Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Obrva kod Kraljeva.

4570DA8E-A90B-4BEE-B69E-A1EBF936376E.jpeg

Sad sam za praznike išao ovim putem iz Vrnjačke Banje.
Put je stvarno odličan. Nije bilo vode na njemu iako je uveliko pado sneg.

Najveći problem što sam primetio je da nije bilo ni jednog znaka iz VB kuda treba da se ide autoput, ustvari da uopšte postoji autoput. Mora sam da stanem pored puta i da pogledam na google mapama da vidim da moram da idem ka Kraljevu da bih se uključio na petlju. Ni na samoj petlji nije bilo mnogo bolje. Nigde nije bilo zelenih znakova.

Sad sam za praznike išao ovim putem iz Vrnjačke Banje.
Put je stvarno odličan. Nije bilo vode na njemu iako je uveliko pado sneg.

Najveći problem što sam primetio je da nije bilo ni jednog znaka iz VB kuda treba da se ide autoput, ustvari da uopšte postoji autoput. Mora sam da stanem pored puta i da pogledam na google mapama da vidim da moram da idem ka Kraljevu da bih se uključio na petlju. Ni na samoj petlji nije bilo mnogo bolje. Nigde nije bilo zelenih znakova.

Na novom kruznom toku na magistrali ima zeleni znak. Iz banje postoje dva puta, jedan koji ide na Vrnjce pa preko magistrale , i drugi (koji preporucujem) ulicom Velibora Markovica koji izlazi direktno na novi kruzni tok.

Kada sam dolazio u VB verovatno sam došao tim drugim putem kao što si ti rekao - navodio me google. Došao iz pravca Vitanovca i Čukojevca.
Kad sam odlazio, išao sam iz centra VB, pa preko starog kružnog toka na magistrali, uvek sam išao tuda. Na tom potezu nigde nije bilo znaka.
Posle je ponegde bilo znaka za Kruševac, uglavnom žutih - možda je neki bio zeleni sad nisam sto posto siguran.
Da nisam kad sam dolazio prošao ispod petlje, ja bih na magistrali skrenuo desno starim putem za Trstenik i Kruševac, i da nisam pratio ovaj forum :gobb:

Super da makar ove godine stignu do Kraljeva da se zaobidju Mrcejevci i Cacak....ali opet ostaje prolazak kroz Kraljevo jer ce ici do Adrana,...da je bar do izlaska/ulaska u Kraljevo...jer ulazak iz pravca KG i VB je strahota los asfalt...i naravno niko vise i ne pominje naplatnu stanicu Kosevi,nista jos uvek?

Super da makar ove godine stignu do Kraljeva da se zaobidju Mrcejevci i Cacak....ali opet ostaje prolazak kroz Kraljevo jer ce ici do Adrana,...da je bar do izlaska/ulaska u Kraljevo...jer ulazak iz pravca KG i VB je strahota los asfalt...i naravno niko vise i ne pominje naplatnu stanicu Kosevi,nista jos uvek?
Nije da baš prolazim često tuda ali mi se čini da su oba pravca u pristojnom stanju. Jedino iz Kragujevca imaš prelaz preko pruge koji te protrese ali put je korektan. Ka Banji verovatno još bolji, jedino ako ih nisu uništili sad prilikom izgradnje autoputa.

По овоме што је до сада урађено, постоји шанса да се до краја године уради до Врбе. Доста механизације и радника може бити пребачено јер је Прељина -Адрани у поодмаклој фази!

Vrh