Earthmoving
Expert
Zuma, da dosli smo do same sustine licna vs objektivna istina. Medjutim, nisam siguran da li uopste postoji objektivna isnitna, da li je nju moguce spoznati, u svemu pa i u slucaju istine oko ovog virusa. Reči su te koje su zajednicke, npr vakcina, a istina moze biti sasvim razlicita, na jednog sadržaj unutra moze delovati ovako, na nekog onako. Čak i prostije stvari kad kazemo drvo svi mislimo na isto, ali kad gledamo konkretno drvo mi ga ne vidimo isto, ja cu nacrtati neke grane a druge necu videti itd. Mnogo puta kad čitam neke informacije bilo iz kjnige ili vizuelno, zvučno... ja prosto nesto NE vidim neki aspekt da uopšte postoji, dok kad dobijem kljuc sa kojim te iste informaciponovo čitam, onda VIDIM. U istočnjačkim religijama stoga svet zovu Maja, iluzija, jer nemaš sigurne nepromenjive istine za koju možeš da se uhvatiš, sve je promenjivo, pa čak i zakoni matematike, fizike, hemije... Evo primer iz matematike, nauke za koju se smatra najtemeljnijom: 1 je jednako 0, dokaz: N! = N x (N-1)! (npr 5x4x3x2x1 = 5 x (4x3x2x1)), za slucaj N=1 imamo 1! = 1 x (1-1)! pa sledi 1/1= 0! pa sledi 1 = 0. To je kazu napisao Njutn, otac "čvrstih" pravila fizike.