Ovo
je mozda bolje po kriterijumima iz 1996, odgovara energoprojektovskoj skoli Dejton pumpi, YUBC centara, srecom nikada ostvarene rekonstrukcije Zvezdinog stadiona i sl.... Sa besmislenim crvenim sipkama, preteranim zalucivanjem zidova, plavim reflektujucim staklima, mesto mu moze biti samo u istoriji, cak ne ni na ovako skromnom bulevaru.
ocenom da mi se novi projekat vise dopada od starog, ne kazem da je i dosao do zadovoljavajuceg nivoa na mojoj skali dopadanja, ali je sigurno da predstavlja "okolnost" koja se lakse moze ispeglati. Narocito, imajuci u vidu velicinu parcele i cinjenicu da se MPC umesto za prvobitna dva objekta (jedan ka ulici, a drugi u zaledju bloka) za sada odlucio za jedan.
U okviru onoga sto mogu da grade u datim urbanistickim uslovima, predstavljeni novi projekat je zadovoljavajuc. Cak mogu reci da predstavlja izvestan novi standard u dvospratnicama na Trecem bulevaru, ako ga takvi objekti uopste i mogu imati.
S druge strane, ne treba se praviti lud, pa reci da to i ne odgovara trenutnim potrebama, pa i mogucnostima MPC-a. Imaju dosta gradilista, gomilaju kvadrate i obzirom na kompleks Usce, stanove kod Kalisha, kao i one u Bloku 11a, te poslovni prostor na Bulevaru, mislim da trenutno i ne mogu da podrze nesto vece i ambicioznije na toj parceli. No, moguce je i da ce s godinama ambicije porasti, a samim tim i nesto vece i lepse u zeldju objekta koji je trenutno u izgradnji.