Šta je novo?

Nelegalno prosirena terasa koja pravi problem

Trunks90

Novice
Učlanjen(a)
09.01.2023.
Pohvaljen
4
Ako moze da se premesti tema gde odgovara, delovalo mi da ovde moze odgovarati. :/

Komsije ispod mene su davno prosirivali terasu i sada njihov limeni krov pravi meni problem kada pada kisa zbog iritantnog zvuka. Znaci kad je kisa jos je nekako isti ritam padanja kapljica pa ok, ali kako prestane jaci pljusak kao da se sliva iz oluka i bas je mucenje to "Tapp..Tapp", da li ima neko predlog kako da resim? Znaci iznad su dva sprata visine i oluk se krivi na njihovom krovu.

Unapred zahvalan!
viber_image_2024-01-22_13-47-46-448.jpg

Reci onom komšiji iz lokala preko puta da odvrne malo jače muziku da ne čuješ kapanje u oluku i problem rešen...

Moze li celi oduk da se izmesti da nem krivinu na beli dio fasade

moze li da se poveca krivina oluka, da kisa udara manjom silinom, tj pod uglom.?

Ako se već menja oluk, najbolje je staviti okrugli. Voda se kreće centrifugno i proizvodi mnogo manju buku nego u ovim kvadratnim...

Zalepi parče gume ili sunđera unutar oluka na ovoj krivini kod zida pa ne bi trebalo toliko da se čuje zvuk kapljanja.

?
Deluje kao ok resenje, ali ako ide preko ovog celog limenog dela odrace me sa parama, i nisam siguran da li meni oluk pravi problem ili taj ceo limeni deo.
Reci onom komšiji iz lokala preko puta da odvrne malo jače muziku da ne čuješ kapanje u oluku i problem rešen...
Haha, cuo sam se sa Dekom sa foruma pa sam stavljao 3 stakla na ta vrata prema lokalu, smanilo je par decibela ali se i dalje cuje. Zato imam i ovaj drugi problem jer sada spavam u dnevnoj na drugom kraju stana kad krene da zavija pevacica i bas. Svi problemi su jer su nasi ljudi bahati, ovaj pojaca na max muziku sa jedne strane a ovaj drugi nelegalno prosiri terasu na livadi i neko kapljanje koje mi udje u glavu tokom noci i samo mi odzvanja.
Moze li celi oduk da se izmesti da nem krivinu na beli dio fasade
Izmestanje oluka ne planiram jer su majstori skupi i sve to bi me izaslo da mi se verovatno isplati onda vise da i sam prosirim nelegalno terasu..za sada gledam kako bi nesto mogao da stavim na lim(ne pada mi na pamet kako u oluk da stavim taj materijal) tipa ovo sto ljudi spominju gumirano ili tu vestacku travu samo da se ublazi pad bez nekog preteranog majstorisanja.
moze li da se poveca krivina oluka, da kisa udara manjom silinom, tj pod uglom.?
Za sada gledam samo neke materijale da stavim na neki nacin bez premestanja oluka ako je moguce..
Ako se već menja oluk, najbolje je staviti okrugli. Voda se kreće centrifugno i proizvodi mnogo manju buku nego u ovim kvadratnim...
Uzecu u obzir ako krenem premestanje celog oluka, hvala.
Zalepi parče gume ili sunđera unutar oluka na ovoj krivini kod zida pa ne bi trebalo toliko da se čuje zvuk kapljanja.
Bukvalno da nadjem nekog majstora koji bi isekao oluk dovoljno da stavi neki materijal i zalemi nazad? Laik sam izvinjavam se.

Bukvalno da nadjem nekog majstora koji bi isekao oluk dovoljno da stavi neki materijal i zalemi nazad? Laik sam izvinjavam se.
ja sam pomisljao na vestacku travu ili gumu, ali ako bi bila u oluku mozgla bi i da ga zapusi.

Na limeni krov stavi veštačku travu to ce dati rezultat sigurno
Nzm koliko ti kvadrata treba moguce da je sad čak i na akciji

Imao sam problem sa kapanjem na klimu koja je ipod prozora.
Kad pljusti, odbijala se voda i ulazila u kucu i proyor je bio nabrekao od vlage.
Sasvim je reseno lepljenjem vestacke trave na klimu.
Zalepio sam je dvostranom lepljivom trakom, mada sigurno postoji neki lepak za to.

Medjutm, yvuk koji ti smeta generise se unutar oluka, pa ti trava ne moze pomoci.

Vrh