Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Pre nedelju dana
IMG-a6d41e33c66093fa51e9fffb6aef53a7-V.jpg

Zna li neko nešto oko dinamike isplate rata za garažu, konkretno kada će doći na naplatu, druga rata je bila kada se izadje na 0, treća na trećem spratu.
Neke lamele su već izašle na treći sprat.

Je l može neko od lokalaca da napise kakav je ovaj kraj za porodičan život. Ima li škola, vrtića, marketa, domova zdravlja u blizini.

Kakav je kvalitet gradnje ? Hvala.

Kraj za porodican zivot je super najvise zbog naselja Stepa Stepanovic iznad. U njemu ima ambulanta DZ Vozdovac, 0-24 Maxi, bar 5 apoteka, osnovna skola i 2 vrtica. U planu je jos jedna OS i/ili vrtic, posto je trenutna skola prepuna. Ima dosta mesta za setnju u naselju, a i u blizini je Banjicka suma.

S obzirom da se oko projekta planira jos stanogradnje, mislim da ce kraj samo bolji kako vreme prolazi.

Sto se kvaliteta gradnje, na papiru deluje oceavajuce. Ostaje da vidimo kako ce na kraju biti.

Je l može neko od lokalaca da napise kakav je ovaj kraj za porodičan život. Ima li škola, vrtića, marketa, domova zdravlja u blizini.

Kakav je kvalitet gradnje ? Hvala.

Da dopunim informacije posto zivim u naselju Stepa, nisu dva vrtica vec jedne jaslice i jedan vrtic. Vrtic i jaslice je (skoro) nemoguce upisati, ali postoji i nekoliko privatnih vrtica u blizoj okolini. Skola koliko sam cuo upisuje po 10ak odeljenja prvog razreda svake godine, bas je na granici kapaciteta.
Ljudi u naselju su super, puno dece.
Pored navedenog, Lidl je na Trosarini odmah iznad naselja, ko voli.
Od ostalih stvari koje nas muce (pored ekstremno popunjenih kapaciteta svega sto je vezano za decu i njihove potrebe), a koje vam verovatno nece reci je da je saobracaj u okolini katastrofa, bukvalno kolaps 24/7 i bice sve gore jer planiraju jos dosta stambenih kvadrata tu. Neko ce reci guzva je svuda po gradu, ali ovo je prakticno granica periferije Beograda, kad se iskopas odavde tek te cekaju autokomanda, ili dusanovac, ili plavi most, ili kruzni kod Pinka itd. ;)

Slazem se potpuno sa @veb983, kraj je lep za zivot generalno, dosta vise zelenila nego u vecem delu grada. Ali jeste sve zagusenije, saobracaj sve gori jer putevi i infrastruktura ne prati dinamiku gradnje. Do pre samo 5 godina bilo je dosta manje guzve, vise parking mesta, sada je to dosta losije. Svi se nadaju da ce vec jednom poceti da se gradi dugo ocekivana SMT (Spoljna Magistralna Tangenta) koja bi resila ili makar ublazila haos na Kruznom Vozdovackom putu gde se po pravilu stvaraju cepovi i guzve. Naravno, kao i na Trosarini...

Da dopunim informacije posto zivim u naselju Stepa, nisu dva vrtica vec jedne jaslice i jedan vrtic. Vrtic i jaslice je (skoro) nemoguce upisati, ali postoji i nekoliko privatnih vrtica u blizoj okolini. Skola koliko sam cuo upisuje po 10ak odeljenja prvog razreda svake godine, bas je na granici kapaciteta.
Ljudi u naselju su super, puno dece.
Pored navedenog, Lidl je na Trosarini odmah iznad naselja, ko voli.
Od ostalih stvari koje nas muce (pored ekstremno popunjenih kapaciteta svega sto je vezano za decu i njihove potrebe), a koje vam verovatno nece reci je da je saobracaj u okolini katastrofa, bukvalno kolaps 24/7 i bice sve gore jer planiraju jos dosta stambenih kvadrata tu. Neko ce reci guzva je svuda po gradu, ali ovo je prakticno granica periferije Beograda, kad se iskopas odavde tek te cekaju autokomanda, ili dusanovac, ili plavi most, ili kruzni kod Pinka itd. ;)

Na 500m odatle, u naselju Braće Jerković će uskoro biti završen moderan, državni vrtić za oko 300 dece tako da će postojati i ta opcija.
Škola jeste puna pa je teže za upis, a pitanje kad će u blizini graditi novu jer u Braće Jerkoviću postoje dve škole gde kapacieti nisu popunjeni.

Gužva postoji u jutarnjim i popodnevnim časovima, al daleko od toga da je kolaps 24/7
Magistralni prsten od Trošarine ka Jerkoviću treba da rastereti Kružni put Voždovački, al to možda budu radili tek kad se završi ovaj projekat.
Iz Stepe je najproblematičnije uključenje na Kružni put Voždovački, al imate i uključenja na Vojvode Stepe i Peke Dapčevića koja su mnogo bolja.
Dalja gužva u špicevima ka Autokomandi nije u korelaciji sa ovim delom grada.

Pa spominju ga u članku čini mi se oko škole nove u Stepi….

Ja mora da sam corav, ne vidim nigde da se on spominje. Clanak je iz 2024, a on smenjen 2022. Pri tom, nema ni smisla da se spominje sekretar za legalizaciju, za objekat koji tek treba drzava da gradi.

Vrh