Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

,, .... a oni su od nas zarađivali po 50 miliona evra godišnje... ,,
Tako nam i treba, kad im nismo davali po
50 miliona šipkova, za bolje nisu.

Sa godinama sam postao kratkovid. Vi koji dobro vidite kazite koliko da sutra natocim zaliha? Mislim ,ne mogu da kupim za ceo zivot,al da premostim par meseci. Burica ima.
A iverice i medijapana imam iz mog posla za grejanje par godina.
Propasti necemo,pomoci nam nema🙃

Ako bih smeo da predložim da se ne potresate previše oko problema sa NIS-om, to je samo širenje straha, nesigurnosti i sumnje i služi da se skreće pažnja sa drugih stvari.

Derivate je moguće nabaviti, pitanje je samo po kojoj ceni a izgleda da je već odlučeno sa koje strane nove gvozdene zavese ćemo biti.

Ako želite da se nervirate oko našeg diletantizma u energetici predložio bih probleme sa prirodnim gasom, nema drugog isporučioca u dovoljnom kapacitetu osim Rusije, to ako zaglavi daleko je veći problem.

Da ne pričam o elektroenergetici Srbije.

Zašto Francuzi ne bi kupili NIS?
Rusi pišu da je sa njima sklopio ugovor o nuklearci sad kad je bio sa Makronom, znači mogli bi da uzmu NIS pa da pravimo Total ulja u Srbiji.

Вид ти хрвата:

Ako bih smeo da predložim da se ne potresate previše oko problema sa NIS-om, to je samo širenje straha, nesigurnosti i sumnje i služi da se skreće pažnja sa drugih stvari.

Derivate je moguće nabaviti, pitanje je samo po kojoj ceni a izgleda da je već odlučeno sa koje strane nove gvozdene zavese ćemo biti.

Ako želite da se nervirate oko našeg diletantizma u energetici predložio bih probleme sa prirodnim gasom, nema drugog isporučioca u dovoljnom kapacitetu osim Rusije, to ako zaglavi daleko je veći problem.

Da ne pričam o elektroenergetici Srbije.

Bukvalno je obrnuto 😂 Naftu je teško nabaviti alternativnim putem u obimu dovoljnom za podmirenje potreba našeg tržišta (više puta objašnjeno i apsolvirano), sa druge strane postoje alternativne opcije za gas, skuplje ali bože moj, gasa će biti samo na vreme treba rezervisati potrebne kapacitete.

,, ... Смедеревац у open concept kitchen, сулундар у вентилацију аспиратора.. ,,

Predlažem kraljicu pec, manja je a vrši posao, takodje ne samo što je zgodnija za uklapanje nego nema izrazito .village,, tj country style

A komŝiluk iznad,.... i onako slabo ih poznajemo vetoatno neki ateist, pa nek se malko i okade
🤣
Лепа је краљица, ал је Смедеревац пралточнији, може пасуљ да се крчка, и кафа увек да се пристави.

,, ... Смедеревац у open concept kitchen, сулундар у вентилацију аспиратора.. ,,

Šta li je sad sulundar?
Trebalo bi obnoviti terminologiju, zaboravilo se: čunak, žarač, pepeljara, mašice, štucna, šamotna opeka, potpećnjak,....

Prakticniji jeste al pasuljce i kafu na Kraljici više puta isprobao -radi 😃
iz trpezarije gde je kraljica pri plafonu postavio sam onaj zidni kupatilski ventilacioni ventilator da po potrebi uduvava u dnevni boravak vreo vazduh kao TA pec
- radi, i nemam drugo fiksno grejno telo
Kad je frka, dok Kraljica postigne optimalnu temperaturu ( 20-tak min. ) mogu da upalim malu elektricno grejno telo (duvalica)

u principu namerno sam se odrekao kola
i kad je frka koristim taxi a u redovnim sitacijama biciklu i javni prevoz.

Nisam ravnodušan sa sitacijom oko NISa
aLi vec par godina trudim se
da što više budem energetski i prehrabreno što manje zavistan od sistema.
U planu mi je da postignem i deo vodene vece nezavisnosti.

Reci mi da nisi ekonomski pismen da mi ne kazes da nisi ekonomski pismen, sta mislis za koga se grade silni autoputevi i brze saobracajnice, do kojih fabrike i cijih vode?
Grade se za druge ali placamo mi, tako da cemo mi platiti ceh.
On nije nadležan za to, ali jeste Vlada koja će da preuzme odgovornost za NIS.
To se sprema https://nova.rs/vesti/politika/vuci...promeni-odluku-o-neuvodjenju-sankcija-rusiji/ ali samo za lokalnu upotrebu, kod Rusa to nece proci
пизда да има муда, национализовао би НИС првог дана санкција. шта могу Руси да ураде? ништа
Da p**** ima muda ne bi bila p**** :ROFLMAO:

Вид ти хрвата:

Sjajan tekst. Ubada u srž problema.

Šta se dešava sa našim iscrpljenim ležištem nafte i gasa ? Koliko shvatam to je neki izolovni podzemni prirodni djep u kome je nafta ili gas ležala bez oticanja, isparavanj-gubitka.
Interesuje me da li ta ispražnjema ležšta mogu da posluže kao prirodni rezervar - skladište nafte i gasa , umesto skupih ljudskih tvorevina u vidu rezervoara.

Niko od novinara da skupi muda i priupita koja bu**** je naredila vojnu paradu pre mesec dana ako je vec stanje tako alarmantno pa da pekare nece dobijati leba?
Bice ipak da je sve dogovoreno i da je ovo losa predstava (unazad par meseci vec), uostalom kao i prica sa kosovom. Krenuli su botovi bez mozga na portalima masovno da guraju pricu rusi nas izdali, precednik stiti narod,buc truc. Nece se niko ovoga secati do proleca a onda idemo na novu muljazu sta god tada bude na meniju za prodaju i ustupanje.

Krenuli su botovi bez mozga na portalima masovno da guraju pricu rusi nas izdali, precednik stiti narod,buc
IMG_20251116_131627_669.jpg

Vrh