Šta je novo?

Naselje Ledine

Za razliku od višespratnica koje na Ledinama niču kao pečurke posle kiše... da čovek ne poveruje, odobravaju se uranistički projekti za objekte i sa 20+ stanova i septičkim jamama...

Mirijevo je najsvežiji primer za koji znam. Kačio sam nedavno video sa gostovanjem na N1 ili Nova S.

Za razliku od višespratnica koje na Ledinama niču kao pečurke posle kiše... da čovek ne poveruje, odobravaju se uranistički projekti za objekte i sa 20+ stanova i septičkim jamama...
Овај је изузетак, а и релативно добар пројекат, а лепо би се уклопио да је и у било ком другом делу града.

Кога интерсује урбанистички пројекат, има овде све. Не може да се постави пдф пошто је "датотека исувише велика за извршавање сервера"
https://www.beograd.rs/cir/gradski-...-poslovnog-objekta-spratnosti-popr2ps-surcin/

Ортофото
ортофото.JPG
цртеж-.JPG
3д.JPG
3д-.JPG
3д-_.JPG

Као што рекох, канализација да, има је.
канализациона мрежа.JPG

Jos da su uslovili sa uslovima da mor da se spoji bar 2 parcele a ne ovako

Smatram da su Ledine ok mesto za one koji žele noviju gradnju i uštedu. Ako trajno radite ili imate rođake, bitne osobe na NBG, Surčinu, Ledinama onda ima smisla.

Ali ako vam posao ne zavisi trajno od okolnih lokacija ili nemate bitnih osoba u blizini onda bih savetovao da posetite lokaciju par puta i prošetate. Eventualno razmislite o drugim lokacijama...

Pošto sam često prolazio kolima. Po meni neke mane i prednosti u odnosu na druga naselja.

Mane:
- nisam siguran da li ima kanalizaciju
- malo je prostora za pešačenje ali nije svuda slučaj
- bezplanski građeno naselje, puno preuskih a dvosmernih ulica, nabacani lokali random bilo gde, bilo kako
- zimi dosta kuća koriste drvo i ugalj za loženje i to zna da miriše jako

Prednosti:
- blizu su mnogi poslovni centri i brže se stigne do njih nego iz ostalih delova grada za ovu cenu
- Ledine imaju drastično više radnji od drugih delova grada u toj ceni, dosta kafića, restorana, lanaca marketa, trafika, perionica, sportskih radnji, alata, delova za auto itd, brze hrane, kineza,...
- aerodrom iako pravi buku avionima koji lete je blizu, što je onima koji putuju prednost
- možda ovo nije neka prednost ali blizu je nbg sa dosta manjih i većih tržnih centara kao i Savski Kej
- obilaznica oko Bga

Toliko za sada od mene.
Imam još nekih mana i prednosti ali ovoga sam se prvo setio.

Ne, nikako. Sve je već prethodno rečeno uglavnom. Mada je meni dovoljna i samo buka od aviona, a o infrastrukturi i da ne pričamo.

Ako imas dvoje dobrih kola i 200.000-300.000e da ulozis u lep plac i dobar projekat za kucu i radis po volji i zelji da, sto se tice stana ni pod razno. Za sada osim blizine, nema nijedan razlog za kupovinu stana, iako pored crkve ima lepih zgrada u nizu

Ako imas dvoje dobrih kola i 200.000-300.000e da ulozis u lep plac i dobar projekat za kucu i radis po volji i zelji da, sto se tice stana ni pod razno. Za sada osim blizine, nema nijedan razlog za kupovinu stana, iako pored crkve ima lepih zgrada u nizu

Pa i nije neka blizina, možda nekom ko radi na NBG to jeste plus jer ne mora preko vode, ali od centra do ledina ima 10km, maltene kao do Ceraka, a Cerak je 20x lepše naselje od Ledina.

Ne znam da li @alek.bgd gleda kupovinu za život ili kao investiciju, ali ako je za život, pre bih savetovao druge delove grada.

Upravo tako sve zavisi kako ko gleda na stvari i ima potrebe. Neko od granda upali kola i za 5-6 minuta je kod westa, a ovaj sa ceraka za to vreme je u zarkovu, pa sta kome vise odgovara. Na kraju krajeva pitanje je bilo ledine da ili ne ovako do sutra mozemo da licitiramo sa drugim delovima grada, mislim da je dobio veoma jasan odgovor NE

Treba proći kolima prvo da se vidi na šta liči glavni pravac od Grand kafe pa do skretanja za aerodrom. Onda malo i ući u dubinu naselja, pa videti sve te novogradnje u sred livada, bez trotoara do njih.

