Šta je novo?

Makete gradskog prevoza

Posle legendarnih kamiona, valjalo bi da se na trafikama pojave i legendarni autobusi, bilo bi dosta zainteresovanih za kupovinu. Što ljudi koji vole autobuse kao autobuse, što nostalgičara.

Sa FAP-om je bila upakovana anketa. Skeniraš qr kod i popuniš je onlajn. Moguće je davati predloge za naredne kolekcije, ako sam dobro razumeo. Mogli bismo mi s foruma da predložimo gradske autobuse.

У неким земљама је и излазила колекција легендарних аутобуса. Битно је да модели буду аутентични, за сад су већ омашили са Фапом доста.

Na šta misliš tačno? Meni je čudna ona klima Thermo king. A i felne.

Цео модел 2229 је омашен, пошто је он из 90их, имао је црну широку маску као оригинални НГ Мерцедес и сви ФАПови од 93. до данас а на моделу је троделна маска у боји кабине као на 1620, 1921, 2226 и др. моделима од пре распада, имао је пратећу осовину и погонсу са планетаром, а овде су као на ФАПу 2226 две погонске са Саурер главчином, клима смета за скидање кабине, и на крају ФАП хладњаче су биле или на двоосовинским камионима (1620, 1213, старији 1520, 1516, 1820, 1314), а инспирација за овај модел је тегљач ФАП 2226 Агрокомерца са полуприколоцом хладњачом.

DeAgostini pravi makete solidnog kvaliteta. FAP je solidno urađen, još je i cena krajnje smešna, al jes mi bi malo čudan što se tiče detalja vezano za konkretan model, mislim na 2229 što reče Došljak. Generalno mi je za maketu te veličine interesantniji model FAP-a sa starijom maskom kabine, iako se ne razumem toliko u stare FAP kamione, ni guglajući nisam našao izvedbu kao na maketi. No, urađena je sa dovoljno detalja, lepo izgleda, pa neka, valjda će se detaljima pozabaviti malo bolje neki drugi put. Inače rade makete vrlo ozbiljnih detalja, i to prilično velikih razmera, uključujući i autobuse, al ozbiljno i koštaju. 1.43 je i ok za buseve i kamione, jer nisu modeli ni premali ni preveliki. Imaju oni i Ikarus 260 mislim u odnosu 1.12, skoro metar dugačak. Sklapa se kao i Fiat 600, pretpostavljam da izađe na 1500 evra na kraju, al i izgleda impresivno.
Model-Ikarus-260-w-skali-1-12-od-DeAgostini.jpg

Мени су се већ искидали ретровизори на Фапу ал за те паре не могу да се жалим.

Ja sam ga samo odložio na policu kad sam ga izvadio iz kutije. Za sad je ceo😁 Ma mislim za 400 kinti nisam ni razmišljao puno. Džabe stvarno, al svi posle one minijature od Zastave 621 će koštati 1700 dinara. 1:43 čini baš malo Zastavicu, verovatno i Turbo Rival. Videću onu staru Mečku na šta će da liči kad izađe.

DeAgostini pravi makete solidnog kvaliteta. FAP je solidno urađen, još je i cena krajnje smešna, al jes mi bi malo čudan što se tiče detalja vezano za konkretan model, mislim na 2229 što reče Došljak. Generalno mi je za maketu te veličine interesantniji model FAP-a sa starijom maskom kabine, iako se ne razumem toliko u stare FAP kamione, ni guglajući nisam našao izvedbu kao na maketi. No, urađena je sa dovoljno detalja, lepo izgleda, pa neka, valjda će se detaljima pozabaviti malo bolje neki drugi put. Inače rade makete vrlo ozbiljnih detalja, i to prilično velikih razmera, uključujući i autobuse, al ozbiljno i koštaju. 1.43 je i ok za buseve i kamione, jer nisu modeli ni premali ni preveliki. Imaju oni i Ikarus 260 mislim u odnosu 1.12, skoro metar dugačak. Sklapa se kao i Fiat 600, pretpostavljam da izađe na 1500 evra na kraju, al i izgleda impresivno.
Pogledajte prilog 232809
Проблем са Фаповом макетом је што су узели за основу Мерцедес троосовинац који су већ имали у колекцији, изменили кабину и ставили хладњачу уместо сандучара. Но није то толико страшно, лако се преправља, за сад сам видео успешне прераде из хладњаче у штицара и једноодовинског штицара и сандучара. Вероватно су гледали да искористе моделе које већ имају, зато је и други модел Застава 615 (Фиат 615), а четврти ће бити Застава Турбо Ривал (Ивеко Њу Дејли).

Da da svakako. Jasno mi je šta rade. Na kraju, Zastava skoro i da nije svoje modele, mislim sve su radili na bazi nekog Fijatovog modela. Turbo Rival na osnovama Dejlija im je nešto što su sigurno pravili u velikim serijama. Najznačajniji kombi, mislim njegov početak, za tada ne mnogo stari brend IVECO. A video sam već na netu razne prerade FAP-a.

Priča mi drug koji skuplja legendarne automobile da nakon 7-8 brojeva dosta utanje sa brojem modela koji šalju kioscima, jer i zainteresovanost opada.
Onda je potrebno (obično na privatnim kioscima) javiti se gde ćete biti ubačeni na spisak da bi ovi poslali njima, pa eto ako neko skuplja nek zna.
Inače, često je Deagostini znao da se zaglibi sa Sovjetskim modelima i po 15 vezanih brojeva, nadam se da ovog puta neće

Ja za sada uspešno odolevam poruku, koji je po zavisnosti spada u rang onom kladioničarskom, čekam autobuse ili ne daj bože po moj džep železnicu.
Mada ne verujem da će biti išta skorije s obzirom da su svoju fan bazu opteretili i sa automobilima i kamionima istovremeno.

Vrh