Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Danas se raspravlja o budžetu 2026. Ako ili kada bude plaćanje 56% vlasništva NISa, može da se izvrši rebalas i nap stopira finansiranje autoputa do Pešteri a uvede kupovina ruskog vlasništva.

Lezba mi nije uopšte simpatična ali ovde baš ne vidim nikakav problem. Kada ga preuzme država plate će isplatiti ali ako se obustavi platni promet dok je još u vlasništvu rusa kako bi se to izvelo? Ako imaš predlog reci nam?
Ako je NIS "privatna" šta nas briga da li će da radi i kome će da je proda vlasnik.
A naravno da nije tako, pa su i plate problem.
Da je Srbija normalna zemlja, do svega ovoga ne bi došlo.
Ovaj scenario je nemoguć u Americi, EU ili Rusiji. Kina za ovakve promašaje strelja odgovorne.
Narod strepi za gorivo, a ne vidi totalni raspad države, koja jedino još funkcioniše u delu gde sama sebe brani od bilo koje, makar i najdobronamernije kritike.
Ako si trener i klub ti ispadne iz takmičenja, ideš.
Mi smo ispali iz svih liga. U poslednjih 10 godina imamo veći pad broja stanovnika nego da je bio rat. Dug je drastično povećan, jedino što ostaje je to nešto puteva i pruga za Suboticu.

Koliko god vam na tim brifinzima objašnjavali da koristite velike reči na kraju dana se sve svodi na otimanje tuđeg.
Evo recimo na tim sastancima možete objasniti ćaci braći iz BiH kako da otmu rusku rafineriju bilo preko stečaja ili Javnog interesa:
Sedam godina bez litra nafte u Brodu
"Rafinerija nafte u Brodu, nekada jedan od ključnih energetskih pogona u Bosni i Hercegovini, već gotovo sedam godina stoji bez ijednog litra prerađene nafte."
Nego su oni slabi bednici koji ne mogu da otmu ni rafineriju a mi se nadamo da smo ojačali dovoljno(uz pomoć braće iz USA) za otimanje bar rafinerije. Vidimo valjda kako FSB i Rusija to rade.
Mada su mnogo bolji primer USA i Izrael.
Kokice sam nabavio, kanister sam nabavio i puno sreće sa tim otimanjem, pardon stečajem u Javnom Interesu.

P.S. Znam da je po zakonu dozvoljeno preći granicu sa 10L kanisterom ali zna li neko pouzdano da li će graničari praviti problem i sa 20 ili 30L?
Poruka u temi "NIS - Naftna industrija Srbije" https://forum.beobuild.rs/threads/nis-naftna-industrija-srbije.4369/post-1542836

Vrh