Treba proći kolima prvo da se vidi na šta liči glavni pravac od Grand kafe pa do skretanja za aerodrom. Onda malo i ući u dubinu naselja, pa videti sve te novogradnje u sred livada, bez trotoara do njih.
Explore a place in a more immersive way in Google Maps.
www.google.com
Recimo, na ovoj njivi je niklo mnogo zgrada. Ovaj put jeste asfaltiran, ali nema trotoar.
Ne bih tu nikada ni prošao, ali tu mi je majstor za kola u blizini, pa sam se i peške tuda prolazio.
Onda taj šareniš uz glavnu ulicu - spoj raznih fasada, servisa, prodavnica, sala za venčanje, kineskih restorana i robnih kuća i sve to, opet ponavljam, bez trotoara.
Iluzorno je očekivati da će se rešiti ta najosnovnija stvar - trotoar.
A kada padne kiša, ne znam da li postoji ružniji i depresivniji potez u Beogradu.
Na sreću mi je otvoren DIS u blizini, pa ne moram više da idem na tu stranu, a i možda ću i majstora za kola da promenim, verujte mi, samo zbog Ledina jer mi uopšte ne prija vožnja tim delom gradom.
ps: bio sam i kod drugara koji živi u novogradnji, kao i po mladu na početku naselja sa desne strane, tako da mislim da sam dovoljno video da steknem objektivan utisak (možda površan, ali zaista ne vidim ni jednu prednost života u tom naselju).
Možda imam i predrasude jer sam iz Beograda i ceo život znam da to naselje nikada nije bilo "na ceni". To vrv ne mogu da znaju oni koji se dosele u Beograd, pa vidi da je lokacija u principu OK (bolja nego Altina recimo), ali mislim da je Altina bolje mesto za život.