Šta je novo?

Nacionalni fond

johnny_s

Higher intermediate
Učlanjen(a)
09.04.2011.
Poruke
1.430
Pohvaljen
3.941
Nacionalni fond za prirodna i kulturna dobra je organizacija koja se bavi aktivnim očuvanjem kulturnog nasleđa i prirodnih celina kroz različite projekte konzervacije i unapređenja. Prvi ovakav fond je britanski "National trust", a danas postoje desetine takvih udruženja u celom svetu. Imajući u vidu trenutnu svest, što građana, što države, u pogledu našeg nasleđa, moramo se organizovati kako bismo sa jedne strane bili sigurni da će ono ostati i narednim generacijama, a sa druge da bismo i našim sugrađanima ukazali na njegov značaj i dobrobit.

Ova tema je namenjena svima koji bi voleli da učestvuju u osnivanju i radu udruženja, bilo direktno ili kroz ideje i predloge.
 
Za početak mislim da je neformalno okupljanje i angažovanje dovoljno te ako ideja naiđe na dobar odziv moglo bi da se razmišlja i o formiranju udruženja.
 
Mislim da za početak mora da naiđe na neki odziv ovde 😅 Najjednostavnija i najbrža varijanta za početak je da napravimo virtuelni Zoom sastanak početkom nedelje (ponedeljak/utorak) predveče (oko osam). Onda možemo da se dogovorimo i za uživo viđanje, ali moraju ljudi da se izjasne... Ko bi hteo da prisustvuje tom sastanku?
 
Vrh