Šta je novo?

Ložionica

I meni je to palo na pamet.

I ne bi me čudilo da stvarno dobijemo to.
 
Па то ће и бити, баштице испред некадашњих улаза, у улазима локали, и ето биће у пар гаражних места некакве канцеларије, радионице, сале и сл. Закривљена Бетонхала са додатним садржајима.
 
Pa beton hala je omiljeno mesto Beogradjana, morate paziti sta pisete.
 
И ако је оригинално Бетон хала била добар пример угоститељства уз реку (до изградње пасареле, преуређења целог пристаништа и оног скарабуџа на челу хале и депоније у тунелу) ипак Ложионица има већу историјску вредност и већи значај те ово уређење није прикладно. Фенси вишенаменски центар са кафићима, салом и креативним радионицама је могао да буде било где у БнВ, или Београду уопште, док је музеј железнице са локомотивама могао да буде само овде. Али Ана Брнабић и Синиша Мали немају добар однос према наслеђу, они воле модерно, фенси, турбо, да шљашти, да буде лепа позадина за инстаграм.
 
Ne, iako za razliku od dobrog dela ljudi čitam knjige. Moje omiljeno mesto je Hajd park, i mesta slična njemu, obzirom da sam ljubitelj prirode, ne kafane. ;)
 
Мени је Народна библиотека била међу омиљеним местима у Београду, најлепши простор на Врачару с анајлепшом околином, унутра у атријуму прелеп простор да се попије кафа, пуно младих девојака, где ћеш боље место? :D
 
Које флоскуле, светионик модернизације, четврта индустријска револуција, поново симбол града (као била је пре симбол града??).. А пазите како су набуџили ову накарадну зграду тзв. анекса.
 
Imam utisak da ne običnim projektom za male pare pokušavaju da naprave nešto ko-grandiozno ...
... hm...može da ispadne to i lepo... 🤔
 
Ovi AKVS su im izgleda pogodni kad nesto treba se nabudzi. Oni su projektovali i ono ruglo Dejana Stankovica u Kralja Milana.
 
Анекс ће прогутати зграду бивше ложионице у погледу из Савске. Поглед на њу из свих других углова није уопште репрезентативан.
 
Ovi AKVS su im izgleda pogodni kad nesto treba se nabudzi. Oni su projektovali i ono ruglo Dejana Stankovica u Kralja Milana.
Biro koji pobedjuje na skoro svakom drzavnom konkursu, ovo im je medju prvim vecim izvedenim projektima. Ne sporim njihov talenat, provalili su “ključ”.
 
Извор: http://www.ak-vs.com/architecture/arch_35_lozionica.html

arch_lozionica_02_01.jpg
arch_lozionica_01.jpg
arch_lozionica_02_02.jpg
arch_lozionica_03_02.jpg
arch_lozionica_04_01.jpg
arch_lozionica_05_01.jpg
arch_lozionica_08.jpg
 

Prilozi

  • arch_lozionica_10.jpg
    arch_lozionica_10.jpg
    44,7 KB · Pregleda: 119
  • arch_lozionica_10.jpg
    arch_lozionica_10.jpg
    44,7 KB · Pregleda: 120
И даље анекс безобразно велики наспрам ложионице. И могао је бити иза ње.
 
Oбично се тако ради у нормалном свету где се води рачуна о историји и баштини, нпр. у комшилуку у Мађарској.
 
Ово ће на крају оригинална бити само бочна фасада?
 
Vrh