Bajdina nije kvalitetna šuma, već šiblje
Odgovarajući na pitanja novinara o Planu detaljne regulacije za deo Mirijeva kojim bi, kako upozoravaju građanski aktivisti i opozicija, bila posečeno 50 hektara šume
Bajdina, Š
apić je rekao da se ne razume u urbanizam, ali da su oni koji se time u gradu bave rekli da to "nije baš šuma", već šiblje, i da tu nema kvalitetne šume.
"I da sa tog stručnog aspekta oni smatraju da normalno taj neko ko bi tu trebalo da gradi neke kvadrate, da bi prvo trebalo da reši problem klizišta, tj. da odstrani taj deo, jer tu ne može da se gradi zbog velikog klizište koji inače ugrožava i mnoge druge ljude", poručio je Šapić.
Poručio je i da
onima koji su mu rekli veruje mnogo više nego "građanima kojima ne znate ime i prezime".
"E sada, naravno da imamo Skupštinu koja je u četvrtak i da odbornici to mogu i da odbiju. Znači, ni za jedan plan,
evo Marko (Stojčić, gradski urbanista) mi je svedok ovde, nisam insistirao da mora da bude usvojen. Jedino što sam uvek tražio od njega je da ne ugrožava razvoj grada, da ne ugrožava estetiku, i da ne ugrožavamo naravno zelenilo", naveo je gradonačelnik.
Dodao je da ipak postoje slučajevi gde neko zelenilo mora da bude ugroženo, ali onda mora da se posadi novo na nekoj drugoj strani.
"Ono što ja znam je da je za ove tri godine daleko više posađeno nego tamo gde smo morali možda nešto da uklonimo", uverava Šapić.