Šta je novo?

Nebessa kvart, Bežanijska kosa

KOSSA

Novice
Učlanjen(a)
19.05.2022.
Pohvaljen
31
U ulici Partizanske avijacije izmedju kompleksa Lux51 i Emezzete gradi se Nebessa kvart.

Ukratko, vise od 400 stanova i 600 garaznih mesta, restorani, kafići, pekare, prostorije za druzenje komsija, ostave i ogroman park, ali ne ispred objekta vec na krovu.

Sve u svemu zanimljiv projekat. A jos ako se na to doda “pristupacna” cena do 4000 ukljucujuci PDV i da je investitor “Braća Karić”, eto prilike za sve koji bi voleli da im u komsiluku bude kompletna estrada (posto rekose da su u pretprodaji prodali veliki broj stanova prijateljima firme). Od onog sto je ostalo (najvise ka trafostnici) najmanje ima trosobnih.

Ako im je verovati, prodaja ide kao alva i vecina stanova koje sam gledao pre par dana, danas su prodati?! 🫣🤔🤷‍♂️

Dakle, da rezimiram, projekat je na solidnoj lokaciji, cena je konkurentna, obecavaju kule i gradove, grejanje/hladjenje - toplotne pumpe, podno grejanje, spa, bazeni, teretane, vrtici… ali velika mana (po meni) je blizina trafo-stanice Beograd 5. Kazu da ne zraci i da nije opasna po zdravlje, a i sudeci po prodaji, deluje da to ljudima nije bitno.

Ne znam, da li je dozvoljeno postaviti link do sajta, ali svakako se lako moze naci na googleu.

Rok za zavrsetak je 3 godine (citaj više), evo i par slicica ispod pa ko voli nek’ izvoli.

1762298072000.png

1762298109772.png

IMG_7256.jpeg

IMG_7253.jpeg

IMG_7252.jpeg

Meni deluje kao vrlo interesantan projekat, pogotovo mi se sviđa koncept Sky Villa.

Prema katastru u pitanju je parcela 7074, međutim građevinska dozvola je izdata 06.08.2025 kompaniji BLISTER PROPERTIES d.o.o i vodi se po parcelama: 799/3, 799/17, 800/16, 800/17

EE4D1657-7194-475B-9ABA-CE9CC9BD7101.png

Prema urbanističkom projektu planirana fazna granja, ukupno 5 faza.

U09-FAZNA-REALIZACIJA.png

Najdziberskiji naziv, ali ubedljivo, videh pre neki dan reklamu i bas sam pomislila kome je moglo da padne na pamet da ga tako nazove😁 sada ima smisla

PRVI wellness stambeni projekat u Srbiji i regionu. PRVI multifunkcionalni park na krovu površine 5.300 m2 sa atletskom stazom dužine 300 m. PRVA kuglana u stambenom kompleksu u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, namenjena stanarima. Jedan od PRVIH privatnih bioskopa u stambenom kompleksu u Srbiji. PRVI u Srbiji po atributima održivosti: zeleni krov, sistem grejanja i hlađenja pomoću geotermalnih pumpi, mikro filtracija i jonizacija vazduha u svakom stanu; sistem mikro pročišćavanja i omekšavanja vode, e-punjači za automobile, ostave za bicikle. Jednom rečju: pionir - PRVI U ODRŽIVOSTI.

Dobro, nije sigurno ovo namenjeno za svakog.

Ali mora se prestati sa praksom "budženja" novih stambenih kompleksa u već prenatrpane delove grada, naročito tamo gde ne postoji način da se saobraćaj rastereti.

Gledajući slike sve izgleda extra. Jedino što mnogi znaju da je blizu trafostanica (koja po prihaćenim naučnim saznanjima ne utiče na čoveka na toj razdaljini).

Nisu baš morali da toliko ulepšavaju okolinu, mada možda i sponzorišu sređivanje staze na uzbrdici :)

location-gallery-3-BVyyNVv5.png

edit: ne vidim problem u kačenju linka ka projektu https://www.nebessa.rs/

Meni deluje kao vrlo interesantan projekat, pogotovo mi se sviđa koncept Sky Villa.

Prema katastru u pitanju je parcela 7074, međutim građevinska dozvola je izdata 06.08.2025 kompaniji BLISTER PROPERTIES d.o.o i vodi se po parcelama: 799/3, 799/17, 800/16, 800/17

EE4D1657-7194-475B-9ABA-CE9CC9BD7101.png

Prema urbanističkom projektu planirana fazna granja, ukupno 5 faza.

U09-FAZNA-REALIZACIJA.png
Navedene parcele su spojene u novu pod novim brojem 7074

Pa i nije toliko blizu trafostanica, vise je ugrozen Lux51.
Ovde je problem prometna ulica Partizanske avijacije i magacini Emezete i Okova, gde ce kamioni da brundaju i piste kad idu u rikverc.

Pa i nije toliko blizu trafostanica, vise je ugrozen Lux51.
Ovde je problem prometna ulica Partizanske avijacije i magacini Emezete i Okova, gde ce kamioni da brundaju i piste kad idu u rikverc.
U Pravu ste, trafo je udaljen preko 100 m i nije ptoblem. Sto se tice buke, spoljni delovi su bas izlozeni, cuje se malo i autoput a pogotovu partizanske avijacije. Nadam se da unutrasnjem delu nema takve buke 😄

Vrh