Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Ne mora nužno da se radi o štednji. Za ovaj tip objekata i nije loše da je parterno uređenje svedeno, tj. niže kako se ne bi vizuelno presekao i ovako uzak prostor.
Pogledajte West npr, Sve su žardinjere sa travom i niskim rastinjem. Stičete utisak da je prostor veći nego što jeste. Vizeulno imate bolji pregled itd.
Nije tako mali prostor, dovoljno je široko i diše, atrijumi su sasvim dovoljno veliki da mogu da prime neko drvo kao na renderu, ili čak zimzeleno/jelke kao npr u A bloku. Ovako je čist beton na svih strana, em je uokvireno sa sve 4 strane em je na zemlji beton. Meni je to npr baš važno (pored drugih stvari) jer je to jedini humani deo životnog prostora/kontakta sa prirodnom. I mnogo znači. Uostalom sva stara naselja imaju čitave parkove izmedju zgrada..ali evo doniracu im zelenilo, ponudicu se, bas me zanima reakcija :D

Da se ne lazemo svako ko je ovde kupio stan ispod 3000e/m2 može da pravi proslavu i da nas pozove sve... U vreme ludila sa cenama kada je na ovoj lokaciji nemoguće naći stan za renoviranje ispod 3300-3600, ovi materijali i ovaj projekat za npr 2800e/m2 je odlicna investicija.
Sunnyvile( Višnjicka banja) otislo na preko 3000e/m2
Mirijevo novogradnje na normalnim lokacijama 2400-2700e
Juce mi iskočila reklama Lestane residences 1950e + pdv
Ono što ovde ne valja jeste čekanje ali isplati se i to još kako.
Kao neko ko radi sa nekretninama i povezan je, znam 99% da ce sve biti useljeno do aprila meseca.
Svako ko se žali, može da otkaže ugovor, prodace vaš stan kao od šale za 3800- 4000e/m2

Nije tako mali prostor, dovoljno je široko i diše, atrijumi su sasvim dovoljno veliki da mogu da prime neko drvo kao na renderu, ili čak zimzeleno/jelke kao npr u A bloku. Ovako je čist beton na svih strana, em je uokvireno sa sve 4 strane em je na zemlji beton. Meni je to npr baš važno (pored drugih stvari) jer je to jedini humani deo životnog prostora/kontakta sa prirodnom. I mnogo znači. Uostalom sva stara naselja imaju čitave parkove izmedju zgrada..ali evo doniracu im zelenilo, ponudicu se, bas me zanima reakcija :D
Nerealno je da porediš "stara naselja" i privatnu investiciju.
To ne znači da ne bi bilo bolje da je drugačije, ali to nisu stvari za poređenje.
Da bi tako nešto zaživelo, mnogo toga treba da se promeni i uredi.

Dovoljno pristojno atrijum izgleda , cela poenta je da cena održavanja bude normalne cene i da deca ne trče po travi i vilene svojim biciklama , trotinetima ili loptama po istom već za to će imati ceo prostor van kompleksa preko puta gde je vidikovac. Ja sam pre 10 dana poslao mail na legal@luxinvest.rs u vezi tehničkog pregleda kompleksa kao i datuma primopredaje kupljene nekretnine ali nisam dobio nikakav odgovor , zvao sam ih jutros na telefon i dobio sam informacije da će u Novembru sve biti rešeno i spremno za useljenje. Postavio sam im onda pitanje da li to znači da ćemo ključeve dobiti ali neće biti završena nedostajuća infrastruktura kišne kanalizacije i gasa i na to su mi rekli da bez toga ne bi mogli dobiti ključeve tako da sve će biti gotovo. Tražio sam iz pravne službe da mi sve to što je preko telefona rečeno bude dostavljeno na mail u pisanoj formi jer ovako svaka naša informacija je ''rekla kazala''. Tako da trebamo biti ovo još malo strpljivi i biće sve kako treba.🙏

Dovoljno pristojno atrijum izgleda , cela poenta je da cena održavanja bude normalne cene i da deca ne trče po travi i vilene svojim biciklama , trotinetima ili loptama po istom već za to će imati ceo prostor van kompleksa preko puta gde je vidikovac. Ja sam pre 10 dana poslao mail na legal@luxinvest.rs u vezi tehničkog pregleda kompleksa kao i datuma primopredaje kupljene nekretnine ali nisam dobio nikakav odgovor , zvao sam ih jutros na telefon i dobio sam informacije da će u Novembru sve biti rešeno i spremno za useljenje. Postavio sam im onda pitanje da li to znači da ćemo ključeve dobiti ali neće biti završena nedostajuća infrastruktura kišne kanalizacije i gasa i na to su mi rekli da bez toga ne bi mogli dobiti ključeve tako da sve će biti gotovo. Tražio sam iz pravne službe da mi sve to što je preko telefona rečeno bude dostavljeno na mail u pisanoj formi jer ovako svaka naša informacija je ''rekla kazala''. Tako da trebamo biti ovo još malo strpljivi i biće sve kako treba.🙏
Hvala na informaciji, samo jedno pitanje. Da li se novembar predviđa za sve tri lamele ili samo za A?

