solecar":qg27xxuw je napisao(la):Najbolje bi bilo da se uvedu personalizovane bus plus kartice koje bi važile i minibus vozilima , pa kome to odgovara , on će ih kupiti , a profit da ide od takvi karti , ono za koliko je skuplja karta , prevoznicima na tim linijama.
marrecar":4zm0whhx je napisao(la):Sta podrazumevas pod losim prevozom?
Po mom misljenju, minibus treba da sluzi za one ulice/krajeve gde obican autobus ne moze da prodje, a za stanovnike je stanica prilicno udaljena. Primer je 26L, koja prakticno nicemu ne sluzi nego da putnike sa Padine spusti do 18,26,50, ili dalje do trole. Nazalost to DJP ne uvidja nego se pravda time da ne mogu da se uvedu neke linije zbog putne infrastrukture (uskih puteva). Kod mene bi odlicno sluzio minibus ili mozda onaj midibus IK-107. Odlicna je povezanost sa gradom, a moze i da ide preko autoputa. Stanica (meni) je udaljena kilometar, plus brdo. Onima koji zive u sporednim ulicama to je jos 500-1000m, uz brdo ili niz brdo. Vrlo lako moze da se ubaci minibus kroz ulicu jer je dovoljno siroka, dok za obican bus i nije bas. Ali bi, ako bi se napravila dobra trasa, bila prilicno koriscena, a vreme putovanja bi skratila za 20-30 minuta (gledajuci sadasnju liniju+plus pesacenje do stanice)
310 je iskljucivo minibus linija, e sad ne znam da li zbog putne infrastrukture ili je jos uvek u tzv. "test" fazi da bi se utvrdila iskoriscenost i smisao linije. Na pocetnoj Sumice se minibus skoro popuni, ne znam da li je tako i do kraja. Koliko im se to isplati, ne znam, ali je to relativno kratka linija, i po duzini i ima tek oko 10 stanica. Naselje kroz koje prolazi je omedjeno sa dve strane sa cak 11+1 linija (potez 300, 17,19,31+50), i to u podrucju od ne vise od 1km.EUKALIPTUS":1q62s0bi je napisao(la):Da, ali ne zaboravi da se oni finansiraju od karata, i da ti privatnici neće da voze na linijama gde bus nije popunjen. Šta misliš, zašto su svi minibusi na NBG? Dva razloga, ogromna gustina naseljenosti, jer su upitanju stambeni soliteri sa puno stanara, i drugi razlog, jer je to opština sa najvećim primanjima, pa su u mogućnosti da koriste minibus.
JohnnyLee":2um3swt8 je napisao(la):