Šta je novo?

Ložionica

Мислим да уопште није толико неопходно улазити у појединости где би свакако могли да нађемо много мана и неправилности. Ја увек себи поставим питање, да ли је боље да нечега има, или да га уопште нема. У случају Ложионице, моје мишљење је свакако да је боље да је тај простор уређен, да ће Београд добити још неки у најмању руку солидан садржај и тако даље. Сада за сваки пројекат можемо да поставимо питање да ли је могло боље, јефтиније, да ли је могло то уместо нечег другог... И наравно да је могло. Али као што рекох, у случају Ложионице по мени ипак доминира позитивно.
Знаш ли колико је све то коштало?

IMG_5655.jpeg

Ово све што видимо на снимку унутра је могло да буде у било којој другој новој згради. Крајње безвезе протраћена зграда са историјом, и притом скупо.

1.png

2.png

4.png

Kao da nisu znali u vreme planiranja, da ce biti potrebna ventilacija u dostupna elektrika....neverovatno.
Na sred zelenila, samo stavis ove kutije!

Mogli su da ih oboje, zaklone sa zelenilom. Stave sve zajedno na jedno mesto....mnogo glupo!

3.png

I kao uvek, u Srbiji nije moguce napraviti povrsinu sa ispravnim padom.
Nemas 10m2 bez bara....

Odlično sumiranje svega što je urađeno. Koliko znači kada se konkurs poštuje, što je baš redak slučaj u Srbiji.

Neki Ameri zaseli u ložioni. Inače sam hladno-odbojan prema ovom objektu, pre svegs zbog razloga koje je naveo kolega @Myah. Te zato ne bih da komentarišem 'arhitektonsku vrednost' istog.

Ovo eventualno moze zameni onaj centar na NBG kod Holiday Inna što su u kockarnicu pretvorili….

Надам се да мисле на људске ресурсе, не на ретке метале.

I ček kakav je sad tu režim ulaska, jel može svako da uđe i radi odatle ili šta? Nije mi baš najjasnije.

I ček kakav je sad tu režim ulaska, jel može svako da uđe i radi odatle ili šta? Nije mi baš najjasnije.
Ne brini, nikom nije...

Dosta para je ovde uloženo, šteta što će komplet sve pojesti srpska rak rana: (ne)održavanje...

Cemu oo luz
Ja i dalje ne razumem čemu služi ovaj objekat. I posle 5 godina provedenih na fakultetu gde se naslušah raznih idiotarija od koncepata.Ovo mi je debilana final boss. Mi nismo javna institucija jesu, javna institucija ali se ne finansiraju iz budžeta, stejkholderi??? Na kraju je objekat namenjen bogatim firmama i imaće nešto malo izložbenog prostora? Ništa meni nije jasno tu. Da li postoji neko ko može u 10 rečenica da napiše koja egzaktno je namena ovog objekta? Došli smo do toga da jedan od vrlo retkih objakaa javne namene u naselju će zapravo u većem delu služiti da bogati ,,stejkholderi,, zakupljuju prostor a sve se gradilo od naših para? Zašto se nisu ugledali recimo Stavros Niarchos Foundation Cultural Center u Atini koji je arhitekturalno milenijumima ispred ali ajde na stranu to i ovo naše izgleda korektno. Objekat je JAVNE namene i svi delovi su dostupni javnosti BESPLATNO osim za neke izložbe i opere itd. Ljudi ga koriste kao coworking sapce, mesto za studente da uče itd. Park okolo je jedan od bolji mediteranski vrtova u Evropi. Ovo naše je bukvalno otet javni prostor za dalje otimanje para? Ili ja samo ne kapiram?
Tu je u lozionici trebao biti muzej zeleznice,zajedno sa vodotornjem.Ovo sto sada vidimo je neidentifikovani zidani objekat NZO.

Kreativni centar umesto da izmislja patente i nove tehnologije on izmislja regulative.Umesto da on line uprava sedne na mesto tako ukinutih saltera,oni jos sebi zidju stakleni dvorac.Sav besmisao drzave skoncentrisan u jednu zgradu.

Vrh