Šta je novo?

Mali most na Paliluli u novom ruhu

Ajde da ne budem hejter, priznajem da ni Chuck Norris ne bi uspeo da oboji ovaj most kao taj decko! :kk: :lol:

Zar nije ovo onaj nadvožnjak koji "ometa" elektrifikaciju pruge do Dunav-stanice, pa je tako isposlovana buževina sa tzv. dunavkim kolosjekom na ž. stanici Pančevački Most?

Naši neimari svih fela nisu uspjeli da nađu rješenje za taj mostić, a jedan čovjek ga sam ofarbao...

Da to je taj.A ljudi ga brane kao da je u pitanju pancevacki most :rolleyes:

Kao sto rekoh taj mostic ce biti uklonjen pre ili kasnije zbog elektrifikacije pruge,ili zbog njegovog uzasnog ugla.

Bez završenog novog Zemunoskog mosta - nema ni pomisli od uklanjanja
Možda ce se neko i ljutiti , Zemunski most je po funkciji za BGD važniji od mosta preko Ade
neverovatno na koliko ce stvari uticati njegovo puštanje u rad
a tek jednog dana i Vinčanski eh. . . .

Da li postoji mogucnost da sačuvamo ovaj isti od rušenja dislociranjem na poziciju gde ce biti i dalje koristan
pa makar ga poklonili nekom manjem gradu. :)

Edit
Sama Palilula ima potrebe za mostom preko Borčanske reke, i raznih drugih kanala gde nedostaje baš takav most.
a mnogi Beograđani bi se obradovali takvom brzom postavljenju.
U svetu preseljavaje mega objekata i nije neki problem

boca-ica":2op993yu je napisao(la):
Bez završenog novog Zemunoskog mosta - nema ni pomisli od uklanjanja
Možda ce se neko i ljutiti , Zemunski most je po funkciji za BGD važniji od mosta preko Ade
neverovatno na koliko ce stvari uticati njegovo puštanje u rad
a tek jednog dana i Vinčanski eh. . . .
Грешиш. Најважнији је винчански. На жалост, идиоти су њега решили да раде на крају. До тада ће се транзит само преселити с једног на други крај, уместо да се измести.

^^Nigde.

Radi se o betonskoj konstrukciji, ona ne moze da se demontira kao sto bi bio slucaj da je most resetkasto prostorna celicna konstrukcija.

To i kazem,unistice ga pre ili kasnije,sta je lose u tome da zraci pozitivnom energijom u tom tesko depresivnom kraju?

Ok, svaka čast liku, nisam znao da se i ovo može a da te policija ne priupita za zdravlje...
a zna li neko koji je štos sa odabirom boja? Mislim ova kombinacija je na zastavama gomile država, uglavnom afričkih: Senegal, Mali, Gvineja, Gana, Etiopija, Kongo...eto jedino Bolivija nije...
Simbolika? :/

Bobb":ft2zsp2d je napisao(la):
Ok,Mislim ova kombinacija je na zastavama gomile država, uglavnom afričkih: Senegal, Mali, Gvineja, Gana, Etiopija, Kongo...eto jedino Bolivija nije...
Simbolika? :/

Simbolika?

Give me the gandzu! :D :laugh:

Nisam siguran da je u pitanju namera od strane autora kome je možda to samo bila vesela kombinacija, ali to su pan-afričke boje, koje se prvi put pojavljuju na zastavi Etiopije krajem 18. veka. Popularizovali su ih pokreti za oslobađanje afričkih država od kolonizacije i robova u afričkoj dijaspori u novom svetu.

Što da ne? Tradicija nestvrstanih je jedna od retkih lepih međunarodnih tradicija naše države, koju često povezujemo sa mnogo gorim intervencijama i odnosima velikih sila...

kao sto je kokos na pocetku rekao...boje mogu da imaju veze sa rastafarijanskim pokretom..a i mnogi grafitasi u bgu se u tom fazonu...rege power..lik uzeo boje i cetku u ruke i na posao..nema sta da se vise polemise..svaka cast autoru,,,sad je na nama da sacekamo sta ce sledece da uradi..:D

relja":1qlgeyq0 je napisao(la):
Pošto se radi o amaterizmu i to još u privatnoj organizaciji i izvođenju samo jednog čoveka, sviđa mi se i podržavam momka 1000% .

Alal vera majstore!

Mogu samo da ponovim, Alal vera majstore!

