Šta je novo?

Najruznije gradjevine u svetu i kod nas.

Hvala.Te "ruskinje" su mi poznate sa karaburme,teska boles'

Ja glasam za Karicevu zgradu na Bulevaru!
Kao da su gledali previse holivudskih SF filmova i rekli: 'ocu to!
A SIV na Novom Beogradu uopste nije losa zgrada.

Wile E. Coyote":30kixpoz je napisao(la):
Ко не ради у СИВ-у 3, још може и да каже да је добра зграда...
Ah pa proveo sam dosta vremena lutajuci po SIV-u 3, doduse nisam radiou u SIV-u. Mada, jeste malko izkatakombinovan, prozori gledaju prilicno nigde, a i boje iznutra nisu bas najveselije... Ali boze moj, za nekog ko je odrastao na Half-Life-u...!

sizif":cfhh3lzo je napisao(la):
A ти радиш?
Радим. Ево како то изгледа изнутра: стакла ем што се мени лично не свиђају (мада је то већ субјективно), ем што су тако затамњена да увек имаш утисак да је напољу мрак. Бог отац се у распореду канцеларија не може снаћи, јер постоји део канцеларија који се налази на трећем спрату, али до којих можеш само да дођеш са другог, а не са остатка трећег или из приземља. Како се ту људи погубе! Постоји централна клима која лети греје а зими хлади (сад, да не будем престрог, можда је некад и радила, а нико не схвата да није довољно само променити филтере да би клима прорадила), а при том прозори се не отварају.
kole":cfhh3lzo je napisao(la):
Mada, jeste malko izkatakombinovan, prozori gledaju prilicno nigde, a i boje iznutra nisu bas najveselije... Ali boze moj, za nekog ko je odrastao na Half-Life-u...!
Чуј, мало... :lol: Али, потрефио си суштину: зграда би била сјајна за пеинтбол. :D

Wile E. Coyote":1jy4xv6d je napisao(la):
sizif":1jy4xv6d je napisao(la):
A ти радиш?
Бог отац се у распореду канцеларија не може снаћи, јер постоји део канцеларија који се налази на трећем спрату, али до којих можеш само да дођеш са другог, а не са остатка трећег или из приземља. Како се ту људи погубе!
:lol: Kad vec pominjes. Jednom sam bio na cetvrtom spratu i morao sam da pokupim neki dokument iz prizemlja, ali ne glavni hol nego neki zapecak. Bog ce ga znati gde?!
To je ovako izgledalo.

Sluzbenik: "Trebate sici u prizemlje i uzeti od ... dokumenta "
Ja: " :rolleyes: "
S: " Znate da nadjete prizemlje ?"
J: " Jedva sam i vas nasao! Teoretski znam gde se nalazi, ali sumnjam da cu ga ponovo naci. sem ako mi ne date kanap da se spustim kroz prozor"
S: " Oh. pa kad bi ste se spustili kroz prozor zavrsili bi ste na prvom spratu! Sad cu vam objasniti. Idite pravo do lifta, tu skrenete desno, pa prva levo..."
Mnogo vremena kasnije...
S: " ...e kad ste tu stigli idite tim stepenicama pravo dole. One vode na prvi sprat..."
Mnoogo vremena kasnije...
S: "...odatle na treci..."
...
S: " ...jel vam sad jasno"
J: " :rolleyes: "
S: "MICOOO!!! Dodji molim te. Odvedi momka dole u prizemlje treba neka dokumenta da preuzme. Ne zaboravi da ga vratis nazad."

Mica i ja krenemo i lutamo i lutamo i lutamo...

J: "Izvinte Mico. Kolko dugo radite u SIV-u?"
M: "3 godine, al moram da vam priznam, Jos uvek. se ne snalazim bas dobro.
J: " Mislite da ima sanse da nadjemo tu kancelariju danas, ili ce da bude ko u onom crtanom filmu. Vi prodajete pljeskavice, a ja priloge?"
M: "Uh, pa moram vam priznati na slican nacin sam i pocela da radim ovde. Dosla sam da pokupim neka dokumenta i vise nisam mogla da nadjem izlaz,.."
J: "~veselo ostadoh vecito zarobljen u SIV-u~ Jel ima ovde neki restoran ili neka kantina?"
M: " Ima! Al ne mozemo da je nadjemo."
J: "~Bar ce posao sa pljeskavicama da cveta~"

...jaako mnoogo vremena kasnije...