Bila sam u stanu, što se tiče unutrašnjih radova, postavljena su sva unutrašnja vrata. Ne vidim da u stanu ima još da se radi, osim čišćenja. Hodnici, stepenice, gelenderi itd, radjeni su od gornjih ka donjim spratovima, pa prvi jos nije završen. Atrijum izmedju lamele B I C je izbetoniran, još nije postavljena trava. Ja ceo život živim u novobeogradskim zgradama iz 70-80tih, pa sam možda subjektivna, ali meni je sve ovo prelepo. U prilogu slika hodnika. Deluje uze nego u stvarnosti....

Prilozi

• IMG-adaee23637c6b6cdb5bec0b1c02f91e5-V.jpg
    IMG-adaee23637c6b6cdb5bec0b1c02f91e5-V.jpg
    67,1 KB · Pregleda: 350
Imate li jos neke slike sto se tice zavrsnih materijala? Kako su ispala kupatila?

Samo napomena. Ne obraćajte pažnju na zidne pločice u kuhinji, postavljene su u svim stanovima, ali ja sam tražila da ih ne stavljaju.

Prilozi

• IMG-6cce752e710c6ddc0de2e69a13dd9fd0-V.jpg
    IMG-6cce752e710c6ddc0de2e69a13dd9fd0-V.jpg
    46,6 KB · Pregleda: 313
Izgleda da ugradnja kuhinjskih elemenata nije predvidjena ugovorom? Opet troskovi i ganjanje majstora i nakon useljenja :(

Izgleda da ugradnja kuhinjskih elemenata nije predvidjena ugovorom? Opet troskovi i ganjanje majstora i nakon useljenja :(
čuo sam da su mogli kofere da unesu i popakuju garderobu kupcima po plakarima...odnosno full usluga useljenja za one koji su hteli, samo na kauč da se izvališ i digneš noge na sto ;)

Raspitaj se malo pa ces videti da BW prodaje stanove u novogradnji sa kompletnom kuhinjom.
I
Raspitaj se malo pa ces videti da BW prodaje stanove u novogradnji sa kompletnom kuhinjom.
Bila sam u prilici da vidim ugradne elemente koji su urađeni u one dve prve kule u BW, I bilo je vise nego skromno, da ne kažem jadno u odnosu na ceo kompkeks. Mozda je u drugim zgradama sada drugačije..

Hvala na artikulisanom odgovoru. Za sasvim legitimno pitanje, dobijem pod***avanje. Ali neka ste Vi "fini".
Apropo vašeg pitanja. U verovantno 90% novogradnje, stanovi ne dolaze sa ugrađenom kuhinjom, a i ne trebaju jer nisu svačiji ukusi isti... U BW dolaze ali su vrlo skromne i jeftino izgledaju, i to svakako neopravdava i veću cene te nekretnine po kvadratu.

Apropo vašeg pitanja. U verovantno 90% novogradnje, stanovi ne dolaze sa ugrađenom kuhinjom, a i ne trebaju jer nisu svačiji ukusi isti... U BW dolaze ali su vrlo skromne i jeftino izgledaju, i to svakako neopravdava i veću cene te nekretnine po kvadratu.
Mogu da dodam da pitanje nije bilo sasvim besmisleno jer je u Luxu bilo govora o tome da će kupcima ponuditi ugradne elemente, kuhinje i plakare. Ali naravno uz doplatu i ako bi bio dovoljan broj zainteresovanih. Na kraju ništa od toga....

Postovana Nevenka, mislim da u katastru nista nece biti vidljivo nakon isplate stana i useljenja, sve dok upotrebna dozvola ne bude izdata, a jos godine mogu da prodju do toga. Ali posto ovde ima pametnijih strucnjaka od mene, koji ismejavaju detinjasta pitanja, ali srecom, nude ekspertizu na ozbiljna pitanja, sigurno ce i oni da Vam ponude znatno artikulisanije i promisljenije odgovore.
Videce se predbelezbe i pre upotrebne, sta mislite sta se desava kada neko kupuje preko kredita stan?

Sada upis vlasnika ce biti obavljen po dobijanju upotrebne, ali do tada ce stajati zabelezeno normalno da je neko vec isplatio taj stan, barem koliko sam ja upucen... ako gresim onda sam naucio nesto novo danas :)

Evo malo da vam uskocim u grupu - Kakvo je stanje sa rokovima i placanjem penala?
Na koje nacine su pokusali da vas "zavrnu"? Ako su pokusali...

Izgleda da će se na placu pored Luxa ka Okovima graditi veliki kompleks. Zove se Nebessa kvart😊.

Vrh