Šta je novo?

Ministarstvo Pravde

Мени ова рефлектујућа стакла највише боду очи...

@jovanovm

Ne brini. Jos dve godine na beogradskom smogu i kontrast koji te muci ce se ponistiti. :cool:

Problem je što to definitivno nije boja fasade koja je ranije bila.

jesu li pokušali da je imitiraju?
Meni se sviđa gore stakleni deo a i stubovi kako izgledaju u toj boji, sve dok sene priđe zgradi i vide se delovi stubova :)
I najviše me nerviraju prozorska okna :p

07.09.'09 (mrzelome da idem sa svih strana pošto sam čekao bus na stanici da odem do Ade :D )

p1000462s.jpg

p1000463.jpg

p1000464a.jpg

Uh, rekonstrukcija nije najsrećnije ispala ali budimo zadovoljni! Fasada nije skandalozna poput Hrama. Malo ima ruski šmek ali dobro...

Nego, čuo sam da je sudstvo u haosu, da se premeštaju, preseljavaju, spajaju, dele... Možda je to razlog neaktiviranja ove zgrade...

A možda nije prošla tehnički prijem?! :D

Urbanista":2jjnygxy je napisao(la):
Uh, rekonstrukcija nije najsrećnije ispala ali budimo zadovoljni! Fasada nije skandalozna poput Hrama. Malo ima ruski šmek ali dobro...

Nego, čuo sam da je sudstvo u haosu, da se premeštaju, preseljavaju, spajaju, dele... Možda je to razlog neaktiviranja ove zgrade...

A možda nije prošla tehnički prijem?! :D
Po planu, zgrada ''oživljava'' 1.1.2010.

Ja bih voleo da vidim neku noviu gradnju koja bi mogla biti inspirisana tim korintskim stubvima :) ili ovim jednostavnijim, dorskim, jonskim

Archangel":282zmclz je napisao(la):
Ja bih voleo da vidim neku noviu gradnju koja bi mogla biti inspirisana tim korintskim stubvima :) ili ovim jednostavnijim, dorskim, jonskim
Onda put pod noge pa u istočnu Srbiju...mada ne moraš ni tako daleko.

Znam čoveka koji piše doktorat o ostanku i prenameni antičkih umetničkih formi na prostoru Balkana, i upravo se bavi lavovima, delfinima, dorskim i korintskim stubovima i tako to...

Išao sam na prezentaciju i sličnosti su bile frapantne... U suštini, šta vidiš na kućama niske-srednje klase i novo-obogaćenih je direktna kopija antičkih spomenika, mnogih kojima oni nikada nisu imali pristup niti priliku da vide - stoga su te umetničke forme putovale društveno (od čoveka do čoveka), i tako postale preuređene.... Mada dok ne pročitam rad, mogu samo ovako po sećanju da vam kažem.

//ovo može i u "najružnije zgrade" ili kako se već zove topik.

Ti stubovi su i prije bombardovanja imali isti zavrsetak pogledati sliku na www.railserbija.net tema tranvaji obnova pruga vidi se famozni stubovi na slici obnovljene nemanjine ulice

da, jesu oni bili tu, al nije stvar u tome, nego nakaznoj nadogradnji, koliko sam ja skapirao učesnike ;)

Jbg, meni se svidja. Cak i nadogradnja. Nekako se lepo uklopilo

Lepa je, nema šta. Još kad bi se Vlada renovirala i ovaj javni prostor uredio... :kk:

Vlada se parcjalno renovira kako sredstva dozvoljavaju neznam da li ste primjetili na strani zgrade prema nemanjinoj uklonjen je jedan red klima uredjaja uvode polako centralnu klimu zamjenjuju prozore i roletne i tako sredju malo po malo

Hvala bogu na centralnom grejanju,mozda i najruznija stvar na nasim fasadama su klima uredjaji a pogotovu na tim starim koje imaju neku vrednost.

Vucko nemoj tako! Ispasce da ne postoje novije fasade koje imaju neku vrednost. Nemo da ljutis!!!
Ja licno mislim da ova nova rekonstrukcija i nije tako lose ispala (ne ulazim u detalje revitalizacije fasade). Cini mi se da je kompoziciono vrlo odmereno projektovana.

zhaba":37iypkqp je napisao(la):
Vucko nemoj tako! Ispasce da ne postoje novije fasade koje imaju neku vrednost. Nemo da ljutis!!!
Pa ono, kad nakacis klimu na svaki prozor na nekoj blokovskoj zgradi na NBG, i ne primeti se...stavise uklopi se, pa izgleda kao da je to bio deo originalnog projekta. Kocka ovde, kocka onde, isto ti dodje...

zhaba":28k8o072 je napisao(la):
Ja licno mislim da ova nova rekonstrukcija i nije tako lose ispala (ne ulazim u detalje revitalizacije fasade). Cini mi se da je kompoziciono vrlo odmereno projektovana.
Nema ljutnje,samo mislim da ako se ne postuju stare ne mogu se ni nove fasade postovati.
Nije losa rekonstrukcija a za fasadu nisam kompetentan.

zgrada je nakon "restauracije" i nadogradnje dobila iznad stubova anticki friz (onaj deo iznad stubova) koji nikada nije imala. iz skladne modernisticke zgrade sa klasicistickom reminescencijom pretvorila se u rusko-makednosku nakazu, cak iako neadkvatnu nadogradnju stavimo na stranu.

Još jedna "revitalizacija" stare beogradske fasade inspirisana izlogom poslastičarnice.

Luci friz je bio i prije 1999 god pogledaj moj predhodni post i link ka railserbia

Vrh