@Stari Beograd - pa recimo da ispunjavam i taj kriterijum
... a i moji preci se, delom, nisu mogli ubrajati u "gospodu".
Vidi, ne smetaš ti meni,niti te ja teram, ovde je svako dobrodošao. Ono što ne razumem, je da neko ko kaže da nije iz Beograda i ponekad svraća ovamo, se registruje na ovaj forum pod nick-om "Stari Beograd" i onda daje vrednosne sudove o drugim članovima i o nekim stvarima o kojima i nije baš najbolje obavešten. Btw, "merenje staža" i brojanje postova je besmisleno, ceni se kavlitet postova, a koliko pratim, "Duleja" je imao samo konstruktivan doprinos bez jalovim prepiski.
Niko ovde ne može da ti zabrani šta ćeš da pišeš (naravno, okoliko poštuješ pravila foruma), daleko bilo, ali to bi bilo kao kada bi ja otišao među Nišlije, Čačane, Zagrepčane, Sarajlije itd i počeo da njima objašnjavam neke stvari o njima i njihovom gradu... To ne ide.
Taj most nije naše "nasleđe" - on
ne postoji, osim na starim fotografijama i jednom muralu u Sava Maloj.
STF je lepo napisao - diskusija je pogrešno shvaćena.
On zamera vlastima jer smatra da su vlasti donele takvu odluku i time, po njemu, oštetili Beograd. Ja pak smatram da je odluka bila ispravna i da se tu politika nije mnogo mešala (osim, verovatno, doktrine hladnog rata, ali i to nema neke veze sa "raskidom sa prošlošću").
Uostalom, on i ja smo se ranije i upoznali, i to što nekome sa strane deluje kao žustra diskusija, zapravo je samo nadmudrivanje ko će prvi da popusti