Šta je novo?

Ložionica

Najbolji prikaz stanja tehnicke kulture i odnosa prema tehnickoj bastini...zato nemamo muzej zeleznice, muzej automobila...muzej vazduhoplovstva pod pitanjem...cak i kada je bio otvoren nije imao prototipove G-2 i G-4...

A tek diskusija gde smestiti Teslin muzej, pored mocne centrale...
 
Ja kada mi neko spomene stvari koje je spomenuo @bobcat , ne zamišljam kao sporadične slušajeve obrasle u korov i prepuštene zubu vremena i atmosferskim uticajima u kombinaciji sa izloženim maketama u jednoj prostoriji srednje veličine, kao što je na fotografijama koje je postavio @Дошљак . Veoma slično i što se tiče gradskog prevoza.Da su stvari kod nas postavljene na drukčiji način, dobio bi se od grada / države prostor na kome bi mogli entuzijasti da rade i da imamo muzej na kome bi nam pozavideli mnogi. Ovo pišem generalno, ne samo vezano za železnicu. Ako mogu u drugim zeljama da se naprave posećeni i rentabilni muzeji tehničkog nasleđa i sl. istorije (mahom lokalne), može i ovde. Ali umesto da od stranaca preuzimamo taj model rada i način razmišljanja, naši poličitari se hvataju i propagiraju projekte i modele funkcionisanja nekih stvari koji su se u istom tom inostranstvu pokazale kao promašaj ili nisu jednostavno primenljivi kod nas. Plus što ovde ako neki projekat nema kafić na kafiću, piši propalo.​
 
Ок твој укус, ти волиш фенси урбане кафиће, word press семинаре, предавања о АИ, coworking space, представе Андрије Милошевића. Ја сам више за историју и традицију. Не ложим се на швабе. Знам да се ви мало ложите на швабе мало гадите све по задатку, некада врх био неки Вебер, сад се гадите неких Рота, Шидера и Шенаха.

Ево за пример и музеји у Москви и Будимпешти.
Pogledajte prilog 192593


Pogledajte prilog 192594
А ево га и Београдски музеј, једна локомотива скромно завучена у живу ограду и изложба макета и слика.
Pogledajte prilog 192595Pogledajte prilog 192596
Ja nemam pojma o cemu ti pricas....haha.
Ali u redu....ja neznam ni ko je taj A. Milosevic. Ti izgleda dosta znas o tim stvarima, i ne znam zasto mene vredas. Ja sam pricao o muzeju i sta da se radi sa Lozionicom. Ti pricas o meni i kako ne zelis da ides na seminare, word press itd.

Te slike iz Moskve sto si nakacio, izvini, ali rusi imaju i neku zeleznicu na koju mogu da budi ponosni, imaju sta da stave u taj muzej.
Kod nas plavi voz Titov rda i truli.
Nas muzej izgleda tuzno i siromasno. I trebalo bih da se obnovi.

Ali ti volis mozda vozove, vecina ljudi ne. Taklo da, hteo boh u centru grada nesto cemu se svi raduju i mogi da korsite. A ne samo ti.
 
Ништа лично, није ми била намера да вређам. Плави воз трули зато што је напољу. А могао је да буде у Ложионици као што су биле и две локомотиве најстарије на Балкану.
 
20240320_014150.jpg
20240320_014223.jpg
 
Čekao sam dugo, ali neko je konačni primetio grešku u opisu fotografije.😃
 
Poznavajući njih, ne bi me čudilo da su stvarno mislili da je iz 90tih.

Kao i onomad novinari Kaldrme, kada su 441 nazvali dizel lokomotivama.
 
Kakv je to asfaltni plato sa kontisima ispod rampe mosta
Rome ne pomeraju iako blokiraju radove sad
 
Dobice Ameri za dž prostor. Verovatno ni rentu neće plaċati….
 
Verovatno će celu ložionicu tako popunjavati nekim poklonima. Kako da osmislis nekakav kreativni centar za koji nemaš pojma koja mu je namena.
 
Vrh