Šta je novo?

naselje Galenika

Занима те вероватно учешће државе? Мене исто.
Већина новца су сигурно прилози. Вероватно је неки део и из манастирских економија.

Боко, придружујем се чуђењу на коментар једног бате. +

Ne, zanima me ta manastirska ekonomija, tj siva ekonomija

Izdvajanja iz budžeta

Upitali smo i da li država finansijski pomaže SPC i koliko je iz budžeta dato crkvi u 2012. godini? „Budžet Ministarstva vera i dijaspore, odnosno Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u 2012. godini iznosio je 678.000.000 dinara. Sredstva se usmeravaju za realizaciju tri programa sa sedam projekata svim crkvama i verskim zajednicama, saglasno utvrđenim kriterijumima”, odgovoreno je u Kancelariji za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

Оволико сам нашао о државном учешћу. Из Политике

http://www.autonomija.info/koliko-spc-z ... troga.html
А ово је из те како ти кажеш ( сива зона ) економије. А то је само један манастир.

Из твог тона видим неко не задовољство...
Све једно, сигуран сам да се становници насеља радују изградњи цркве, то је садржај који ће обогатити живот насеља.

Prodjoh neki dan i iznenadih se videvši veliki krst na uzvišenju (brdašce) :shock:
i ako na udaljenosti od par metara ima dovoljno ravnog prostora - (vece ostrvo zelene površine)

Zaokružio sam poziciju ,,gradilišta,, i strelicama označio most i lakat krivnu na NS putu
radi lakše orjenacije ostalima :wink:

Bas me zanima u odnosu na izbor lokacije da li ce i projekat-stil crkve biti tako poseban

cam00837-400.jpg

cam00838-400.jpg

cam00840-400.jpg

cam00841-400.jpg

Пошто је било мало празне приче, а ја се трудим да кад тад се одужим. Ево пар слика и места на којем ће се подићи црква.
Није ми јасно како је један кров на згради задржао боју, а на суседној избледео?

Почела је изградња верског објекта у насељу Галеника. Ово симпатично Београдско предграђе биће још богатије садржајем и шармом. Прошле недеље сам видео наливање бетона, вероватно темељ. По свој прилици објекат је више увучен од самог угла улица које га окружују, својевремено сам мислио да ће изградња бити на месту напуштеног објекта, где је крст и где је звоно било изложено.

Vrh