pojačan uvoz nadomestiti minus iz rafinerije, sve lagano malo se gadjamo procenama, ništa ne boli.
Itd...

1763987505485.png

Prihvatila jeste....samo dok postoji "dobra osnova za pregovore", iliti dok se pregovara, nije poznato za koliki deo Ukrajine je prihvatila.

Тако је, Руси су окупирали Космет, Русима смо предали своју финансијсу сувереност, живимо од квотица које нам Руси дозовле да извеземо на њихово тржиште.
Oh wait!
Amerikanci okupirali Kosmet, Rusi okupirali Ukrajinu(Krim), Izraelci Gazu, mi ćemo NIS...svak okupira ono što je u mogućnosti

Bukvalno nam napravili Antimajdan kao u Kijevu, potpisujemo ugovore sa njima o "suzbijanju obojenih revolucija" - u prvodu o nesmenjivosti vlasti - a vi se pitate kakve veze ima Moskva sa nama
IQ
-89

Ovo o NIS-u da ne pricam. Popisavaju se po nama. Dokaz Par excellence da smo njihovi vazali.

Rusi okupirali Ukrajinu(Krim)
Тачније, вратили Крим. Исто кад би смо ми вратили Космет. Руска државност је проистекла из Кијева. Пресликајмо то на градове на југу, да не улазим у беспотребну дискусију.

А за НИС, навијам да шта год урадимо, да урадимо мудро.

Ovo o NIS-u da ne pricam. Popisavaju se po nama. Dokaz Par excellence da smo njihovi vazali.
Да ли би било ове ситуације да американци нису увели санкције

Pre bi paralela bila kao kad bi mi vratili Skoplje ili Knin. Kosmet formalano nismo priznali kao tuđu teritoriju, Rusija Krim jeste.

Са стационираном црноморском флотом?

Иначе, добар, али не и коначан избор градова.

Pre bi paralela bila kao kad bi mi vratili Skoplje ili Knin. Kosmet formalano nismo priznali kao tuđu teritoriju, Rusija Krim jeste.

Ništa nije večno. Zapad je pokušao da proglasi kraj istorije i da stanje granica na dan taj i taj proglasi večnim i nepromenljivim. Gledajući istoriju, sama ta ideja o nepovredivosti granica je suluda i osuđena je na propast pre ili kasnije. I onda je sam Zapad prekršio sopstvenu utopijsku ideju priznanjem Kosova, nakon čega je sve krenulo nizbrdo.

Otišli smo u offtopic poprilično.

Разговори протекли одлично. И шта је закључак? То што се он лепо са њима испричао, мени је баш драго. Али, док се чмарко мило разговара, ми овде кољемо један другог.

Ako je zaista tako, zašto FSB bespogovorno podržava ovaj režim? Tvrde da su protesti zavera i obojena revolucija, da zvučnog topa nije bilo. Uostalom, Ćacilend, represija, kopiranje svega i svačega, optuživanje drugih za ono što rade je sve iz ruske kuhinje. Ako nije njihov zašto rade sve u njegovu korist?
Зато што им треба било ко да их као подржава у време кад су сатанизовани.
А и генерално је Руски режим против свих облика грађански непослушности у целом свету из искључиво њихових унутарполитичких разлога.

Зашто ЕУ свим срцем подржава нашу власт? Зашто смо војни партнери са Охајом? Да ли командант националне гарде Охаја подржава Ћациленд? Зашто га није осудио? Зашто амбасадор ЕУ изједначава нападе на опозиционе новинаре и лажне нападе на информерове раднике?

А и генерално је Руски режим против свих облика грађански непослушности у целом свету из искључиво њихових унутарполитичких разлога.

Ovo je dobro rečeno.

Isto kao što Ukrajina, Azerbejdžan, Španija itd. i pored pritisaka na njih ne priznaju Kosovo zbog njihovih unutarpolitičkih razloga, a ne zato što su "naši veliki prijatelji".

Da vam olakšam da se ne raspravljate bez veze. Nismo mi ruska gubernija...mi smo i ruska, i američka, i kineska, i arapska, i eu, i britanska....i svačija ravaku.

I ne samo to, već što isključivo samo negativne posledice i štetu imamo od toga.

Da barem imamo neke pozitivne koristi pa da kaže čovek "okej, ližemo im dupe al imamo dobru korist".

Tipa da smo odavno u EU i da imamo najjeftiniji gas u Evropi od svih drugih država (izuzev Belorusije) jer smo "ruska braća".

Ma jok.

Da vam olakšam da se ne raspravljate bez veze. Nismo mi ruska gubernija...mi smo i ruska, i američka, i kineska, i arapska, i eu, i britanska....i svačija ravaku.
Ставио бих ти оцену, али пошто нас Игор држи на кратком повоцу, могу само да ти кажем: лајкчина!

Vrh