Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Trenutno jedno moze da se uzme kredit sa hipotekom na neku drugu nekretninu, da bi banka isplatila iznos u celosti sto pre.
Ovo je info za sad. I da spuste ucesce njima izgleda ne odgovara da stan na kredit jer moraju izdraditi do 80 % da bi banka uopste odobrila kredit, a vec sad traze 50 % ucesca.

Mozda se nesto promeni za koji mesec...

Tako je. U renderima Elixir-a za gradjevinsku dozvolu, to je bilo naznaceno.

Pogledajte prilog 217732
Pogledajte prilog 217733
Ovo je takodje bilo moje pitanje Vizantiji, jer sam videla da na njihovom sajtu ova ulica nije prikazana.
Razlog sto sam pitala, prijateljica zivi u Park Vili,i kaze da se jos nisu uknjizili jer Park Vila ili neko drugi,ne zna tacno mora da pdrade prilaz sa zadnje strane, gde su kucice iza Lidla. Pa kad taj prilaz bude gotov onda uknjizba. Ako neko moze da proveri takodje,znacilo bi. E sad ja sa pitala Vizantiju da li slucajno zna da li kompleks ima neke veze sa ulicom prema Stepi, rekli su da za sada ne znaju,kad se prevede gradjevinska videce detalje...

Koliko sam zakljucio posle razgovora, Elixir je zapravo obavestio interesente da je ovo postao projekat Nova Vizantija firme i prosledio im je sajt. Nisu poceli jos sami da se reklamiraju, tako da je ovo sve preliminarno dok ne dobiju svu dokumentaciju od Elixir-a i ne rese sami sa sobom neke stvari. Na telefon se javljaju iz prodaje projekta "Palata Vizantija".

Ovo za kredite mi je nezamislivo za projekat od 600+ stanova, i skoro sam ubedjen da ce moci i ta opcija kada pocnu sa prodajom. U suprotnom, prepustam ovu temu nekom drugom jer me to diskvalifikuje iz ovog projekta 😁

Куповина стана, локала или гараже у комплексу Немањин град на кредит је могућа само за клијенте који могу ставити хипотеку на већ постојећу другу некретнину у свом власништву или у власништву чланова породице.

Банке ће одобрити кредит којим купац може исплатити 70-100% цене стана (уз додатни попуст од стране инвеститора, у односу на цене наведене у огласу) или исплатити обавезни аванс за стан од 50% по наведеним ценама у огласу.

Након изградње стана који се купује, банка ће скинути хипотеку са старог стана и пренети је на новоизграђени, ако је то жеља купца.
Опција са авансом од 20% и кредитирањем после 80% изграђености на овом пројекту не постоји.
Детаље о кредитној процедури, као и погодностима које даје инвеститор за исплату у целини и УниКредит банка, као финансијер инвеститора можете добити на доле наведене телефоне. Наравно, кредит можете потражити и од других банака, по свом избору.
LOL, oni se ne šale kad kažu da kupovina na kredit nije moguća.

Prost odgovor je i najčešće tačan odgovor a to je da nemaju para da iznesu projekat ako omoguće kupovinu na kredit.

Elixir je trebalo da se gradi iz 3 faze, to ovde ništa ne pominju.

Interesantno mi je da se tu pominje da je kreditor investora UniCredit banka. Nigde drugde se na sajtu to ne spominje.
Ostaje pitanje koje garancije će dobiti neko ko da 40% a da oni nisu ni krenuli sa izgradnjom

Da li u teoriji postoji neka pravna zavrzlama koja onemogućava kreditiranje sa hipotekom na stan u ovom projektu?

Ne razumem se mnogo u to, i možda ću sad teško lupiti: tipa, UniCredit je stavio hipoteku kad je dao kredit investitoru da otkputi projekat i zbog toga banke ne mogu da stave hipoteku na stan dok se ne završi.

Pokušavam sebi da racionalizujem zašto bi investitor kupio projekat za besne pare, ako ne može da ga završi...

Nema na šta da se stavi hipoteka.
Stan još nije napravljen, čak šta više, ni zgrada Transporta još nije srušena.

Kod tipičnog finansiranja stana putem kredita, ti njima odma daš 20% a onda kad oni naprave 80% zgrade, oni tebe cimaju da je vreme da tražiš kredit. Tek onda ti cimaš banke za kredit, i kad ti odobre, njima ležu pare.

Ovo je baš uprošćeno ali
ako si ti njima dao 20%, oni mogu da naprave tebi 20% stana. Posle toga oni trebaju iz svojih sopstvenih sredstava da naprave još 60% stana, da bi došli do 80%, posle čega dobijaju pare od banke nakon što si ti uzeo kredit.

Ovaj kompleks košta okvirno 85 mil evra. To je sa poslovnom zgradom. Ako isključimo tu zgradu, recimo da projekat košta 70 mil e.

Ako oni prodaju svih 617 stanova sa ovom faznom kombinacijom za keš, njima treba 0 evra da finansiraju čitav projekat.

Da prodaju stanove kao što je uobičajeno za regularan kredit, njima bi trebalo 42 mil evra da izguraju projekat od 20% do 80%.

Gledajući kako posluje ta nova vizantija, i čak taj Euromedik, oni tu lovu nemaju.

Pitanje glavno sad je ko snosi rizik i kakve će garancije i od koga da dobiju ljudi koji daju keš.

Ako se dobiju nekakve garancije od firme Nova Vizantija, to je smeće jer oni pare nemaju.

Ako se dobija garancija od UniCredit, to je već druga priča.

ako si ti njima dao 20%, oni mogu da naprave tebi 20% stana. Posle toga oni trebaju iz svojih sopstvenih sredstava da naprave još 60% stana, da bi došli do 80%

Ti si njima dao 20% tržišne cene, koja je obično značajno veća nego cena izgradnje.

Da, zato kažem uprošćeno. Znao sam da će neko da se uhvati za to, a neće da se zapita da li je to bitno uopšte

Osim ako ne misliš da sa 20% mogu da naprave 80% objekta...

A da li bi ovu celu situaciju nesto menjalo ako bi Nova Vizantija gradila zgrade iz sredstava kredita? To bi onda napisali projektno finansiranje, ili?
Sta znaci recenica " Детаље о кредитној процедури, као и погодностима које даје инвеститор за исплату у целини и УниКредит банка, као финансијер инвеститора можете добити на доле наведене телефоне. Наравно, кредит можете потражити и од других банака, по свом избору."
Iz kog razloga investitor predlaze ovu banku?

Pretpostavljam da oni predlažu UniCredit banku zbog lakše procedure da tamo uzmeš kredit i staviš hipoteku na neki drugi stan koji već imaš. Ne znam.

Videćemo uostalom kako će ići prodaja tih stanova.

To što se spominje da ih finansira UniCredit banka, to treba da se vidi kako i šta.

Ako ljudi dobiju garanciju od UniCredit banke za keš koji daju, možda prodaja i bude dobra, jer onda nije toliki rizik dati im toliku lovu unapred jer banka garantuje.

Vrh