Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Ови радови на петљи Велика Дренова указују на могућност сукцесивног отварања деоница! Петља Кошеви може и касније бити отворена јер Крушевац има спој преко западне петље!
 
Ови радови на петљи Велика Дренова указују на могућност сукцесивног отварања деоница! Петља Кошеви може и касније бити отворена јер Крушевац има спој преко западне петље!
Надам се да неће бити тако, јер ми се такво решење не допада ни мало за становнике Дренове, Медвеђе па и Богдања, ако би се сав саобраћај преусмерио на ту деоницу.
Скоро сам пролазио туда и нешто ми није за тај саобраћај у односу на деоницу преко Стопање.
Пре свега пут је више кривудав, а и мој субјективни осећај је да је на неким деловима доста ужи.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: BTS
Не познајем локалне услове, али видим да систематски раде од Кошева према В. Бањи. Да ли ће сукцесивно отварати не знам, али схватам да се отвара та могућност!
 
viber_slika_2024-04-22_11-13-39-014.jpg
 
Ako se parcijalno otvori put do petlje Velika Drenova, je li to znači da se skida čeona naplatna rampa u Koševima?
 
Ne postoji razlog da se pusti deonica do V. Drenove, jer brze od Koseva do V. Banje stizete sadasnjom magistralom, nego ako se ide do Drenove, pa onda kroz par sela do Trstenika, pa kroz Trstenik i dalje na magistralu.
 
Mislim da će do Banje da se oseti veće olakšanje, jer će biti malo zeznuto od petlje Trstenik do magistrale
 
Može naravno jer u Koševima već postoji naplatna. U tom slučaju bi do V. Drenove bilo besplatno.
Ma može i ovako i onako ali lično mislim da bi im to više smetalo za komunikaciju prema Trsteniku itd nego što bi svi imali koristi.

Možda i grešim ali mislim da će sačekati bar do Trstenika da završe pa da onda nešto konkretno otvore.
 
Jedino što po meni ima smisla je da otvore do Vrnjaca. Petlja u Trsteniku ima jako lošu vezu sa magistralom. Par gradskih uličica plus pružni prelaz i raskrnica. Ostaje da vidimo. Mislim da ima vremena do kraja godine da završe sve i da se pusti kompletno do Vrnjaca.
 
Blagicu, ne moze naravno. Objasni mi kako ce neko sa trenutnog kruznog toka ici ka Velikoj Drenovi. Tako sto ce presecati traku vozilima iz pravca Krusevca? Ima smisla samo ako se zatvori kruzni tok i svi idu ka V.D. ili iz tog pravca na naplatnu, a to je nemoguce.
IMG_7595.jpeg
 
A to sto kazes da postoji privremena naplatna i da bude besplatno, bas ide u prilog tome da mora biti uradjen novi kruzni tok i kompletna petlja Kosevi. Onda moze trenutni da se zatvori, sav saobracaj da ide preko petlje Kosevi, ko zeli ka Drenovi, to je besplatno, a prema Krusevcu, ide se na ceonu naplatnu.
 
Slažem se ja sa tobom a i napisao sam gore da nema logike i da se nadam da će otvoriti sve do Vrnjaca odjednom. Ali i sam znaš kako to ide kod nas. Sve za jeftine političke poene. Ne bi sigurno rešili tako kao što si obeležio. Za to bi služila petlja KŠ zapad. Taj kružni bi se zatvorio za ulaz/izlaz sa autoputa.
 
U Krusevcu je totalni haos i bez toga. Ukinuta je obilaznica, sada mnogi nece na autoput koji su je koristili. Tako da ne verujem da postoji ta mogucnost da sve ide kroz grad pa na Ks zapad.
A sto se tice toga slazem se da je najbolje do Banje, ali cisto sumnjam, ipak je bolje dva otvaranja od jednog.
 
Vrh