Recimo, na ovoj njivi je niklo mnogo zgrada. Ovaj put jeste asfaltiran, ali nema trotoar.

Ne bih tu nikada ni prošao, ali tu mi je majstor za kola u blizini, pa sam se i peške tuda prolazio.

Onda taj šareniš uz glavnu ulicu - spoj raznih fasada, servisa, prodavnica, sala za venčanje, kineskih restorana i robnih kuća i sve to, opet ponavljam, bez trotoara.

Iluzorno je očekivati da će se rešiti ta najosnovnija stvar - trotoar.

A kada padne kiša, ne znam da li postoji ružniji i depresivniji potez u Beogradu.

Na sreću mi je otvoren DIS u blizini, pa ne moram više da idem na tu stranu, a i možda ću i majstora za kola da promenim, verujte mi, samo zbog Ledina jer mi uopšte ne prija vožnja tim delom gradom.

ps: bio sam i kod drugara koji živi u novogradnji, kao i po mladu na početku naselja sa desne strane, tako da mislim da sam dovoljno video da steknem objektivan utisak (možda površan, ali zaista ne vidim ni jednu prednost života u tom naselju).

Možda imam i predrasude jer sam iz Beograda i ceo život znam da to naselje nikada nije bilo "na ceni". To vrv ne mogu da znaju oni koji se dosele u Beograd, pa vidi da je lokacija u principu OK (bolja nego Altina recimo), ali mislim da je Altina bolje mesto za život.

Hvala svima na odgovorima.
Ja sam iz blokova, ali zivim preko. Razmisljam da prodam veliki stan koji imamo u bloku 70a i da kupim dva manja u novogradnji, ali moj brat nece preko vode nikako...
Jedino sto nadjoh povoljno su Ledine...
Bila sam ovog leta sa porodicom u Club S Aqua Park i videla koliko jos treba da se razvije ta zona...

Sta mislite o kupovini stana na Ledinama - novogradnja?
LJudi vole povrsno da gledaju, a da nemaju pojma. Evo recicu ti npr da velika vecina bogatih u Zemunu zivi na Altini i Plavim Horizontima, Sto se tice Ledina postoje zgrade koje se rade sada sa papirima i koje imaju kanalizaciju, takodje postoje delovi gde je uradjen plan i koje neces moci da prepoznas za 10 god. Gasifikacija je uradjena na celim Ledinama i retko ko ce dogodine loziti. E sad cena nimalo nije jeftina, dobra zgrada se krece cak 2300e plus garazno mesto da platis pogotovu mali stanovi koji odu odmah. Ali moze se naci naravno i jeftinije mada ispod 1900 tesko.

I da napomenem da je dobar plac cist1/1 oko 25000 po aru. Trotoar jeste problem al to je sve resivo

Hvala svima na odgovorima.
Ja sam iz blokova, ali zivim preko. Razmisljam da prodam veliki stan koji imamo u bloku 70a i da kupim dva manja u novogradnji, ali moj brat nece preko vode nikako...
Jedino sto nadjoh povoljno su Ledine...
Bila sam ovog leta sa porodicom u Club S Aqua Park i videla koliko jos treba da se razvije ta zona...
Ko da morate da kupite na ledinama
I da kupite gde i brat i da li ste 100% sigurni da mora biti novogradnja a ne neka korektna starogradnja

I da napomenem da je dobar plac cist1/1 oko 25000 po aru. Trotoar jeste problem al to je sve resivo
Ne znam kako je rešiv trotoar u ulicama u kojima ni 2 automobila ne mogu da se mimoiđu. Takvih uskih ulica ima bezbroj na Ledinama. Parcelizacija nije urađena kako treba i to ne znam kako to može da se reši. Jedino možda da se te ulice naprave jednosmernim ulicama, ali to i da se uvede, pitanje je da li će da se poštuje.

Expo residence i airport residence pre neki dan reklamiraju po medijima jedan je na ulazu i ledine drugi malo pre skretanja za aerodrom, cene sto bi rekli beogradske. Ovo za placeve je ziva istina ja sam kupio pre 9 godina dobar plac na drzavnoj ulici (a ne varikanta da ti seljaci ostave corsokak od pola metra) 10 ari sam platio 2.300 po aru, sada mogu da biram da prodam za 20.000 + ar, ali necu poceo sam projekat za sebe da gradim onako za dusu nigde ne zurim.

Vrh