dragan
Professional
Zato bi tu bio i MOL da kontroliše i pomaže.
Mene ne interesuju nikakva kratkoročna i špekulativna rešenja, već kako da Srbija povrati većinsko vlasništvo. Ako ili kada otkupimo akcije od Rusa imali bi 86%. Onda možemo da prodamo MOL-u 33%, a država Srbija da ima većinskih 53%.
Pogledajte prilog 256897
A koji bi to realno bio razlog da MOL ne prigrabi sva prava? Ono kao - baš će nas da paze, mi smo im kao najdraži na svetu - ako mogu da se "ogrebu" maksimalno.NIS ne bi bio "pod MOL-om" (?!) jer sam predložio da ima samo 33% vlasništva, a Srbija 53%. Znači mi bi imali punu kontrolu firme, a oni bi samo pomagali u upravljanju.
https://forum.beobuild.rs/threads/nis-naftna-industrija-srbije.4369/post-1529585
Da li bi ti kupio 33% neke Caci firme ili nekretnine i jos pomagao u upravljanju?NIS ne bi bio "pod MOL-om" (?!) jer sam predložio da ima samo 33% vlasništva, a Srbija 53%. Znači mi bi imali punu kontrolu firme, a oni bi samo pomagali u upravljanju.
https://forum.beobuild.rs/threads/nis-naftna-industrija-srbije.4369/post-1529585
Nama trebaju Britanci u NIS-u.
Samo oni mogu da zavedu red kako treba i po kratkom postupku.
Prodaja dela firme je i politička odluka, tj. koga "pustiti u kuću" da bude suvlasnik i partner.Nama trebaju Britanci u NIS-u.
Ne samo što imamo medjusobni autoput i gradimo novu prugu, kao i povezanost visokonaponskim dalekovodima, već imamo i gasovod Balkanski tok, a koristimo i njihova skladišta gasa. U planu je i da se izgradi naftovod izmedju dve države. Pored toga oni su zainteresovani za RHE "Bistrica", tj. da koriste deo el. kapaciteta, kao što smo mi zainteresovani za njihovu novu NE "Paks-2" koju grade, tj. za deo el.energije.
Kao što rekoh, oni su naš "partner u energetici" i to nema veze ko je sada ili ko će biti na vlasti u obe države. Pošto nemamo izlaz na more upućeni smo na dobru saradnju i zajedničko rešavanje problema u energetici.
Nemoj njih, Srbi i Rusi su posebno alergicni na njih, verovatno zato sto nikako ne mogu mentalno da dobace do prosečnog Engleza. I onda kompleksi ubijajau.Nama trebaju Britanci u NIS-u.
Samo oni mogu da zavedu red kako treba i po kratkom postupku.
Baš zato.Srbi i Rusi su posebno alergicni na njih
Isto onoliko koliko ste i vi podanici ruskog imperijalizma.Zar je moguće da ste toliki podanici imperijalizma?
Isto onoliko koliko ste i vi podanici ruskog imperijalizma.
Sve je to isti novčić sa dve strane ali ja ipak naginjem ovom zapadnom.