Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Brigate radi na 10 projekata u paraleli koliko vidim: https://brigate.rs/u-izgradnji/, za to treba ljudstva, a verujem da su u nedostatku naših radnika zapošljavali i ove neke radnike koje uvozimo iz zemalja trećeg sveta koji možda i nemaju neophodan skill. Tako da nadam se da postoji bar taj nadzor, kontrola, kao što sam svojim očima video danas kad sam pravio ove fotke, ta poslednja situacija koju sam opisao u prethodnoj poruci.

Generalni izvodjac ne znaci da oni zapravo i izvode radove. Cesto se angazuju podizvodjaci od strane generalnog izvodjaca. Pri tom, Birgate nije poznat i “popularan” zbog kvaliteta gradnje, vec zbog debelih veza sa vladajucom partijom.

Ali na stranu sve to. Lepo je iz prodaje receno da su greske, kojih je ocigledno bilo, uocene i da se radi na otklanjanju. To nam je svima bitno jer znaci da i investitor vodi racuna o samoj gradnji.

A šta tačno ne deluje najbolje ovde, nisam razumeo na osnovu nijednog od prethodnih postova tj niko nije napisao nijedan tehnički, stručan detalj? Prazan prostor iznad zida? To se uvek ostavlja za horizontalni serklaž da ukruti zid po visini.

Ta fotografija nije baš najboljeg kvaliteta, prošao sam jutros pored gradilišta i uživo se stiče potpuno drugačiji dojam. Meni se recimo dopada što se za zid koristi masivniji, klima / termo blok, a ne onaj klasičan giter blok 25x19x19.
Da li ste Vi građevinac?
Horizontalni serklaž se postavlja za veća rastojanja. Ovde čak nije ni ostavljen prostor za horizontalni serklaž, a nije ni potreban.
Problem je što nigde nema vertikalnog serklaža i to treba sugerisati a ne postavljanje blokova koji su čak i ok...
IMG_8970.jpeg
IMG_8973.jpeg
IMG_8968.jpeg

Vrh