Šta je novo?

Napušteni objekti i lokacije

Мислим да је ово део где још увек ради нека хемијска индустрија, ближе ТЦ Ада.
 
Izvinjavam se ako je off topic.. da li neko zna sta se desava sa Desetkom - Bul Despota Stafana 51?
 
1000013281.jpg

Драјзерова.
 
Gledam neke stare emisije i vidim da je kuća u Strumičkoj 64, koja dugo već stoji napuštena (mada me ne bi čudilo i da je u međuvremenu srušena, pošto nisam dugo prolazio pored) zapravo bio dom vajara i slikara Steve Bodnarova (poznat po bisti Dimitrija Tucovića sa Slavije, te bistama narodnih heroja sahranjenih na Kalemegdanu itd.). Tuga.

Screenshot_20231125_120833.jpg

Screenshot_20231125_120902.jpg
 
Pozdrav svima...da li neko slucajno nesto zna, nacuo je, ima neku info o ovoj zgradi? Da li postoji neka prica, makar i carsijska, da ce se to zavrsavati, rusiti, sta god...hvala!

 
Pozdrav svima...da li neko slucajno nesto zna, nacuo je, ima neku info o ovoj zgradi? Da li postoji neka prica, makar i carsijska, da ce se to zavrsavati, rusiti, sta god...hvala!


Biće izvršena prenamena objekta na peticiju stanara tog kraja u javni parking. Kao dokaz tih tvrdnji prilažem pamflet koji su dobili stanari tog dela grada.
IMG_1982.jpegIMG_1983.jpeg
 
Tesko da ce se to desiti prvo zbog vlasničkih odnosa drugo zbog para i trece je odluka privremenog organa
 
Tipa srušiće ceo objekat i praviti parking?

Ne mogu da tvrdim ali čisto sumnjam da bi se odlučili na rušenje zgrade iz dva razloga. Prvo neracionalno je rušiti toliku zgradu kada osnova vec postoji a drugi je taj što zgrada ima već par izgradjenih etaža(2-3) za parking automobila sa četiri ulaza/izlaza, dva koja “izlaze” na Dalmatinsku ulicu i dva na Vojvode Brane.

Ako zanemarimo predizborna obećanja, jasna mi je logika da se od upitne sudbine zgrade napravi javni parking(posto je to zgrada sa velikim kapacitetom za parking automobila iz gore priloženog)ali se u isto vreme postavlja pitanje šta raditi sa 4-5 spratova koju su bili namenjeni stanovanju?

Tako nešto nije moguće pretvoriti u parking mesta ili mozda jeste? Možda poslovne prostorije? Srušiti pola zgrade u delu gde su trebali biti stanovi pa “nadograditi” parking na postojeće etaže?😁
Ili jednostavno ostaviti da zvrji prazno hiljade kvadrata prostora, što je najmanje verovatno.
 
Hvala na odgovoru. Kao neko ko zivi u kraju, niko srecniji od mene, sta god da smisle. Malo, malo pa je policija ispred zbog "stanara" zgrade, nedavno je i les pronadjen unutra...ali i ja se nazalost bojim da posle izbora sledi zaborav. Zvrji prazno vec 15 godina, moze i jos tri puta toliko.
Nadam se da nisam u pravu ipak...hvala u svakom slucaju na svezim informacijama.
 
Vrh