Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Kako to kada su neki dezurni Rusofobi na ovom forumu odgovorno tvrdili da to nece biti moguce?
Da je Srbija "hirurski" odstranjena od Rusije i slicne nebuloze?
Ne vidim vezu izmedju ove vesti i Rusofila/Rusofoba... Srbija nema sta da bude odstranjena od Rusije, Rusija je mnogo daleko a mi smo deo Evrope (kulturoloski) a ne Ruske monarhije.

A ti sto jedva cekaju svaku losu vest pa onda brze bolje ovde prenose i jos dosipaju ulje na vatru izvodeci sve neverovatnije zakljucke (naravno katastroficne, to mi je fascinantan fenomen vredan promatranja.

I posle se ovde neki ljute kad kažem da amere i nato oligarhiju zabole ona stvar za ukrajinski narod.

1000005597.jpg

I posle se ovde neki ljute kad kažem da amere i nato oligarhiju zabole ona stvar za ukrajinski narod.

Pogledajte prilog 256844
Dobili su 6 meseci da reše vlasništvo.

A pritom Nemačka upravlja privremeno Rosnjeftom u Nemačkoj, do "okončanja rata"

Sad im je samo dat rok da to reše brže.

Nemcima veruju da nece uplacivati profit Rusima. Nama ne veruju sve i da postanemo vecinski vlasnici.

A kako ide to uplaćivanje profita Rusima sa naše strane u poslednje 2-3 godine? Pošto su ruske banke koliko znam izuzete iz SWIFT-a, kako se prebacuje profit tačno?

POSTKEŠOM ili kripto :D

Može preko nekih trećih zemalja, verovatno u centralnoj Aziji.

Može da zove Putina i da rok od tri dana da se prihvate naši predlozi ili ćemo da nacionalizujemo NIS sa nekom nadoknadom, jer je ugrožen javni interes Srbije.

Ukoliko ne bude direktnih pretnji po NBS kontam da će razvlačiti što više. Nafte ima za još mesec dana, nakon toga remont i uvoz pa će se opet naći nešto, što znači par meseci imaju lufta što reče Sale do proleća. Tu je više problem finansijske prirode i to treba rešiti što pre.

Pretnja za NBS je već izrečena, a neko mrcvarenje još par meseci nije rešenje.

Rusima mora da se kaže da NIS i Rafinerija moraju normalno da rade i da ćemo mi morati to da obezbedimo po svaku cenu.

Vrh