Buka i prašina sa ulice će biti mala beba u poređenju sa bukom i svakojakim česticama kada krene rušenje starih objekata i izgradnja masivnog projekta Elixir-a za koju godinu, i to tačno prekoputa Nemanjinog grada (sa strane Peka Dapčevića). Elixir planira da gradi čak 355.000m2 stambeno-komercijalnih objekata... Dakle, neće biti tu mira i tišine godinama, a da stvar bude još gora povodom buke i prašine, takodje se planira i izgradnja magistranog prstena sa strane Šumadijskih divizija. Dakle, iako je fer cena kvadrata, i sam projekat izgleda veoma pristojno, dizajnerski simpatično, konkretno taj deo Voždovca je do nedavno bio industrijski.. Zbog proširenja Voždovca, i samog Beograda, taj deo se tek "adaptira" za stambenu upotrebu. Možda je dobra dugoročna investicija za nekoga ko ne planira da živi tu, već da rentira stan i garažu, ali da živi... tek za nekih 6-7 godina, ako ne i više, kada se svi planirani projekti realizuju i taj deo Voždovca dobije normalan oblik i infrastrukturu. Dok nisam saznao za taj ogroman projekat Elixira, bio sam jako zagrejan za kupovinu stana u Nemanjinom gradu, medjutim baš zbog svega navedenog iznad, odustao sam. Možda će ove info pomoći nekome da lakše donese odluku, meni svakako jeste. Samo da ne bude da odvraćam nekoga od kupovine, dakle ne blatim apsolutno nikoga, pa ni sam projekat, samo komentarišem kako će život najverovatnije izlgedati (po mom subjektivnom vidjenju, kao neko ko ceo život živi u neposrednoj blizini Trošarine) u tom delu Voždovca u narednim godinama dok se sve ne slegne i poprimi očekivani oblik.