Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Vrba kod Kraljeva.

Vrba.jpg

Kad bi mogli očekivati puštanje sledeće deonice? Pretpostavljam sa strane VB ka Čačku?

A još sličnije sa petljom Koševi.

Petlja se nalazi u Kukljinu, a novi kružni tok na magistrali se nalazi u Globoderu.
Nema logike da se petlje nazivaju po nazivima katastarskih opština jer bi u tom slučaju npr. Kruševac istok trebala da se zove petlja Bivolje ili gde već pripada. :)
Pretežno se nazivaju po toponima koji su poznatiji većini i koji asociraju na nešto. Zamisli da se petlja Koševi zove petlja Kukljin, mnogi bi mislili da se ta petlja nalazi na levoj strani južne Morave. A i ma koliko da je Kukljin mnogo veće selo od Koševa većina ljudi zna gde su Koševi, a ne Kukljin.

Јел то хоћеш да кажеш да се Катрга у склопу Моравског неће градити уопште? Ни са неким привременим прилазним путем?

Videćemo do kraja kako će da bude, ali ova odluka mnoga pitanja otvara.

Ako se ovde ostavi po strani, pre svega odnos prema Kragujevcu, jer tu tek ima toliko da se kaže, od kraja 2019, kada je moravski ugovor potpisan, i 2020. kada su radovi krenuli, bilo je dovoljno vremena da se svi elementi uzmu u obzir, i ako je u startu bilo nedoumica oko tačne stacionaže i pristup.puta, da se u međuvremenu nađe rešenje, ali očigledno da se ovako htelo.

Uostalom, ako su do daljeg odložili izgradnju Gružanskog koridora, a najava početka je bila za 2020, morali su da računaju, da u okviru Moravskog koridora, sada bar deo do ibarske magistrale izgrade. Ili da ponude alternativu do daljeg, izlaz i pristupni put do naselja Mrčajevci i magistralom do aerodroma i Kragujevca, kao što je, kako vidimo, bar u osnovi ponuđeno i u predlogu jedne stranice još 2019, pre i tokom javne rasprave.

#
Evo jednog prelaznog rešenja, koje bi moglo i sada, ako se hoće

A5 Mrcajevci zapad - potencijalna petlja+.jpg

Kad bi mogli očekivati puštanje sledeće deonice? Pretpostavljam sa strane VB ka Čačku?
Jedan covek rekao do kraja godine Vrba-VB, a sledece godine Preljina-Adrani i navodno do kraja godine i ostatak(Adrani-Vrba iliti Kraljevo-Kraljevo).

Napomena upozorenja-covek je neleceni psihijatrijski bolesnik sa gomilom dijagnoza, i nije strucan ni za sta, nije ni nadlezan.

Mozda sam malo dosadan...a Petlja Kosevo? To je izgleda zaboravljeno...ne postoji a tu je...tuzna smo mi drzava...

Napisa neko skoro da se izgleda proširuje.
Prolazio sam u nedelju uveče, radova nema, postavili su zaštitnu ogradu ispred KT ka KŠ... Možda ga samo šminkaju pa ako prođe, prođe. Veliko razočarenje, jer se u Kruševcu gubi 15-30 minuta samo na tranzit...

Krenuli su radovi u Sircu kod viseceg mosta. Dosta zemlje je nasuto ima masina mislim da su pocele neka busenja, sta god. Nije da se bas razumem
Most i dalje moze da se koristi, do kada ne znam.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Mozda sam malo dosadan...a Petlja Kosevo? To je izgleda zaboravljeno...ne postoji a tu je...tuzna smo mi drzava...

Krenuli su radovi u Sircu kod viseceg mosta. Dosta zemlje je nasuto ima masina mislim da su pocele neka busenja, sta god. Nije da se bas razumem
Most i dalje moze da se koristi, do kada ne znam.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Tu se pravi novi most.

На колико километара је стигао асфалт до Прељине?

Vrh