Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Po ovoj skici Vizantija ima obavezu da uradi nešto malo zelene površine oko kompleksa, dok oko 80% treba da uradi grad. Svi znamo da to znači višemesečno (ili višegodišnje) čekanje i slanje zahteva. Ništa u ovoj državi ne funkcioniše kako bi trebalo. Blago Japancima, efikasni, vredni, organizovani, za razliku od naših mufljuza koji jedino gledaju kako da stave pare u džep, a sve ostalo im je teško i mrzi ih da urade. Ovo što sam rekao nema veze sa Vizantijom, nego sa našim društvom i državom u celini, čisto da se razumemo.
Zeleni pojas koji grad treba da napravi je uz magistralni prsten pa pretpostavljam da će ga napraviti tokom izgradnje saobraćajnice jer su i na trotoaru magistralnog prstena predviđena stabla drveća.

Zeleni pojas koji grad treba da napravi je uz magistralni prsten pa pretpostavljam da će ga napraviti tokom izgradnje saobraćajnice jer su i na trotoaru magistralnog prstena predviđena stabla drveća.
Tako bi trebalo da bude. Samo je pitanje kada će se taj prsten raditi. Tačnije, koliko dugo će stanari gledati u stovarište pre nego što se odluči da se radi prsten i pojas oko njega.

Skica gde se vide planirane zelene površine i magistralni prsten.
Unutrašnji deo (tamnije zeleno) treba da uradi Nova Vizantija, a ovo spolja ka magistralnom prstenu treba da uradi grad prema PGR-u.

Pogledajte prilog 233105
Nije ni cudo sto su se stanovi sa pogledom na unutrasnji magistralni prsten prvi prodali...

Licno, mislim da je i strana okrenuta ka Bulevaru Peka Dapcevica odlicna, jer cak i kada se izgradi zgrada prekoputa, udaljenost ce biti najmanje 30 metara (6 metara od lokala Nemanjinog grada do Bulevara + 20 metara sirina Bulevara + minimum 6 metara do nove zgrade). To je zaista vise nego dovoljno. Mozda ce strana ka Kruznom putu biti nesto uza, s obzirom na to da je sam put sirok oko 12,1 metar, ali mislim da ce i taj deo biti sasvim u redu. Kao sto je neko nedavno napisao – bice to sve super. Samo da Nova Vizantija i Brigate odrade svoj deo kako treba! 😊

Na gornjoj slici ima samo jedna traka po pravcu, sto znaci da kad se UMP izgradi, zagrabice deo zelene povrsine ka zgradama? Ako je tako, ne bih rekao da je ta strana pun pogodak.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Na gornjoj slici ima samo jedna traka po pravcu, sto znaci da kad se UMP izgradi, zagrabice deo zelene povrsine ka zgradama? Ako je tako, ne bih rekao da je ta strana pun pogodak.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
Mislim da si u pravu da ce UMP zahvatiti deo zelene povrsine ka zgradama. 👍

Ipak, cini mi se da ce cak i u tom slucaju, lamele E, F i G i dalje biti na pristojnoj udaljenosti od UMP-a, s dosta zelenila ispred prozora i terasa. Mi smo se jos na prvom sastanku odlucili za Bulevar Peka Dapcevica jer smo tu sigurni sta nas ocekuje - iako smo se kasnije dvoumili oko strane koja gleda na Sumadijske divizije.

Mi smo se jos na prvom sastanku odlucili za Bulevar Peka Dapcevica jer smo tu sigurni sta nas ocekuje - iako smo se kasnije dvoumili oko strane koja gleda na Sumadijske divizije.
Bulevar Peka Dapcevica je ok, istok / severo-istok, biće sunca donekle, samo po mom mišljenju treba ići dalje od raskrsnice sa Kružnim putem i tog semafora, zbog buke pre svega. Dakle lamele B i C su u tom smislu bolji izbor.

Bulevar Peka Dapcevica je ok, istok / severo-istok, biće sunca donekle, samo po mom mišljenju treba ići dalje od raskrsnice sa Kružnim putem i tog semafora, zbog buke pre svega. Dakle lamele B i C su u tom smislu bolji izbor.
Ja sam uzeo na Kruzni put. Preko puta Pošte. Kako će biti videcemo.

Saobraćaj će se čuti i u lamelama E, F, G i H koje gledaju na Šumadijske divizije kada izgrade magistralni prsten bez obzira na zeleni pojas. Svakako manje zbog udaljenosti i ako bude postojalo drveće koje dodatno zaklanja. Ni jedna strana nije idealna, a najmanje buke od saobraćaja će biti u stanovima koji gledaju ka unutra.

Nadam se da Zelenilo sadnju drveća neće raditi kao u Stepi jer tamo ni posle više od 10 godina nema nekog većeg drveća :)

Vrh