Šta je novo?

Montažne kuće

Zdravo, imam par pitanja vezano za montažne kuće.

Da li banke odobravaju kredite za ovakav tip nekretnine?
Da li postoji mogućnost povraćaja PDV-a i koliki je PDV na montažne kuće?
Budući da mora da se ima plac, da li plac i kuća moraju da budu u vlasništvu iste osobe? (što bi automatski značilo da nema povraćaja PDV-a zar ne?)
Da li cena na sajtovima za montažne kuće uključuje samo cenu kuće ili u to ulazi i izdavanje građevinske dozvole, idejni plan i sve što ide uz to...drugim rečima koje troškove snosi kupac(osim cene kuće)?

Hvala puno
 
Neke banke daju kredite za montaznu kucu, ali samo sa firmama sa kojima su sklopili dogovor, znaci ne mozete da uzmete montaznu kucu od bilo koga vec od firmi koje su sklopile ugovor sa bankom.
Plac mora da bude 1/1 i na vase ime, inace drugacije vam nece dati kredit.
Za PDV ne znam.
Mislim da cena na sajtovima je samo za montaznu kucu i plan, a sve ostalo gradjevinska dozvola, prikljusci i ostalo snosi kupac.
 
Neke preporuke za proverene firme koje se bave izradom montaznih kuca? Naravno, moze i PP.
Interesuje me izgradnja vantipske kuce sa galerijom, pa bih hteo da se konsultujem da li je bolje da sa arhitektom zasebno napravim ceo projekat, koji bih pre izdavanja za gradjevinsku dozvolu prekontrolisao sa potencijalnom firmom (u smislu da li je sve to moguce izgraditi "montazno" i koliko bi kostalo). Ili oni to sve mogu da izvedu inhouse sa svojim kadrom.

Vecina kuca koje sam pogledao u portfoliu raznoraznih domacih firmi su mi prilicno staromodne i izgledaju uglavnom bezveze. Cast izuzecima.
 
Sta znače prefabikovane kuce?
Ja treba da gradim u skorijoj vreme ali skoro ista cena zidane i montazne kuce kao i mala ponuda za spratnu montaznu kucu me odbija od istih.
Sa druge strane po preporuci jednog arhitekte počeo sam da se raspitujem za prefabrikovane kuće, i to iz razloga suve gradnje.
Nema nikakvih materijala kojim unosite vodu u kuću i samim tim nema vlage u istoj.
 
Imas i betonske montažne tj prefabrikovane kuće samo je slože koa lego
 
Ја сам био у комуникацији са власником фирме који је одличан грађевински инжењер и који зна свој посао. Колико сам схватио фирма је породична и добро раде . Са пар страна су ми их препоручили. Као архитекта разматрао сам их за извођење једног мог пројекта.

Што се тиче њиховог система градње, он је у принципу класична градња с тим што зидови нису од блокова већ од заптивених модуларни(ији)х бетонских полупрефабрикованих сегменета. А преко тога иде термика и фасада по избору. Ако Вам је до брзине градње и једног извођача које ће да Вам одговара за све радове на кући онда имате резона да идете са њима у реализацију. Колико се сећам разговора, они просечну кућу завршавају за 2-3 месеца.
Molim vas posaljite ime firme, i da li ste zavrsili projekat sa njima i koliko ste zadovoljni istim? Hvala
 
Vrh