Šta je novo?

Marriott Hotel

Igor":32w03scu je napisao(la):
Cek relja i ti si donekle bio naklonjen objektu? Pitam i zbog Gage posto su on i konjica u vecini :laugh:

Bila bi mi cast da na takav neravnopravni duel izadjem u drustvu sa takva dva forumasa kao sto su relja i pantograf :p :sesir:

Mislim jasno je da ovaj objekat nije ispunjenje nekih najlepsih vizija ali po meni je sasvim solidan.

:sesir:
Da, ali samo u samo par poruka.
Mislim da rekosntrukcijom ove zgrade ništa toliko dramatično nije desilo na trgu.
Kad Narodni muzej bude rekonstruisan, fasada očišćena i podignute roletne, ovaj hotel će se još manje primećivati.
Više ze uzbuđujem zbog žvrljanja po spomeniku knezu Mihajilu, nego zbog fasade koju će već sledeći vlasnik zgrade ponovo da menja...

(ps - Pantografe, verovatno je greška u kucanju, ali M70, M70B i M70B1 su sa drvenim kundakom)

Delija":1hy5lz6n je napisao(la):
Погледајте на њу из Васине па ћете онда схватити шта је негативан утицај на простор. Фасадна "скела" је истурена ка улици преко сваке мере, ако смо око златне боје подељени око саме архитектуре и геометрије тог сегмента не би требало.

То управо показује и ова доња слика коју је Саша поставио, а зато сам и тако коментарисао и имам негативно мишљење око самог предњег изгледа хотела и избора боје предње фасаде.
Хм, можда неко и помисли да је ово државни трезор где су смештене златне полуге :lol:

Саша":1hy5lz6n je napisao(la):
Поглед из Васине (сликано данас поподне) на хотел - решетка с мрежом оптерећује зграду као накалемљена, истура се и квари простор испред, ремети линију зграда, заклања поглед на кров, заклања Позориште.
Да нема ње, хотел би боље изгледао.

image4230.jpg

Гага":1hy5lz6n je napisao(la):
Кад гледам ову слику, имам осећај као да ће се та решетка са мрежом одвалити и пасти на улицу сваки час.

Југодрво је била далеко сведенија и ненаметљива форма.
Међутим, не мислим да зграда угрожава народно позориште.
Мислим да је фасадна опна испала баш добро, а мислио сам да ће бити велики промашај. У 1 на 1, се најбоље то доживљава. Свакако освежење архитектури београда.

Са друге стране златни делови нису ружни колико су бесмислени и непотребни. Потпуно се не уклапају у контекст. Да су барем од бакра који би патинирао у зелено, па да видим неко повезивање. Притом није изведено баш савршено види се да је лим извитоперен понегде, па делује помало аљкаво.

fantasticno ispalo'!!!
odlican pokazatelj kolko je sve otislo daleko.
PAKET ARANZMAN

Na staroj zgradi ova citava povrsina na kojoj stoji naziv hotela je bila, ako se dobro secam, od jedne vrste drveta, ili barem ne tako losu imitaciju drveta. Suguran sam da bi izgledalo bolje da su umesto "zlatnih" ploca koristili drugaciji, opticki manje upadljiv materijal.
Da imamo "zlatnu" zgradu na trgu nije smislio neki brilijantni lik, reklo bi se.

image1.jpg

Rok za rekonstrukciju 12 meseci
Koliko vidim rok za rekonstrukciju je probijen odavno za par meseci a ceka ih dosta posla jos

Nijesam mislio da ću ovo ikada reći: počeo da mi se sviđa ovaj objekata (pogotovo iz vazduha).

Uzivo objekat izgleda bolje. Ovaj zlatni deo dok malo ne patinira pravi preveliku refleksiju i prilicno ga je nezgodno fotografisati u popodnevnim casovima.

edit:
Gaga i nasa "strana" se pojacava :p

Гле чуда, кад год златно тежи белом, због рефлексије или се уопште мање види на слици, објекат изгледа боље.