Stizemo Mica i ja do kancelarije u prizemlju, upadamo bez kucanja.
Sluzbenik: " Vama treba?"
Mica i ja u glas: " VODE!!!"

Sala na stranu stvarno je zaj**** snaci se tu...

kole":37ye44cb je napisao(la):
J: "~veselo ostadoh vecito zarobljen u SIV-u~ Jel ima ovde neki restoran ili neka kantina?"
M: " Ima! Al ne mozemo da je nadjemo."
Е нема ресторана! Затворили га санитарци чије је седиште у истој згради! :lol:

Virtualtourist.com's World's Top 10 Ugly Buildings

lista od prošle godine
http://members.virtualtourist.com/vt/t/1c7/

lista od ove
http://members.virtualtourist.com/vt/t/354

9) National Library; Pristina, Kosovo
1430wwp.jpg

:D

Pristina je inace poznata po svojoj arhitektonskoj lepoti.... :bozemesacuvaj:

Mogu samo reći da se na listi, između ostalih, nalaze i Boston City Hall, Žorž Pompidu centar u Parizu, La Toure Monparnasse,.. Voleo bih da se i nešto iz Beograda našlo na toj listi..

Pa, na 'netu geneksove kule cesto poglasavaju za najruzniji (ili najcudniji) soliter, pa mozda ti se ispuni zelja :lol:

Ja, npr., nikako ne bi voleo da u Beogradu imamo skalamerije poput Boston City Hall-a ili Centra G. Pompidou (koji je, za razliku od bostonske vjecnice, mozda interesantan kao neka vrsta eksperimentalnog izdrkavanja i kao simbol onoga sto je unutra, ali je svakako rugoba od zgrade). Tour Montparnasse je vise tu zato sto se ne uklapa u Parizu kao takvom, u Njujorku bi ga jedva primetili. Ma i ne bi ga primetli da je izgradjen u La Defense-u, ali ovako remeti izgled grad i stoji tu kao neki crni monolit.

Gospodine Hazarde necemo se tako odnositi prema remek delima svetske arhitekture.
Dakle Zorz Pompidu osim sto je nije ruzna zgrada ( mada je to stvar ukusa) je zgrada koju parizani obozavaju. Kada se gradila su protestvovali protiv nje ali danas bez nje ne mogu!
A biblioteka u Pristini se smatra remek delom jugoslovenske arhitekture pa sad kako se kome dopada. O njoj su pisali i razni svetski casopisi.

Achangel, Parižani su zabranili izgradnju nebodera u centralnom delu grada posle završetka Montparnasse-a upravo zato što su videli da ovakav tip zgrada gradu stoji kao piletu karakteristike sisara...

Imaju oni dosta načičkanih nebodera u La Defense-u. :D

Слажем се са Жабом. Међу пројектима који сигурно не заслужују да се нађу на овој листи су Центар Жорж Помпиду и Универзитетска библиотека у Приштини. Прва зграда због смелог уклапања савремених контура у историјско језгро, друга због оригиналног спајања традиционалног и модерног (могу светларници од млечнобелог стакла код нас изазивати негативне асоцијације због сличности с традиционалним обележјем народа који нас је протерао с Косова, али то не мења утисак о врло успелом концепту). Што се тиче Западне капије Београда, убеђен сам да је реч о једном од најмоћнијих и најлепших објеката код нас, а ко не зна - најзначајнија јапанска архитектонска енциклопедија је 90-их година на корицама имала Генекс куле.

Универзитетска библиотека у Приштини je doradjena od strane albanaca, dodata joj je nekakva ograda oko zidova i bele kape na krovu koje simbolisu, narodne bele kape Albanaca.

Боки, не причај напамет. Беле куполе су од самог почетка. За ограду не знам.

ma cetovao sam sa nekim albancem i rekao mi je da te bele kupole pretstavljaju kape.Pa sam ja pretpostavio da su oni to nadogradili.Ograda je dogradjena.

Vrh