weatherman
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.01.2022.
- Pohvaljen
- 486
Niko nije rekao da je greška katastrofalna. Nema potrebe za sarkazmom.
Nema potrebe nekoga ispravljati na temi koja mu je struka a ako se iz posta može zaključiti šta je hteo da kaže.Niko nije rekao da je greška katastrofalna. Nema potrebe za sarkazmom.
Сви Корисници ENPаy апликације ће у блиској будућности аутоматски бити пребачени на Webсервис Open Balkan ETC.
Pisano više puta i mnogi forumaši već znaju.Ne razumem šta ovo tačno znači. Da li enpay prestaje da postoji i da ćemo koristiti OB web servis ili će svi tagovi vezani za enpay dobiti mogućnost korišćenja van SRB. U tom slučaju verovatno će traziti tu dodatnu karticu za plaćanje u inostranstvu… ili je neka treća opcija. I nejasno je da li ćemo dobiti sve funkcionalnosti OB odmah ili sa zakašnjenjem, na primer uključivanje još neke zemlje u sistem.
P.S ne mogu da nađem nigde podatak kada sam kupio tag tj. koliko mi je uređaj star, da li to može nekako da se proveri? Ja sam svoj direktno poručio preko enpay.
U tehničkoj dokumentaciji piše doslovno da mora biti kompatibilan sa tagovima Puteva Srbije jer ih ima već preko 600.000 hiljada u prometu i da ne žele da se opterećuju nabavkom novih.Ne kontam da li će se za ovo koristiti već postojeći tag PS ili parking Servis uvodi svoje tagove ?
Moj savet,okreni ih i telefonom proveri da li može.Sad jedno prakticno pitanje, i Allyes (enpay) i putevi Srbije navode AMSS u Bul. A. Čarnojevića kao mesto gde može da se preprogramira Tag. Da li to znači da prebacivanje sa enpay na OB moze da se završi na jednom mestu? Za nas van Bg ovo je bitno da se izbegne odlazak iz jednog u drugi deo Bg.
Zar nije bilo reči o tome da nam tagovi nisu kompatabilni? Svakako odlične vesti!
Jeste pisano o tome ovde na forumu, ali ja lično ne znam pojedinosti (o kompatibilnosti). Svakako jesu odlične vesti.Zar nije bilo reči o tome da nam tagovi nisu kompatabilni? Svakako odlične vesti!
Danas idem za Bg pa ću pokušati da sve odradim u AMSS pa javljam info iz prve ruke.Moj savet,okreni ih i telefonom proveri da li može.
Sve se odigrava u hodu, posebno u slučajevima da Enpay tako da se dnevno menjaju informacije.
Za Makedoniju ne važi za sada.To će biti predmet narednih dogovora.Važi samo 6 posto kroz Srbiju za sada.Ako sam propustio izvinjavam se, ali nigde ne vidim da se spominje da li će osim kompatibilnosti i povezivanja sa drugim zemljama važiti i popusti koji tamo dobijaju korisnici ENP-a? Pa tako na primer u Hrvatskoj je ogroman popust ako se koristi tag, da li ćemo i mi sa srpskim tagom imati taj popust ili će oni koje hoće popust morati ipak i dalje da imaju dva taga? Lepo je to što ne moramo da se zaustavljamo, ali ipak najveći benefit u zemljama koje su dobro rešile ovu problematiku je značajan popust koji se dobija.
U tom slučaju većina onih koji su već nabavili hrvatski tag će i dalje nastaviti da ga koristi. Moj drugar nekoliko puta mesečno koristi HR puteve i njihov tag je uzeo prvenstveno zbog značajnog popusta. Koliko vidim njemu će ovo samo zakomplikovati život jer će morati sada da nekako izoluje srpski tag, da mu se ne bi naplatilo duplo.Za Makedoniju ne važi za sada.To će biti predmet narednih dogovora.Važi samo 6 posto kroz Srbiju za sada.
Slično kao i sa romingom otprilike,nešto važi a nešto i ne.