Šta je novo?

Landmark Residence - bivši Depo

По сликама се види ошалована арматура у јами.
 
Imam informaciju da se posle skoro dve godine, ponovo radi budžetiranje. Kompletno nove ponude za sve radove. Valjda izraelski investitor sačekao trenutak....
 
Možda je to nagoveštaj normalizacije tržišta, gradnje i situacije generalno. Bilo bi dobro da je tako a ne samo pojedinačni slučaj. Nada umire poslednja :)
 
Imam informaciju da se posle skoro dve godine, ponovo radi budžetiranje. Kompletno nove ponude za sve radove. Valjda izraelski investitor sačekao trenutak....
Svi investitori moraju dobro da kalkulišu u ovoj situaciji .
Veoma je teško proceniti kako će se odvijati situacija na tržištu, pre svega po pitanju nabavke robe a kasnije i po pitanju cena.
Armatura je poskupela sa cca 850 eu na cca 1400 eu po toni .
Ponude za čelik , aluminijum i sl. važe u satima , ne u danima .
Vrlo ozbiljani poremećaji se očekuju i svakako će da utiču i na građevinsku industriju .
 
Skoro sam se raspitivao za manju novogradnju u okolini autokomande. Investitor kaze da ce izaci sa cenom tek kada objekat bude pri kraju.
 
Pretpostavljam da se cena razlikuje u zavisnosti od kvadrature i spratnosti. Ako mi prijatelj zakaže prezentaciju znaću više detalja, ali još se premišlja. Raspon je uobičajen i ekvivalentan onom od npr 2.000 do 2.500.
 
Stavih poruku u razne projekte, ali poceli su radovi. Bio sam u kolima pa nisam mogao da slikam.
 
DSC_0013.JPG
DSC_0015.JPG
DSC_0016.JPG
 
Zdravo, znam da je predvidjena cena stana 4-5.000e zavisi od pozicije, a cena lokala od 10-13.000e po m2 takodje zavisi od pozicije. Najmanji lokali ce biti 60m2
Garaze 35.000e
 
hahahahahahahahah
Ne razumem sta je smesno. Cene su visoke, ali nakon sto je rasprodat objekat BKA 129, ovo je jedina novogradnja na samom Bulvearu (urbani deo), te ne postoji drugi projekat sa kojim bi mogle da se uporede cene. Meni je suludo da ti za lep nov porodicni stan na Bulevaru sa garaznim mestom (uracunaj i opremanje) treba pola miliona evra ali tako je.
Sto se tice cene garaza, 35k je trenutno cena po kojoj se prodaju u tom kraju bez problema ako nisu klakalica i ako nije auto lift . Kad sam ja kupovao pre 2.5 godine bilo mi je skupo 20k za garazno mesto (kupio 1), sad bih kupio jos 2 da ima po 20k. Ali nema ni za 30k.
Ako cene stanova u BG ikada padnu, cene garaza nece nikada. U mnogim gradovima Evrope kvadrat garaznog mesta je i do 2 puta skuplji od kvadrata stana. U BG taj koeficijent jedva 0.5, dakle mesta za rast narednih 10 godina koliko hoces.
 
Au, katastrofa. Jel ovo ovako stoji vec neko vreme ili su trenutno neki radovi u toku?

Ja sam video da je deo fasade (ugao ka Kneza Milosa prema hrvatskoj ambasadi) dosta navlazen i deluje kao da bi mogao da krene da otpada. Ali ovo je jos gore. Nisam ja siguran da bih kupovao ista od ovog investitora dok ne pokazu da su u stanju da poprave probleme.
 
Vrh