Kokos":1qlgeyq0 je napisao(la):
Rastaman vajbrejšn jeaaa :cool: :D Super izgleda, ali bi bilo bolje da je pančevac ovakav, ali ozbiljno.

a da mu predlozimo da se pobrine za novi most na Adi :)

Zvacemo ga Most Nesta Robert "Bob" Marley ili skraceno Marlijev Most :cool:

Video sam ga uživo ,

pa. . . . . lepo , egzotika , -OK :kk:
i mojoj deci se sviđa kažu izgleda ,, šareno ,, :laugh:

Dve nade
Da ga niko nece nanovo malati u neko sivilo tj. da ostane kakav jeste sada i drugo
Da umetnik ne ofarba ceo kvart :lool:

@spatiotecte

Preseljavaju se čitave kućerine , i koje kakve polu završene i gotove nove i stare mega konstukcije
a sam taj most bez pritsupnih rapi je mnogo manji
razumeo bih tvoj komentar da je razlog zub vremena pa konkstrukcija ne bi izdržala dislokaciju,
Po gabaritima ( kao laik ) smatram da je mačiji kašalj , jer se vec nalazi u dometu luke pa šlepom preko Dunava
u neku od Borči, Sebeš ili gde postoji potreba :)

Baš me interesuje ako neko zna
dostignuca u Srbiji vezana za dislokaciju mega objekata.

@jovanovm
Ne znam tačno lokaciju ali izgleda da ni nadležni neznaju ni potrebe stanovnika Banatske strane BGDa
čak ni ovde nisam pročitao, da planiraju išta za mosve-prelaze preko kanala oko koih su formirana naselja

Naselja preko ,,kanala,, koja su doživela ekspanziju, verovatno imaju potrebu i za još nekim prelazom
Na primer, kao dete pecao sam babuške na Sebešu , bilo je malo kuca, a preciga trebalo je iči dosta okoli ili se odvažiti i
preci preko debele vodovodne crne cevi koja premoštava Sebeš.
a danas za naselje oko Sebeša neznam ni gde počinje ni gde se završava :) a gde su ostala. . . .

Почела санација Кланичког моста

Санација Кланичког моста, изузетно значајног за транзитни саобраћај, почела је недавно, речено је у Јавном комуналном предузећу „Београд-пут”. Због ових радова саобраћај на мосту, тачније од Поенкареове до Дунавске улице, затворен је до 13. новембра, а транзитна траса је преусмерена и обележена путоказима.

Инвеститор радова је Дирекција за путеве. Мост се налази у Улици кланички кеј, изнад пруге на Вилиним водама у општини Палилула, и представља везу Булевара деспота Стефана и Панчевачког моста са Дунавском улицом. Најважнији је управо због транзита тешких камиона који користе овај мост и због чега је знатно оптерећен. Тренутно се уклања постојећи асфалтни застор који је дотрајао.

На мосту ће бити поправљене и замењене дилатационе спојнице, које се налазе између пута и конструкције моста. Након санирања бетонске конструкције биће постављена хидроизолација, а потом ће мост добити и нови асфалтни застор.

Овај мали мост јединствен је у граду зато што је у разним бојама, веома је уочљив и привлачи пажњу, а лукови моста су осликани низом вишеспратница.

Izvor
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1474931

boca-ica":1qi8aw3j je napisao(la):
Овај мали мост јединствен је у граду зато што је у разним бојама, веома је уочљив и привлачи пажњу, а лукови моста су осликани низом вишеспратница.
Izvor
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1474931

Što, valjda, znači da će most ostati ovako ofarban?

^^ У саопштењу су заборавили да додају још један задњи пасус у реченици, отприлике овако нешто:

Кланички мост на Палилули је дуг 97 и широк 12 метара, са главним распоном од 80 метара. Имаће две саобраћајне траке и две пешачко-бициклистичке стазе. Са луком од 400 центиметра и бојама дуге, мост ће бити најважније обележје Палилуле и палилулске мреже у будућности.

I onda kad krenes od Tempa prema mostu saceka te zatvorena ulica ka mostu i jedno 10-15 klinaca (Roma) koji te sprovedu kroz njihovo naselje do 29.novembra! Cena - koliko das! 20-50 din! :laugh:

Nemojte biti tako strogi prema mostiću, baš je sladak i vrlo je shodno sa njegovim imenom da bude tako radostan :laugh:

b6GOj.jpg

Evo detalja, sviđaju mi se zgrade. Mislim da bi se malo lepše utopio u okolinu da je iscrtao te zgrade duž luka mosta.

Svaka cast decku koji je oslikao most.Jer da ga nije oslikao ne bi ga ni rekonstruisali.

Vrh