Igor":2qf62cg6 je napisao(la):
Uzivo objekat izgleda bolje. Ovaj zlatni deo dok malo ne patinira pravi preveliku refleksiju i prilicno ga je nezgodno fotografisati u popodnevnim casovima.

edit:

I ja cu da pojacam vasu stranu ako urade dobar posao sa osvetljenjem zgrade

Igor":2rvbst9q je napisao(la):

Pre otprilike 10 godina (u stvari, tačno se sećam datuma - 17.maj 2005) sam bio u tadašnjoj zgradi poslom, i sećam se da je bilo neprijatno vruće.
Staklena zgrada, a klima loše radi. Toga sam se odmah setio kada sam video ovaj novi stakleni krov, koji eto, ima prozore koji mogu da se otvaraju...

Ljudi, ovo nije uopšte tako tragično.

Ova zgrada je, kako god da se gleda, marginalna u odnosu na Pozorište, Muzej i Riunione.
Kada se Muzej bude konačno sredio, ovo niko neće ni primećivati.

Moram da kazem da ova crna boja doprinosi da se pozoriste jos vise istakne, ono mi pada u prvi plan svojom belom bojom. Ovaj zlatani lim, ce nadam se da oksidise, jer on strci najvise u celoj prici.

Bulbulderac17":2nog17pi je napisao(la):
Igor":2nog17pi je napisao(la):

edit:

Значи Игорова стран(К)а има још једног бота, ех шта значи сендвич (са сувим вратом) и сокићћћ :laugh:
Булбодерац, имаш укњижен плусићћћ

Гага":3df0fb43 je napisao(la):
Bulbulderac17":3df0fb43 je napisao(la):
Igor":3df0fb43 je napisao(la):

edit:

Значи Игорова стран(К)а има још једног бота, ех шта значи сендвич (са сувим вратом) и сокићћћ :laugh:
Булбодерац, имаш укњижен плусићћћ

Ma za suvi vrat hvalicu i Karicev Tesla grad...:) :kk: :kk: :kk:

Како да кажем...на фасади Мериота постављена лед лампа која мења боје и обасјава злаћану површину. Сликао сам у пролазу :mrgreen: :oops: :o

117566261020567347544924.jpg

Југодрво, две класе изнад Мериота

404253.jpg

Pa mogli su da se malo otvore za zlatnastu fasadu,pa bar oni imaju kinte :p

Zlatno je kic, pa kic. Ma makar ga koristili za artisticki nacin sprdnje, opet je kic… Sto jest’ jes’ ovako izgleda bolje od ostalih kiceva.
Najbolje je to sto zaista istice lepotu dodirnih zgrada.
A najodvatnije je ponizenje postavljanja tako jednog jadnog low budgetnog hotela u jezgro grada. Samo provincijalac moze da nasedne na rec Marriott. Nema zanimljive metropole u svetu koja ce u sred centra dozvoliti ovu kategoriju hotela tako vidno. Svi se ponose nekom raskosi i glumataju visok nivo, a nama se podmecu siromasne kategorije. Izvinite na izlivu osecanja, ali kad neko zivi u zemljama koje caruju, zbog ovog tretmana mi se place. Ne znam da li nismo imali izbora ili stvarno nemamo ukusa ni dostojanstva prema svojoj istoriji da se svetu predstavimo malo pretencioznije, ali ovo nije za pohvalu.
Jeziva je i pomisao da ce klijantela tog hotela biti dovedena u blisku srodnost sa kulturnim ponudama muzeja i pozorista prekoputa. Nadrealno.

Zlato nije kič; kič je upotreba zlata u određenom kontekstu. Zlato je, inače, simbol luksuza, a recimo baš teoretičari kulture imaju veoma povoljno mišljenje o luksuzu kao socijalnom fenomenu.

A ovo:
Svi se ponose nekom raskosi i glumataju visok nivo
e to je već težak kič, provincijalizam i seljakluk.

Vrh